হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ ১৯দা অপদেৎ
ভারতনা কোবিদ ১৯গী মায়োক্তা শোক্নরিবা লানফমদা মরুওইবা মফম অমা য়ৌবা ঙমখ্রে
নুমিৎ ৬৬২গী মতুংদা নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৪০০০গী মখাদা হন্থরে
নুমিৎ ৬৬৪গী মতুংদা এক্তিব কেসলোদ ৫০,০০০গী মখাদা হন্থখ্রে
08 MAR 2022 1:27PM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯গী নোংমগী ওইবা অনৌবা কেস ৩,৯৯৩দা হন্থরক্তুনা ঙসি ভারতনা মরুওইবা মাইলস্তোন অমা ফংবা ঙমখ্রে। মসি ২০২০গী মে ১৬দা কেস ৩,৯৭০ রিপোর্ত তৌরকখিবা অদুগী মতুং নুমিৎ ৬৬২গী গেপ অমগী মতুংদা ভারতনা অনৌবা কেস রেকোর্দ তৌখিবা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি।
অতোপ্পা এচিবমেন্ত অমদা নুমিৎ ৬৬৪গী মতুংদা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ৫০,০০০গী মখাদা হন্থরে। লৈবাক অসিগী এক্তিব কেস হৌজিক্কী ওইনা ৪৯,৯৪৮দা লৈরি। ২০২১গী মে ১৪দা কেস ৪৯,২১৯ রেকোর্দ তৌখি।
লৈবাক অসিদা তেস্তিং কেপাসিতী মখা তানা পাকথোক চাউথোক্লি। ভারতনা হৌখিবা চয়োলদা চাংচৎতা তেস্ত লাখ ৮.৫ পাংথোকখি অমদি চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেৎ ০.৬৮% রেকোর্দ তৌখি। ভারত সরকারনা “হোল ওফ গবর্নমেন্ত” এপ্রোচ্ছ অমগী থোংদা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা খুৎশমন্দুনা কোবিদ ১৯ লাইচৎকী মায়োক্তা লান্থেংনবদা লুচিংলি। তিকা থাবা অসি ভারত সরকারগী লাইচৎ অসিগী (তেস্ত, ত্রেক, ত্রিৎ অমসুং কোবিদকা চানবা মওং মতৌ য়াওনা) ফাইব-পোইন্ত স্ত্রেতেজীগী ইন্তিগ্রেল কম্পোনেন্ত অমনি। ভারত সরকারনা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী তেংবাংগা লোয়ননা কোবিদ ১৯গী কন্তেনমেন্ত অমসুং মেনেজমেন্তকী মায়কৈদা মখোয়না হোৎনরিবশিং অদু লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলি।

Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID19
India crosses significant milestone in its fight against COVID19
Daily New Cases fall below 4000 cases after 662 days
Active Caseload dips below 50,000 after 664 days
08 MAR 2022 1:27PM by PIB Delhi
India achieved a major milestone today as the daily new COVID19 cases has declined to 3,993 in the last 24 hours. This is the lowest new cases recorded in India after a gap of 662 days, since 3,970 cases were reported on 16th May 2020.
In another achievement, India’s active caseload has dropped below 50,000 after 664 days. The country’s active cases stand at 49,948 currently, which is at its lowest since 49,219 cases were recorded on 14 May, 2021.
The testing capacity in the country continues to be expanded. India conducted 8.5 lakh average tests in the last week and recorded a weekly positivity rate of 0.68%.
The Government of India has been leading the fight against the COVID19 pandemic in collaboration with the States and UTs through a “Whole of Government” approach. Vaccination forms an integral component of the five-point strategy of Government of India of containment and management of the pandemic (including Test, Track, Treat and COVID Appropriate Behaviour). The Government of India continues to augment its efforts towards containment and management of COVID19 with the support of States and UTs.