প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মালয়ালম সংবাদপত্ৰ মাতৃভূমিৰ শতবৰ্ষ উদযাপন সমাৰোহ শুভাৰম্ভ কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে
"অমৃত কাল-এ আমাক এক শক্তিশালী, উন্নত আৰু সামগ্ৰিক ভাৰত গঢ়ি তোলাৰ লক্ষ্যত কাম কৰাৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিছে"
"প্ৰতিটো মিডিয়া হাউছে অতি আন্তৰিকতাৰে স্বচ্ছ ভাৰত মিছনৰ প্ৰচাৰ কৰিছে"
"যোগ, ফিটনেছ আৰু বেটি বচাও বেটি পঢ়াও জনপ্ৰিয় কৰাত সংবাদ মাধ্যমে অতি উৎসাহজনক ভূমিকা পালন কৰিছে"
"ভাৰতৰ প্ৰতিভাশালী যুৱপ্ৰজন্মৰ জৰিয়তে আমাৰ ৰাষ্ট্ৰই আত্মনিৰ্ভৰতা বা আত্মনিৰ্ভৰশীলতাৰ দিশে আগবাঢ়ি গৈছে"
"ভৱিষ্যত প্ৰজন্মই যাতে বৰ্তমান প্ৰজন্মৰ তুলনাত আৰু অধিক উন্নত জীৱনশৈলীৰে জীৱন যাপন কৰিব পাৰে সেয়া নিশ্চিত কৰাই হৈছে আমাৰ প্ৰচেষ্টাৰ পথপ্ৰদৰ্শক নীতি"
18 MAR 2022 12:00PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে মালয়ালম সংবাদ পত্ৰ মাতৃভূমিৰ শতবাৰ্ষিকী বৰ্ষ উদযাপনৰ শুভাৰম্ভ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰথমেই বাতৰি কাকতখনৰ এই ১০০ বছৰীয়া যাত্ৰাৰ নেতৃত্ববহনকাৰীসকলৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। তেওঁ কয়, "মহাত্মা গান্ধীৰ আদৰ্শৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত হৈ ভাৰতৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামক শক্তিশালী কৰিবলৈ মাতৃভূমিৰ জন্ম হৈছিল"। তেওঁ ঔপনিৱেশিক শাসনৰ বিৰুদ্ধে আমাৰ দেশৰ লোকসকলক একত্ৰিত কৰিবলৈ সমগ্ৰ ভাৰতত প্ৰকাশিত বাতৰি কাকত আৰু পুস্তিকাসমূহৰ গৌৰৱময় পৰম্পৰাত এই কাকতখনকো স্থান দিয়ে। তেওঁ লোকমান্য তিলক, মহাত্মা গান্ধী, গোপাল কৃষ্ণ গোখলে, শ্যামজী কৃষ্ণ বাৰ্মা আৰু অন্যান্য সকলৰ উদাহৰণ দাঙি ধৰে যিসকলে ভাৰতৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ সময়ত তেওঁলোকৰ কামৰ বাবে বাতৰি কাকত ব্যৱহাৰ কৰিছিল। জৰুৰীকালীন অৱস্থাত ভাৰতৰ গণতান্ত্ৰিক মূল্যবোধ বজাই ৰখাৰ বাবে শ্ৰী এম পি বীৰেন্দ্ৰ কুমাৰৰ প্ৰচেষ্টাৰ কথা তেওঁ বিশেষভাৱে স্মৰণ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে স্বাধীনতা সংগ্ৰামত জঁপিয়াই পৰি নিজৰ জীৱন উৎসৰ্গা কৰাৰ সুযোগ আজি আমাৰ নাই। কিন্তু এই অমৃত কালে আমাক এক শক্তিশালী, উন্নত আৰু সামগ্ৰিক ভাৰতৰ দিশত কাম কৰাৰ সুযোগ প্ৰদান কৰে।" তেওঁ নতুন ভাৰত সংক্ৰান্তীয় বিভিন্ন প্ৰচাৰাভিযানত সংবাদ মাধ্যমে যি ইতিবাচক ভূমিকা গ্ৰহণ কৰিছে তাৰ প্ৰশংসা কৰে। স্বচ্ছ ভাৰত অভিযানৰ উদাহৰণ দি তেওঁ কয়, এইক্ষেত্ৰত প্ৰতিটো মিডিয়া হাউচে অতি আন্তৰিকতাৰে এই অভিযানৰ প্ৰচাৰ চলাইছে। একেদৰে, যোগ, ফিটনেছ আৰু বেটি বচাও বেটি পঢ়াও জনপ্ৰিয় কৰাত সংবাদ মাধ্যমসমূহৰ ভূমিকা অতি উৎসাহজনক।"এইবোৰ ৰাজনীতি আৰু ৰাজনৈতিক দলৰ ক্ষেত্ৰৰ বাহিৰৰ বিষয়। এইবোৰ আগন্তুক বছৰবোৰত এখন উন্নত ৰাষ্ট্ৰ গঢ়ি তোলাৰ সৈতে জড়িত", তেওঁ লগতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পৰামৰ্শ দিয়ে যে সংবাদ মাধ্যমসমূহে স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ অজানা কাহিনী আৰু অখ্যাত স্বাধীনতা সংগ্ৰামীৰ জীৱন আৰু স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ সৈতে জড়িত স্থানসমূহৰ ওপৰত আলোকপাত কৰাৰ প্ৰচেষ্টাক আগবঢ়াই নিব পাৰে। একেদৰে, প্ৰতিশ্ৰুতিসম্পন্ন নবীন লেখকসকলক মঞ্চ প্ৰদান কৰিবলৈ আৰু আঞ্চলিক ভাষাৰ বিকাশত সক্ৰিয় উদ্যোগ লৈ সংবাদ পত্ৰসমূহে গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা গ্ৰহণ কৰিব পাৰে বুলি তেওঁ মন্তব্য কৰে।
আজিৰ দিনত ভাৰতৰ পৰা বিশ্বৰ প্ৰত্যাশাৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বহুতেই প্ৰথমে ভাবিছিল যে ভাৰতে মহামাৰীৰ মোকাবিলা কৰিবলৈ অক্ষম হ’ব। কিন্তু সেই প্ৰাৰম্ভিক অনুমান সঁচা নহ’ল। দুবছৰ ধৰি, ৮০ কোটি লোকে বিনামূলীয়া ৰেচন লাভ কৰিছে। ১৮০ কোটি পালি ভেকছিন প্ৰদান কৰা হৈছে বুলি তেওঁ জানিবলৈ দিয়ে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "ভাৰতৰ প্ৰতিভাশালী যুৱপ্ৰজন্মৰ দ্বাৰা চালিত হৈ আমাৰ ৰাষ্ট্ৰ আত্মনিৰ্ভৰতা বা আত্মনিৰ্ভৰশীলতাৰ দিশে আগবাঢ়িছে। এই নীতিৰ মূল বিষয় হৈছে ভাৰতক এক অৰ্থনৈতিক শক্তিক্ষেত্ৰ হিচাপে গঢ়ি তোলা যিয়ে ঘৰুৱা আৰু গোলকীয় প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰিবলৈ সক্ষম হ’ব"। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত অভূতপূৰ্ব সংস্কাৰ সাধন কৰা হৈছে, যিয়ে অৰ্থনৈতিক প্ৰগতি বৃদ্ধি কৰিব। স্থানীয় উদ্যোগক উৎসাহিত কৰিবলৈ বিভিন্ন খণ্ডত উৎপাদন সংযোজিত ইনচেণ্টিভ আঁচনি আৰম্ভ কৰা হৈছে। ভাৰতৰ ষ্টাৰ্ট-আপ পৰিৱেশ ব্যৱস্থা কেতিয়াও ইমান জীৱন্ত হোৱা নাই বুলি তেওঁ উল্লেখ কৰে। যোৱা ৪বছৰত, ইউ.পি.আই. লেনদেনৰ সংখ্যা ৭০ গুণতকৈ অধিক বৃদ্ধি হৈছে। ৰাষ্ট্ৰীয় আন্তঃগাঁথনি পাইপলাইনৰ বাবে ১১০ লাখ কোটি টকা ব্যয় কৰা হৈছে। শ্ৰী মোদীয়ে জানিবলৈ দিয়ে যে প্ৰধানমন্ত্ৰী গতিশক্তিয়ে আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণ আৰু সু-শাসন অধিক সহজ কৰি তুলিব। তেওঁ কয়, "ভাৰতৰ প্ৰতিখন গাঁৱত উচ্চ গতিসম্পন্ন ইণ্টাৰনেট সংযোগ নিশ্চিত কৰাৰ বাবে আমি সক্ৰিয়ভাৱে কাম কৰি আছোঁ। আমাৰ প্ৰচেষ্টাৰ পথপ্ৰদৰ্শক নীতি হৈছে ভৱিষ্যত প্ৰজন্মই যাতে বৰ্তমানৰ জীৱনশৈলীতকৈ উন্নত জীৱনশৈলী যাপন কৰে সেয়া নিশ্চিত কৰা"।

Prime Minister's Office
PM Modi inaugurates centenary year celebrations of Mathrubhumi
“Amrit Kaal gives us the opportunity to work towards a strong, developed and inclusive India”
“Every media house took up Swachh Bharat Mission with great sincerity”
“Media has played a very encouraging role in popularising Yoga, fitness and BetiBachaoBetiPadhao”
“Powered by India’s talented youth, our nation is moving towards Aatmanirbharta or self-reliance”
“The guiding principle of our efforts is to ensure the future generations lead a better lifestyle than the present ones”
18 MAR 2022 12:00PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi inaugurated centenary year celebrations of Mathrubhumi, via video conferencing today.
The Prime Minister paid tribute to all the leading personalities in the journey of the newspaper. He said “inspired by Mahatma Gandhi’s ideals, Mathrubhumi was born to strengthen India’s freedom struggle”. He placed the publication in the glorious tradition of newspapers and periodicals founded all across India to unify the people of our nation against colonial rule. He gave examples of Lokmanya Tilak, Mahatma Gandhi, Gopal Krishna Gokhale, Shyamji Krishna Varma and others who used newspaper for their work during India’s freedom struggle. He specially recalled the efforts of Shri M.P. Veerendra Kumar to uphold India's democraticethos during the Emergency.
The Prime Minister said that while we did not have the opportunity to sacrifice our lives during the freedom struggle for Swarajya“however, this Amrit Kaal gives us the opportunity to work towards a strong, developed and inclusive India”. He elaborated on the positive impact of the media on the campaigns of New India. He gave the example of the Swachh Bharat Mission where every media house took up this mission with great sincerity. Likewise, the media has played a very encouraging role in popularising Yoga, fitness and BetiBachaoBetiPadhao. “These are subjects beyond the domain of politics and political parties. They are about making a better nation in the coming years”, he added.
The Prime Minister suggested media can amplify the efforts of highlighting lesser known events of the freedom struggle and unsung freedom fighters and places associated with the struggle. Similarly, newspapers can be a great way to give platform for upcoming writers from non-media background and promote regional languages in areas where they are not spoken.
Speaking about the world’s expectation from India in today’s day and age, the Prime Minister said that India defied the initial speculation of inability to handle the pandemic. For two years, 80 crore people got access to free ration. 180 crore doses of vaccines have been administered, he informed. “Powered by India’s talented youth, our nation is moving towards Aatmanirbharta or self-reliance. At the core of this principle is to make India an economic powerhouse that caters to domestic and global needs”, the Prime Minister said. Unprecedented reforms were brought in, which will boost economic progress. Production Linked Incentive Schemes were introduced in different sectors to encourage local enterprise. India's start-up eco-system has never been more vibrant, he added.In just the past 4 years, the number of UPI transactions have increased over 70 times. Rupees 110 Lakh crore are being spent on a National Infrastructure Pipeline. PM Gatishakti is going to make infra creation and governance more seamless, Shri Modi informed. “We are actively working to ensure every village of India has high-speed internet connectivity. The guiding principle of our efforts is to ensure the future generations lead a better lifestyle than the present ones”, he said.