Prime Minister's Office
PM remembers ‘Tamil Thatha’ U. Ve. Swaminatha Iyer on his birth anniversary
19 FEB 2022 9:16AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to ‘Tamil Thatha’ U. Ve. Swaminatha Iyer on his birth anniversary.
In a tweet, the Prime Minister said;
"Remembering ‘Tamil Thatha’ U. Ve. Swaminatha Iyer on his birth anniversary. Admired for his contribution to Tamil culture and language, he popularised works from the Sangam era and helped conserve precious heritage. Urging more youngsters to read his rich works."

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ "ତାମିଲ ଥାଥା" ୟୁ. ଭେ. ସ୍ୱାମୀନାଥ ଆୟାରଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି
19 FEB 2022 9:16AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ "ତାମିଲ ଥାଥା" ୟୁ ଭେ ସ୍ୱାମୀନାଥ ଆୟାରଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ ଟୁଇଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ତାମିଲ ଥାଥା ୟୁ.ଭେ.ସ୍ୱାମୀନାଥ ଆୟାର ତାଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ମନେ ପଡୁଛନ୍ତି । ତାମିଲ ସଂସ୍କୃତି ଏବଂ ଭାଷାକୁ ତାଙ୍କର ଅବଦାନ ପାଇଁ ପ୍ରଶଂସିତ ହୋଇ ସେ ସଙ୍ଗମ ଯୁଗର କାର୍ଯ୍ୟଗୁଡିକୁ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିଥିଲେ ଏବଂ ବହୁମୂଲ୍ୟ ଐତିହ୍ୟ ସଂରକ୍ଷିତ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥିଲେ । ଅଧିକ ଯୁବକଙ୍କୁ ତାଙ୍କର ସମୃଦ୍ଧ କାର୍ଯ୍ୟାବଳୀ ପଢିବାକୁ ଅନୁରୋଧ ।”