শেল-থুম মন্ত্রালয়
আর্ম ফোর্সশিংগীদমক ইক্ব্যুইপমেন্তদা আত্মনির্ভারতা হেন্না ফংবা ঙম্নবা সরকার হোৎনরি হায়না বজেৎনা হঞ্জিন-হঞ্জিন ফোংদোক্লি
২০২২-২৩দা দোমেস্তিক ইন্দস্ত্রীগীদমক কেপিতেল প্রোক্যোরমেন্ত বজেৎ চাদা ৬৮ খাকখ্রে, ২০২১-২২দা চাদা ৫৮ ওইরম্বদগী হায়গৎলকখিবনি
ইন্দস্ত্রী, স্তার্তঅপশিং অমদি একাদমিয়াগীদমক দিফেন্স আর. অমসুং দি. হাংদোক্লগনি
01 FEB 2022 1:08PM by PIB Imphal
আর্ম ফোর্সশিংগীদমক মপান লমশিংদগী ইক্ব্যুইপমেন্ত লৌশিল্লিবা অসি হন্থনবা অমদি আত্মনির্ভারতা প্রমোত তৌনবা সরকার অসিনা হোৎনরি হায়না পল্লদুনা, দোমেস্তিক ইন্দস্ত্রীগী কেপিতেল প্রোক্যোরমেন্ত বজেৎ অসি ২০২১-২২দা চাদা ৫৮ ওইরম্বদগী ২০২২-২৩দা চাদা ৬৮ য়ৌখ্রে হায়না ঙসি পার্লিয়ামেন্তদা য়ুনিয়ন বজেৎ পুথোক্লদুনা শেল-থুম অমদি কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারামননা ফোংদোকখি৷
দিফেন্স আর. অমসুং দি.গী বজেৎকী চাদা ২৫ খাক্তুনা থম্লগা ইন্দস্ত্রী, স্তার্তঅপশিং অমদি একাদমিয়াগীদমক দিফেন্স আর. অমসুং দি. হাংদোক্লগনি হায়না কেন্দ্রগী শেল-থুম মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷এস.পি.ভি. মোদেলগী খুৎথাংদা দি.আর.দি.ও. অমদি অতোপ্পা ওর্গনাইজেনশিংগা কোলাবোরেসন তৌদুনা মিলিতরী প্লেতফোর্মশিং অমদি ইক্ব্যুইপমেন্ত দিজাইন তৌনবা অমদি শেমগৎনবা প্রাইভেৎ ইন্দস্ত্রীবু পুক্নিং থৌগৎলগনি৷ তেস্তিং অমদি সর্তিফিকেসনগী তঙাই ফদবশিং অসি মেনশিনবা ঙম্নবগীদমক ইন্দিপেন্দেন্ত নোদেল অমব্রেলা বোদী অমা শেমগৎলগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷

Ministry of Finance
BUDGET REITERATES GOVERNMENT’S COMMITMENT TO PROMOTE ATMANIRBHARTA IN EQUIPMENT FOR ARMED FORCES
EARMARKS 68 PER CENT OF CAPITAL PROCUREMENT BUDGET FOR DOMESTIC INDUSTRY IN 2022-23, UP FROM 58 PER CENT IN 2021-22
DEFENCE R&D TO BE OPENED UP FOR INDUSTRY, STARTUPS AND ACADEMIA
01 FEB 2022 1:08PM by PIB Delhi
Reiterating government’s commitment to reduce imports and promote AtmaNirbharta in equipment for the Armed Forces, the Union Budget presented in parliament today by Union Finance & Corporate Affairs Minister Smt Nirmala Sitharaman, has earmarked 68 per cent of the capital procurement budget for domestic industry in 2022-23, up from 58 per cent in 2021-22.
Union Finance Minister said that Defence R&D will be opened up for industry, startups and academia with 25 per cent of defence R&D budget earmarked. Private industry will be encouraged to take up design and development of military platforms and equipment in collaboration with DRDO and other organizations through SPV model. She emphasized that an independent nodal umbrella body will be set up for meeting wide ranging testing and certification requirements.