প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ৱেবিনার ১১গী খুত্থাংদা বজেৎতা লাউথোকখিবশিং মাংদা পুখৎনবা খন্ন-নৈনবা অমসুং ব্রেন-স্তোর্মিংদা লুচিংখ্রে
পি.এম.না বজেৎকা মরী লৈনবা ৱেবিনার ১১দা শরুক য়াখ্রে
ৱেবিনারশিং অসিদা স্তেকহোল্দর লিশিং ৪০না শরুক য়াখি
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংগা লোয়ননা ৱেবিনার অসিদা ওন্তপ্রিনোর, এম.এস.এম.ই., এক্সপোর্তর, গ্লোবেল ইনভেস্তর, স্তার্তঅপশিংনচিংবনা শরুক য়াখি
বজেৎ নীংথিনা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবগীদমক সরকারনা য়াম্না কান্নরবা ইনপুৎ অমসুং সজেসনশিং ফংখি
ৱেবিনারশিং অসিনা স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা মপু ওইবগী ৱাখল্লোন অমা ফাওহনবদা অমসুং মতম চানা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা ঙমহনবদা মতেং পাংখি
09 MAR 2022 6:57PM by PIB Imphal
ঙসি পি.এম.না দি.আই.পি.এ.এম.গী বজেৎকা মরী লৈননা লাউথোকখিবশিং অদু খন্ননবা ৱেবিনারদা ৱা ঙাংখ্রে। মসি পি.এম.না ৱা ঙাংখিবা বজেৎকা মরী লৈনবা ১১শুবা ৱেবিনার ওইরি। পি.এম.না হায়র এজুকেসন, রুরেল দিবেলপমেন্ত, এগ্রিকলচর, দিফেন্স, হেল্থ, দি.পি.আই.আই.তি., পি.এস.এ., এম.এন.আর.ই., দি.ই.এ., অমসুং দি.আই.পি.এ.এম.গী মন্ত্রালয়/বিভাগশিংগা মরী লৈনবা বজেৎকী ৱেবিনারদা শরুক য়াখি। কেন্দ্রগী বজেৎ ২০২২দা লৈবাক অসিগী ইকনোমিক গ্রোথকী মতাংদা অমসুং ঐখোয়গী মীয়ামগী য়াইফনবা থৌরাং কয়ামরুম লাউথোকখি। ৱেবিনারশিং অসি বজেৎকী মোমেন্তম অসি লেংদনা থম্নবা অমসুং মসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা স্তেকহোল্দর পুম্নমক্তা মপু অমা ওইবগী ৱাখল্লোন পোকহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা পাঙথোকখি। ৱেবিনারশিং অসিদা স্মার্ত এগ্রিকলচর, পি.এম. গতিশক্তি, দিফেন্সতা আত্মনির্ভর ওইবা, দিজিতেল এজুকেসন অমসুং দাইনামিক স্কিল্লিং, ইনক্লুসিব অমসুং ইক্বিতেবল হেল্থকিয়র দেলিবরী, মেক ইন ইন্দিয়া অমসুং এস্পিরেস্নেল ইকনোমী অসিনচিংবা হীরম মখল কয়া কবর তৌখি।
ৱেবিনারশিং শিনখিবগী মপুং ওইবা পান্দমদি বজেৎকীদমক মরু ওইবা স্তেকহোল্দরশিংগী মরক্তা মপুং অমা ওইবগী ৱাখল্লোন অদু পোহনবনি। মসিগী থৌওং অসিনা অনৌবা শেনবা চহি হেক হৌবগা মন্ত্রালয় অমসুং বিভাগশিংনা থবক পাইখৎপা য়ানবগী মতেং পাংগনি অমসুং মতম চানা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা ঙমহনগনি। তোঙান-তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংগা খন্ন-নৈনবনা মখোয়গী প্রেক্তিকেল/গ্লোবেল এক্সপর্তিস অমসুং এক্সপরিয়েন্স ফংহনবা অমসুং অপনবশিং খঙদোকপদা মতেং ওইগনি। বজেৎ অসি ফেব্রুৱারী ১দা হোংদোকপা অমসুং ৱেবিনারশিং অসিগী ৱারী-ৱাতায় শাবা অসিনা রাজ্য সরকারশিংনা মরু ওইবশিংদা হেন্না বিজিবিলিতী ফংবা অমদি মখোয়গী বজেৎ হেন্না নীংথিনা প্লান তৌবা ঙমহনগনি।
ৱেবিনার অসিদা ওন্তপ্রিনোর, এম.এস.এম.ই., এক্সপোর্তর, গ্লোবেল ইনভেস্তর, কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিং, স্তার্তঅপশিংগী লমদগী নহারোলশিং য়াওনা স্তেকহোল্দর লিশিং ৪০রোমনা শরুক য়াখি। ৱেবিনার অমমমদা কমপ্রিহেন্সিব পেনেল দিস্কসনশিং অমসুং থিম-বেজ ব্রেক-আউত সেসনশিং শিনখি। ৱেবিনারশিং অসিদগী বজেৎতা লাউথোকখিবশিং নীংথিনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা মতেং ওইগদবা সরকারনা মশিং য়াম্লবা কান্নরবা সজেসনশিং ফংখি।

Prime Minister's Office
PM leads consultation and brain-storming on the way forward for budget announcements through 11 webinars
PM participates in 11 budget related webinars
These webinars saw participation of 40 thousand stakeholders
Entrepreneurs, MSMEs, exporters, global investors, startups, etc participated in the webinars along with Central & State Governments
Very fruitful inputs and suggestions received by Government for effective implementation of budget
These webinars helped create a sense of ownership among stakeholders and ensure time-bound implementation
09 MAR 2022 6:57PM by PIB Delhi
Today, PM addressed the webinar for discussing budget related announcements of DIPAM. This culminates the series of 11 budget related webinars that the PM addressed. PM participated budget webinar relating to ministries/deparments of Higher Education, Rural Development, Agriculture, Defence, Health, DPIIT, PSA, MNRE, DEA and DIPAM. The Union Budget-2022 has made several announcements for the economic growth of the country and to further the well-being of our people. These webinars were conducted with the objective of sustaining momentum of the Budget and to create a sense of ownership by all stakeholders in its implementation, These webinars have covered a diverse spectrum of subjects like SMART agriculture, PM Gatishakti, Aatmanirbharta in defence, digital education and dynamic skilling, inclusive and equitable healthcare delivery, Make in India and financing for aspirational economy etc.
The main objectives for organizing the webinars were developing a sense of ownership among the key stakeholders for the Budget. This exercise will also help ministries and departments to hit the ground running as soon as the new fiscal year begins & also ensure time-bound implementation. Consultation with various stakeholders helps bring their practical/ global expertise and experience and to identify lacunae. The shifting of budget to 1st February and these interactions in the webinars enables state governments get better visibility of priorities and thus plan their budgets better.
The webinars saw an estimated participation of around 40 thousand stakeholders which included entrepreneurs, MSMEs, exporters, global investors, representatives of the Central and State governments, youth from the world of startups, among others. Comprehensive panel discussions and theme-based break-out sessions were organized during each webinar. A large number of valuable suggestions have been received by the Government during these webinars, which will further aid in effective implementation of the Budget announcements.