হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ১৪,৭০৪দা তাখখ্রে; নুমিৎ ৭০৭গী মতুংদা ১৫,০০০দগী তানা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ১,২৩৩ রিপোর্ত তৌরক্লি
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৮৩.৮২ লানখ্রে
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইনা ভেক্সিন দোজ করোর ১.৫০গী মথক্তা কাপখ্রে
30 MAR 2022 9:57AM by PIB Imphal
শিংথানিংঙাই ওইনা খুমাং চাউশিনবা অমদা, মখা তানা অদুমক হান্থরকপগী ত্রেন্দ অসি তুং ইল্লদুনা, ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ঙসি (১৪,৭০৪) হন্থদুনা নুমিৎ ৭০৭গী মতুংদা ১৫,০০০গী মখাদা লৈখ্রে। এক্তিব কেস অসি হৌজিক লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী ০.০৩%দা লৈরি। ২০২০গী এপ্রিলগী ২১দা লৈখিবা কেসলোদকী এক্তিব কেসশিং অসি ১৪,৭৫৯নি।
হৌখিবা পুং ২৪দা তপ্না তাথরকপা ত্রেন্দদা মতুং ইন্দুনা অনৌবা কেসশিং ১,২৩৩ রিপোর্ত তৌরকখি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী রিকবরী রেৎ অসি ৯৮.৭৫%দা লৈরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১,৮৭৬ নাবা ফগৎখি অমসুং নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং (লাইচৎনা হৌরকপদগী) অসি হৌজিক ৪,২৪,৮৭,৪১০ শুখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ তেস্ত ৬,২৪,০২২ তৌখি। ভারতনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা তেস্ত করোর ৭৮.৮৫ (৭৮,৮৫,৫৬,৯৩৫) তৌখ্রে।
চয়োলগী অমসুং নুমিৎ খুদিংগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎশিংদসু চাউনা হন্থরকখি। লৈবাক্কী ওইনা হৌজিক চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.২৫% অমসুং নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ অসি ০.২০% ওইরি হায়না রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৮৩.৮২ (১,৮৩,৮২,৪১,৭৪৩)গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ২,১৯,১৯,৬১০ খুত্থাংদা কাপখি।
চহি কাংলুপ ১২-১৪গী ওইবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অসি ২০২২গী মার্চ ১৬তা হৌখিবনি। হৌজিক ফাওবদা নহা ওইরিবা মীওই করোর ১.৫০ (১,৫০,৫৫,২৯১) হেন্না কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ কাপখ্রে।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১০৪০৩৫৮২
২শুবা দোজ
৯৯৯৮৩০৬
প্রিকোসন দোজ
৪৪৪৫১০৩
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১৮৪১৩০৩৯
২শুবা দোজ
১৭৫০৬২৭০
প্রিকোসন দোজ
৬৮৩৮৩৭৪
চহি ১২-১৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৫০৫৫২৯১
চহি ১৫-১৮গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫৭০২৭১৯৪
২শুবা দোজ
৩৭৭২৯২৯৫
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫৫৪৪৬৯৭০৫
২শুবা দোজ
৪৬৪৯৩১৭১৯
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
২০২৭২২৯২০
২শুবা দোজ
১৮৫০৯৭৬১৭
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২৬৭১৯২২০
২শুবা দোজ
১১৫২৯৬১৮৬
প্রিকোসন দোজ
১১৫৮৭৯২২
প্রিকোসন দোজ
২,২৮,৭১,৩৯৯
অপুনবা
১,৮৩,৮২,৪১,৭৪৩

Ministry of Health and Family Welfare
India's Active caseload declines to 14,704; less than 15,000 after 707 days
1,233 new cases reported in the last 24 hours
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 183.82 Cr
Over 1.50 Cr vaccine doses administered for age group 12-14 years
30 MAR 2022 9:57AM by PIB Delhi
In a significant development, following a continuous downward trend, India’s Active Caseload today (14,704) has declined to less than 15,000 mark after 707 days. Active cases now constitute 0.03% of the country's total Positive Cases. The caseload on 21st April 2020 was 14,759 Active Cases.
1,233 new cases were reported in the last 24 hours following a steady declining trend.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.75%. 1,876 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since beginning of the pandemic) is now at 4,24,87,410.
6,24,022 COVID-19 tests were conducted in the last 24 hours. India has so far conducted over 78.85 Cr (78,85,56,935) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.25% and the Daily Positivity rate is reported to be 0.20%.
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 183.82 Cr (1,83,82,41,743) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,19,19,610 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 1.50 Cr (1,50,55,291) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today is as follows:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10403582
2nd Dose
9998306
Precaution Dose
4445103
FLWs
1st Dose
18413039
2nd Dose
17506270
Precaution Dose
6838374
Age Group 12-14 years
1st Dose
15055291
Age Group 15-18 years
1st Dose
57027194
2nd Dose
37729295
Age Group 18-44 years
1st Dose
554469705
2nd Dose
464931719
Age Group 45-59 years
1st Dose
202722920
2nd Dose
185097617
Over 60 years
1st Dose
126719220
2nd Dose
115296186
Precaution Dose
11587922
Precaution Dose
2,28,71,399
Total
1,83,82,41,743