Prime Minister's Office
PM condoles the passing away of legendary singer Lata Mangeshkar
06 FEB 2022 10:27AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed deep grief over the passing away of legendary singer Lata Mangeshkar. The Prime Minister has spoken to her family and expressed his condolences. He also said that the coming generations will remember her as a stalwart of Indian culture, whose melodious voice had an unparalleled ability to mesmerise people.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"I am anguished beyond words. The kind and caring Lata Didi has left us. She leaves a void in our nation that cannot be filled. The coming generations will remember her as a stalwart of Indian culture, whose melodious voice had an unparalleled ability to mesmerise people."
"Lata Didi’s songs brought out a variety of emotions. She closely witnessed the transitions of the Indian film world for decades. Beyond films, she was always passionate about India’s growth. She always wanted to see a strong and developed India."
"I consider it my honour that I have always received immense affection from Lata Didi. My interactions with her will remain unforgettable. I grieve with my fellow Indians on the passing away of Lata Didi. Spoke to her family and expressed condolences. Om Shanti."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শক্নাইরবী শৈশকপী লতা মঙ্গেসকর লৈখিদবদা পি.এম.না অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
06 FEB 2022 10:27AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শক্নাইরবী শৈশকপী লতা মঙ্গেসকরনা লৈখিদবদা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে‍। প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ইমুং মনুংগা ৱারী শানদুনা নুংঙাইতবা ফোঙদোকখি‍। লাক্কদৌরিবা মীরোলশিংনা মহাকপু লম্বা লৈত্রবা খোইথুম্নরবা খোঞ্জেলনা মীয়ামবু শুমহৎপা ঙমবা ভারতকী নাৎপু য়োকখৎলমবা মীওই অমা ওইনা নীংশিংনহৌরগনি হায়নসু মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
ত্বীত পরিং অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি;
“ঐ হায়নিংঙাই লৈতনা নুংঙাইত্রে‍। পুকচেল চাউরবা অমদি মিনুংশি চাউরবা ইচে লতানা ঐখোয়বু থাদোক্লম্লে‍। মহাক্না লৈবাকসিদা মেনশিনবা ঙম্লরোইদবা অহোবা অমা থম্লম্লে‍। লাক্কদৌরিবা মীরোলশিংনা মহাকপু লম্বা লৈত্রবা খোইথুম্নরবা খোঞ্জেলনা মীয়ামবু শুমহৎপা ঙমবা ভারতকী নাৎপু য়োকখৎলমবা মীওই অমা ওইনা নীংশিংনহৌরগনি‍।”
“ইচে লতাগী ঈশৈশিংনা পুক্নিংগী ইথিল কয়া পোকহনখি‍। মহাক্না ভারতকী ফিল্মগী তাইবংনা হোংলকপশিং চহি কয়া নক্না লৈদুনা থেংনখি‍। ফিল্মগী ৱাংমদা, মহাক মতম পুম্নমক্তা ভারতনা চাওখৎলকপা পামজখি‍। মহাক্না মতম পুম্বদা মপাঙ্গল কনবা অমদি চাওখৎলবা ভারত অমা উবা পামজখি‍।”
“ঐনা মতম পুম্বদা ইচে লতাগী য়াম্লবা মিনুংসি ফংখিবসি ঐগী লাইবক ফবনি হায়না লৌখি‍। ঐনা মহাক্কা শানখিবা ৱারী-ৱাতায়শিং কাউবা ঙমদনা লৈহৌরগনি‍। ইচে লতানা লৈখিদবদা ঐগী ভারতকী মীয়ামশিংগা লোয়ননা ঐসু অৱাবা ফোঙদোকচরি‍। মহাক্কী ইমুং মনুংগা ৱারী শানরে অমদি নুংঙাইতবা ফোঙদোকখ্রে‍। ওম শান্তি‍।”