প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না মালেমগী নুপীশিংগী নুমিৎনা লাকপদা নারী শক্তিবু ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
08 MAR 2022 9:31AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মালেমগী নুপীশিংগী নুমিৎতা নারী শক্তিবু ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে।
মথং-মথং ত্বিত তৌরদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“নুপীগী নুমিৎনা লাকপদা, ঐহাক্না ঐখোয়গী নারী শক্তি অমসুং মখোয়না তোঙান-তোঙানবা লমশিংদা মাইপাকপা পুরকখিবশিং অদুবু ইকাই খুম্নবা উৎচরি। ভারত সরকারনা ইকাই খুম্নবা লোয়ননা খুদোংচাবা ফংহন্নবা মীৎয়েং চংবগা লোয়ননা তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিংগী খুত্থাংদা নুপীদা শক্তি পীনবা মীৎয়েং থমগনি।”
“ফাইনান্সিএল ইনক্লুজনদগী সোসিএল সেক্যুরিতী, ক্বালিতী হেল্থকিয়রদগী হাউজিং, এজুকেসন্দগী ওন্তপ্রিনোরশিপ ফাওবদা ভারতকী চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙচৎতা ঐখোয়গী নারী শক্তিবু মাংদা থম্নবা খোঙথাং কয়া লৌখৎখি। তুংদা লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা খোঙথাংশিং অসি হেন্না পাঙ্গল হাপতুনা মখা তানা পাইখৎখিগনি।”
“ঙসি নুমিদাং ৱাইরম পুং ৬ তারকপদা ঐখোয়গী খুন্নাইদা নুপী লাইনীংবীশিংনা শরুক তম্লিবা অসি হাইলাইৎ তৌগদবা ঐহাক্না কচ্ছতা পাঙথোক্কদবা থৌরম অমদা ৱা ঙাংগনি।
মসিনা কলচরগী তোঙান-তোঙানবা হীরমশিং, কেন্দ্রগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী খোঙথাংশিং অমসুং অতোপ্পা কয়াদা মীৎয়েং থমগনি। https://t.co/ImLHzdJpEQ
On Women’s Day, I salute our Nari Shakti and their accomplishments in diverse fields. The Government of India will keep focusing on women empowerment through its various schemes with an emphasis on dignity as well as opportunity.
— Narendra Modi (@narendramodi) March 8, 2022

Prime Minister's Office
PM salutes Nari Shakti on International Women's Day
08 MAR 2022 9:31AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has saluted the Nari Shakti on International Women's Day.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"On Women’s Day, I salute our Nari Shakti and their accomplishments in diverse fields. The Government of India will keep focusing on women empowerment through its various schemes with an emphasis on dignity as well as opportunity."
"From financial inclusion to social security, quality healthcare to housing, education to entrepreneurship, many efforts have been made to put our Nari Shakti at the forefront of India’s development journey. These efforts will continue with even greater vigour in the coming times."
"At 6 PM this evening, I will address a programme being held in Kutch which highlights the contributions of women saints to our society.
The focus will be on different aspects of culture, the various welfare measures of the Centre and more. https://t.co/ImLHzdJpEQ"