Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 183.26 Cr
Over 1.23 Cr vaccine doses administered for age group 12-14 years
India's Active caseload declines to 15,859 today; stands at 0.04% of India’s total Positive Cases
1,270 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.75%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.26%
28 MAR 2022 9:04AM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 183.26 Cr (1,83,26,35,673) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,17,89,216 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 1.23 Cr (1,23,75,762) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10403486
2nd Dose
9996574
Precaution Dose
4424002
FLWs
1st Dose
18412826
2nd Dose
17502040
Precaution Dose
6799364
Age Group 12-14 years
1st Dose
12375762
Age Group 15-18 years
1st Dose
56833999
2nd Dose
37248743
Age Group 18-44 years
1st Dose
554304688
2nd Dose
463667842
Age Group 45-59 years
1st Dose
202695826
2nd Dose
184801083
Over 60 years
1st Dose
126700974
2nd Dose
115111778
Precaution Dose
11356686
Precaution Dose
2,25,80,052
Total
1,83,26,35,673
Following a continuous downward trend, India’s Active Caseload has declined to 15,859 today, constituting 0.04% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.75%. 1,567 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,83,829.
1,270 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 4,32,389 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 78.73 Cr (78,73,55,354) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.26% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.29%.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କରୋନା ସଂକ୍ରମଣ ପ୍ରତିହତ ଦିଗରେ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାରଙ୍କ ପଦକ୍ଷେପ
28 MAR 2022 9:04AM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶରୁ କରୋନା ଦୂର କରିବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ନିରନ୍ତର ଉଦ୍ୟମ କରୁଛନ୍ତି । ଏଥିପାଇଁ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ବିନା ମୂଲ୍ୟରେ ଟିକାଦାନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ୧,୮୩,୨୬,୩୫,୬୭୩ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି । ଏଥିପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ଟିକାଦାନ କେନ୍ଦ୍ରରେ ମୋଟ ୨,୧୭,୮୯,୨୧୬ ଥର ଉଦ୍ୟମ କରାଯାଇଛି ।
ଚଳିତ ମାର୍ଚ୍ଚ ୧୬ ତାରିଖଠାରୁ ନୂତନ ପର୍ଯ୍ୟାୟର ଟିକାଦାନ କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ୧୨ ରୁ ୧୪ ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗର ଶିଶୁମାନଙ୍କୁ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବିଭିନ୍ନ ବୟସ ବର୍ଗ ଏବଂ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଟିକାଦାନ କାର୍ଯ୍ୟ ଆଗେଇ ଚାଲିଛି । ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକେନ୍ଦ୍ର କର୍ମୀ ମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ୧୦,୪୦,୩୪୮୬ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଟିକା, ୯୯,୯୬୫୭୪ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଏବଂ ୪୪,୨୪,୦୦୨ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧାତ୍ମକ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି । କ୍ଷେତ୍ରସ୍ତରୀୟ କର୍ମୀମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ୧,୮୪,୧୨,୮୨୬ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ,୭୫,୦୨,୦୪୦ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଏବଂ ୬୭,୯୯,୩୬୪ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି । ୧୨ରୁ ୧୪ ବର୍ଷ ବୟସ ମଧ୍ୟରେ ଶିଶୁଙ୍କୁ ୧୨୩୭୫୭୬୨ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି । ୧୫ ରୁ ୧୮ ବର୍ଷ ବୟସ ବର୍ଗଙ୍କୁ ୫,୬୮,୩୩,୯୯୯ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଏବଂ ୩,୭୨,୪୮,୭୪୨ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି ।
୧୮ ରୁ ୪୪ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୫୫,୪୩,୦୪,୬୮୮ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଏବଂ ୪୬,୩୬,୬୭,୮୪୨ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି । ୪୫ରୁ ୪୯ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୨୦,୨୬,୯୫,୮୨୬ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୧୮,୪୮,୦୧,୦୮୩ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି । ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସ ବର୍ଗର ୧୨,୬୭,୦୦୯୭୪ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୧୧,୫୧,୧୧,୭୭୮ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଏବଂ ୧,୧୩,୫୬,୬୮୬ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧାତ୍ମକ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି । ଏହିପରି ଭାବରେ ମୋଟ ୨,୨୫,୮୦,୦୫୨ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧାତ୍ମକ ଡୋଜ ମିଶାଇ ମୋଟ ୧,୮୩,୨୬,୩୫,୬୭୩ ଜଣଙ୍କୁ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି ।
ବର୍ତ୍ତମାନ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣ କ୍ରମଶଃ ହ୍ରାସ ପାଉଛି । ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ୧୫,୮୫୯ ଜଣ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ଅଛନ୍ତି । ଏହା ମୋଟ ସଂକ୍ରମଣର ୦.୦୪ ଶତାଂଶ ଅଟେ ।
ସେହିପରି ୧୫୬୭ ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ଏହା ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭର ୯୮.୭୫ ଶତାଂଶ ଅଟେ । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୪,୨୪,୮୩,୮୨୯ ଜଣ କରୋନରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଲେଣି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧୨୭୦ ଜଣ ନୂଆ ସଂକ୍ରମିତ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ୪,୩୨,୩୮୯ ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୭୮,୭୩,୫୫୩୫୪ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଗଲାଣି । ବର୍ତ୍ତମାନ ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ୦.୨୯ ଶତାଂଶ ଏବଂ ସାପ୍ତାହିକ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ୦.୨୬ ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି ।