প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কচ্ছত আয়োজিত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় মহিলা দিৱসৰ আলোচনাচক্ৰত ভাষণ প্ৰদান কৰিব
সমাজত মহিলা সাধুসকলৰ ভূমিকা আৰু মহিলা সশক্তিকৰণৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ অৱদানক স্বীকৃতি দিবলৈ আলোচনাচক্ৰৰ আয়োজন কৰা হৈছে
07 MAR 2022 3:25PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে সন্ধিয়া ৬ বজাত কচ্ছৰ ধোৰ্ডোত মহিলা সন্ত শিবিৰত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় মহিলা দিৱসৰ এক আলোচনাচক্ৰত ভাষণ প্ৰদান কৰিব। সমাজত মহিলা সাধুসকলৰ ভূমিকা আৰু মহিলা সশক্তিকৰণৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ অৱদানক স্বীকৃতি দিবলৈ এই আলোচনাচক্ৰৰ আয়োজন কৰা হৈছে। ধোৰ্ডোৰ চেমিনাৰত ৫০০ ৰো অধিক মহিলা সাধু উপস্থিত থাকিব।
আলোচনাচক্ৰখনত সংস্কৃতি, ধৰ্ম, মহিলাৰ উন্নতি, সুৰক্ষা, সামাজিক স্থিতি আৰু ভাৰত সংস্কৃতিত মহিলাৰ ভূমিকাৰ ওপৰত অধিৱেশন অন্তৰ্ভুক্ত থাকিব। মহিলাসকলৰ সাফল্যৰ লগতে মহিলাসকলক লাভান্বিত কৰা কেন্দ্ৰীয় আৰু ৰাজ্য চৰকাৰৰ কল্যাণমূলক আঁচনিসমূহৰ বিষয়েও আলোচনা কৰা হ'ব।
আলোচনাচক্ৰখনত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী স্মৃতি জুবিন ইৰাণী, কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী সাধ্বী নিৰঞ্জন জ্যোতি ড০ ভাৰতী প্ৰবীণ পাৱাৰেও অংশগ্ৰহণ কৰিব। অনুষ্ঠানটোত সাধ্বী ৰিথম্বৰা, মহা মণ্ডলেশ্বৰ কংকেশ্বৰী দেৱী আনসকলৰ মাজত উপস্থিত থাকিব।

Prime Minister's Office
PM to address Seminar on International Women's Day being organized in Kutch
Seminar being ​​organized to recognise the role of women saints in society and their contribution towards women empowerment
07 MAR 2022 3:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address a Seminar on International Women's Day, at women saint’s camp at Dhordo, Kutch at 6 PM through video conferencing. The Seminar is being organized to recognise the role of women saints in the society and their contribution towards women empowerment. Over 500 women saints will attend the Seminar in Dhordo.
The seminar will include sessions on culture, religion, female upliftment, security, social status and role of women in India culture. The welfare schemes of central & state Governments benefiting women along with achievements of women will also be discussed.
The Seminar will also witness participation of Union Minister Ms. Smriti Zubin Irani, Union Ministers of State Sadhvi Niranjan Jyoti Dr. Bharati Pravin Pawar. The event will be graced by Sadhvi Rithambara, Maha Mandleshwar Kankeshwari Devi among others.