Ministry of Finance
NEW LEGISLATION TO REPLACE SPECIAL ECONOMIC ZONES ACT
WORLD-CLASS FOREIGN UNIVERSITIES IN GIFT CITY TO OFFER COURSES, LARGELY FREE FROM DOMESTIC REGULATIONS
INTERNATIONAL ARBITRATION CENTRE TO BE SET UP IN GIFT CITY
GIFT CITY TO FACILITATE SERVICES FOR GLOBAL CAPITAL FOR SUSTAINABLE & CLIMATE FINANCE IN THE COUNTRY
01 FEB 2022 1:00PM by PIB Delhi
“The Special Economic Zones Act will be replaced with a new legislation that will enable the states to become partners in Development of Enterprise and Service Hubs”, said the Union Minister for Finance and Corporate Affairs, Smt. Nirmala Sitharaman, while presenting the Union Budget for 2022-23, in Parliament today. She added that this would cover all large existing and new industrial enclaves to optimally utilize available infrastructure and enhance competitiveness of exports.
She also proposed various initiatives to make GIFT City more attractive.
GIFT-IFSC
The Finance Minister proposed that World-class foreign universities and institutions would be allowed in the GIFT City to offer courses in Financial Management, FinTech, Science, Technology, Engineering and Mathematics free from domestic regulations, except those by IFSCA to facilitate availability of high-end human resources for financial services and technology.
Smt. Sitharaman also proposed an International Arbitration Centre which would be set up in the GIFT City for timely settlement of disputes under international jurisprudence. Further, she said that services for global capital for sustainable & climate finance in the country would be facilitated in the GIFT City.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
অনৌবা লেজিস্লেসননা স্পিসিয়েল ইকোনোমিক জোনস এক্ত মহুৎ শিল্লগনি
দোমেস্তিক রিগুলেসনশিংদগী চাওনা ফ্রী ওইরবা ৱার্ল্দ-ক্লাস ফোরেন্দ য়ুনিভর্সিতীশিংনা গিফত সিতীদা কোর্সশিং ওফর তৌগদৌরি
গিফত সিতীদা ইন্তরনেস্নেল আর্বিত্রেসন সেন্তর লিংখৎলগনি
গিফত সিতীনা লৈবাক অসিদা সস্তেনেবল অমসুং ক্লাইমেত ফাইনান্সকী গ্লোবেল কেপিতেলগীদমক সর্ভিসশিং লাইনা ফংহনগদৌরি
01 FEB 2022 1:00PM by PIB Imphal
অনৌবা লেজিস্লেসনগা লোইননা স্পিসিয়েল ইকোনোমিক জোনশিং অসি শিল্দোক্লগনি, মসিনা রাজ্যশিংবু দিবেলপমেন্ত ওফ এন্তরপ্রাইজেস অমসুং সর্ভিস হবশিংদা পার্তনরশিং ওইবা য়াহল্লগনি”,হায়না ঙসি পার্লিয়ামেন্তদা য়ুনিয়ন বজেৎ ২০২২-২৩ পুথোক্লদুনা শেল-থুম অমদি কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারামননা ফোংদোকখি৷ লৈরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর পুম্নমক নিংথিনা শিজিন্ননবা অমদি এক্সপোর্তশিংগী কম্পিতিসন হেনগৎননবা হৌজিক হৌজিক লৈরিবা অচৌবা অমসুং অনৌবা ইন্দস্ত্রীএল এনক্লেব পুম্নমক মসিদা কবর তৌরগনি হায়না মহাক্না মখাতাখি৷
গিফত সিতী অসিবু হেন্না মশক থোকহন্নবগীদমক মহাক্না তোঙান তোঙানবা ইনিসিয়েতিবশিংসু হৌদোরকখি৷
গিফত-আই.এফ.এস.সি.
ফাইনান্সিয়েল সর্ভিসশিং অমদি তেক্নোলোজীগীদমক হাই-এন্দ হ্যুমেন রিসোর্সশিং য়াম্না লাইনা ফংহন্নবা আই.এফ.এস.সি.এ.গী নত্তনা ফাইনান্সিয়েল মেনেজমেন্ত, ফিনতেখ, সাইন্স, তেক্নোলোজী, ইঞ্জিনিয়রিং অমদি দোমেস্তিক রিগুলেসনশিংদগী ফ্রী ওইরবা মেথমেতিক্সকী কোর্সশিং ৱার্ল্দ-ক্লাস ফোরেন্দ য়ুনিভর্সিতীশিং অমদি ইন্সতিত্যুসনশিংনা গিফত সিতীদা ফংহনবা য়ারগনি হায়না শেল-থুম মন্ত্রীনা ৱাহৌদোক থমখি৷
ইন্তরনেস্নেল জুরিসপ্রুদেন্সকী মখাদা চয়েৎনবা লৈরিবশিং অসি মতম চানা ৱারোইশিন পুরক্নবগীদমক ইন্তরনেস্নেল আর্বিত্রেসন সেন্তর অমা গিফত সিতীদা শেমগৎলগনি হায়নসু শ্রীমতি সিতারামননা ৱাহৌদোক থমখি৷ মখাতানা, লৈবাক অসিদা সস্তেনেবল অমদি ক্লাইমেত ফাইনান্সকীদমক লৈরিবা গ্লোবেল কেপিতেলগী সর্ভিসশিং অসি গিফত সিতীদা লাইনা ফংহল্লগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷