প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মার্চ ২৯দা মতুআ ধর্ম মহা মেলাদা ৱা ঙাংগদৌরি
28 MAR 2022 5:13PM by PIB Imphal
শ্রী শ্রী হরিচন্দ থাকুরগী ২১১শুবা মপোক কুমওনগী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মার্চ ২৯গী নুমিদাংৱাইরম পুং ৪:৩০ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা নোংচুপ বেঙ্গোলগী থাকুরবরিদা লৈবা শ্রীধাম থাকুরনগরদা মতুআ ধর্ম মহা মেলা ২০২২দা ৱা ঙাংগদৌরি।
শ্রী শ্রী হরিচন্দ্র থাকুরজীনা নীংতম্বা ফংদ্রিঙৈগী মতমদা খাইদোক্ত্রিবা বেঙ্গোলদা লৈরম্বা নমথবীরবা, শোত্থরবা অমসুং খুদোংচাবা ফংদ্রবা মীওইশিংগী য়াইফনবা মহাক্কী পুন্সিবু কত্থোকখি। ইং কুমজা ১৮৬০দা মহাক্না হৌখিবা খুন্নাই অমসুং ধর্মগী ওইবা ইহৌ অসি ওরাকান্দিদগী (হৌজিক্না বাংলাদেশতা লৈরিবা) হৌদোকখি অমসুং মসিনা মতুআ ধর্ম শেম্বা ঙমহনখি।
মতুআ ধর্ম মহা মেলা ২০২২ অসি মার্চ ২৯দগী এপ্রিল ৫, ২০২২ ফাওবদা ওল ইন্দিয়া মুআ মহাসংঘনা শিনবনি।

Prime Minister's Office
PM to address Matua Dharma Maha Mela on 29th March
28 MAR 2022 5:13PM by PIB Delhi
On the occasion of 211th birth anniversary of Shree Shree Harichand Thakur ji, Prime Minister Shri Narendra Modi will address Matua Dharma Maha Mela 2022 at Shreedham Thakurnagar, Thakurbari, West Bengal on 29th March at 9:00 PM tonight via video conferencing.
Shree Shree Harichand Thakur ji devoted his life for the cause of betterment of the oppressed, downtrodden and deprived persons in undivided Bengal during the pre-independence era. The social and religious movement started by him originated from Orakandi (now in Bangladesh) in 1860 and led to the formation of the Matua Dharma.
Matua Dharma Maha Mela 2022 is being organised by All India Matua Mahasangha from 29th March to 5th April 2022.