Ministry of Finance
EMERGENCY CREDIT LINE GUARANTEE SCHEME TO BE EXTENDED UP TO MARCH 2023; GUARANTEE COVER TO BE EXPANDED BY RS. 50,000 CRORE TO SUPPORT HOSPITALITY AND RELATED ENTERPRISES
ADDITIONAL CREDIT OF 2 LAKH CRORE FOR MSMEs THROUGH REVAMPED CREDIT GUARANTEE TRUST FOR MICRO AND SMALL ENTERPRISES SCHEME
GOVERNMENT TO ROLL OUT “RAISING AND ACCELERATING MSME PERFORMANCE” (RAMP) PROGRAMME WITH OUTLAY OF 6,000 CRORE
UDYAM, E-SHRAM, NCS AND ASEEM PORTALS TO BE INTERLINKED TO WIDEN THEIR SCOPE
01 FEB 2022 12:51PM by PIB Delhi
The Emergency Credit Line Guarantee Scheme (ECLGS) will be extended up to March 2023 and its guarantee cover will be expanded by Rs. 50,000 crore. The total cover will now be Rs. 5 lakh crore announced the Union Minister for Finance and Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman while presenting the Union Budget 2022-23 in the Parliament here today. The additional amount is being earmarked exclusively for the hospitality and related enterprises. The Finance Minister noted that the ECLGS has provided much-needed additional credit to more than 130 lakh MSMEs. This has helped them mitigate the adverse impact of the pandemic. The proposal has been made considering the aspect that the hospitality and related services, especially those by micro and small enterprises, are yet to regain their pre-pandemic level of business. The Finance Minister also made several other proposals relating to the MSME sector.
Additional credit through revamped Credit Guarantee Trust for Micro and Small Enterprises (CGTMSE) scheme
The Credit Guarantee Trust for Micro and Small Enterprises (CGTMSE) Scheme will be revamped with required infusion of funds. This will facilitate additional credit of Rs. 2 lakh crore for Micro and Small Enterprises and expand employment opportunities, the Finance Minister stated.
Raising and Accelerating MSME Performance (RAMP)
The Finance Minister announced the rolling out of Raising and Accelerating MSME Performance (RAMP) programme with outlay of Rs. 6,000 crore over 5 years. This will help the MSME sector become more resilient, competitive and efficient.
Interlinking of Udyam, e-Shram, NCS and ASEEM portals
The Finance Minister also proposed that Udyam, e-Shram, NCS and ASEEM portals will be interlinked. Their scope will be widened. They will now perform as portals with live, organic databases, providing G2C, B2C and B2B services. These services will relate to credit facilitation, skilling, and recruitment with an aim to further formalize the economy and enhance entrepreneurial opportunities for all.
Rationalization of Custom Duties
In furtherance of rationalizing various duties, the Finance Minister proposed that the duty on umbrellas is be raised to 20 per cent. Exemption to parts of umbrellas be withdrawn. Exemption is also being rationalized on implements and tools for agri-sector which are manufactured in India. Customs duty exemption given to steel scrap last year is being extended for another year to provide relief to MSME secondary steel producers. Certain Anti- dumping and CVD on stainless steel and coated steel flat products, bars of alloy steel and high-speed steel are being revoked in larger public interest considering prevailing high prices of metals

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইমর্জেন্সী ক্রেদিৎ লাইন গরেন্তী স্কিম মার্চ ২০২৩ ফাওবা শাংদোক্লগনি; হোস্পিতেলিতী অমদি মরী লৈনবা এন্তরপ্রাইজেসপু সপোর্ত তৌনবা গরেন্তী কবরদা লুপা কোতি ৫০,০০০ হেনগৎলগনি
মাইক্রো অমদি স্মোল এন্তরপ্রাইজেস স্কিমগী রিবেম্প ক্রেদিৎ গরেন্তী ত্রস্তকী খুৎথাংদা এম.এস.এম.ই.শিংগীদমক লুপা কোতি লাখ ২গী অহেনবা ক্রেদিৎ ফংহনগদৌরি
সরকারনা লুপা কোতি ৬,০০০ কাইথদুনা “রেজিং এন্দ এসিলিরেতিং এম.এস.এম.ই. পর্ফোমেন্স” (আর.এ.এম.পি.) প্রগ্রাম হৌদোক্কদৌরি
উধ্যম, ই-শ্রম, এন.সি.এস. অমদি এসীম পোর্তেলশিং মখোয়গী স্কোপ অদু চাওথোকহন্নবা ইন্তরলিঙ্ক তৌরগনি
01 FEB 2022 12:51PM by PIB Imphal
ইমর্জেন্সী ক্রেদিৎ লাইন গরেন্তী স্কিম(ই.সি.এল.জি.এস.) অসি ২০২৩গী মার্চ ফাওবা শাংদোক্লগনি অমদি মদুগী গরেন্তী কবর অদু লুপা কোতি ৫০,০০০ চাওথোক্লগনি৷ ঙসি মফম অসিদা পার্লিয়ামেন্তদা য়ুনিয়ন বজেৎ ২০২২-২৩ পুথোক্লদুনা ফাইনান্স অমদি কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিথারমননা অপুনবা কবর অসি হৌজিক্তি লুপা কোতি লাখ ৫ ওইরগনি হায়না লাওথোকখি৷ অহেনবা শেনফম অসি হোস্পিতেলিতী অমদি মরী লৈনবা এন্তরপ্রাইজেসকীদমক খাক্তুনা থম্লি৷ ই.সি.এল.জি.এস.না এম.এস.এম.ই. লাখ ১৩০ হেনবদা কা-হেন্না দরকার ওইরিবা অহেনবা ক্রেদিৎ পীখ্রে হায়না ফাইনান্স মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ লাইনা-লাইচৎ অসিনা পীরিবা শাফু অসি হন্থহনবদা মসিনা মখোয়বু মতেং পাংখ্রে৷ হোস্পিতেলিতী অমদি মরী লৈনবা সর্ভিসশিং মরু ওইনা মাইক্রো অমদি স্মোল এন্তরপ্রাইজেসনা লাইনা-লাইচৎ অসি লাক্ত্রিঙৈ মতমদা লৈরমখিবা মখোয়গী করবারগী থাক য়ৌবা ঙমদ্রিবা এস্পেক্ত অসি য়েংলগা প্রপোজেল অসি পুখৎখিবনি৷ এম.এস.এম.ই. সেক্তরগা মরী লৈননা অতোপ্পা তোঙান তোঙানবা পর্পোজেলশিং ফাইনান্স মন্ত্রীনা পুথোকখ্রে৷
মাইক্রো এন্দ স্মোল এন্তরপ্রাইজেস (সি.জি.তি.এম.এস.ই.) স্কিমগীদমক রিবেম্প ক্রেদিৎ গরেন্তী ত্রস্তকী খুৎথাংদা অহেনবা ক্রেদিৎ পীবা
দরকার ওইরিবা ফন্দশিং থাদদুনা ক্রেদিৎ গরেন্তী ত্রস্ত ফোর মাইক্রো এন্দ স্মোল এন্তরপ্রাইজেস(সি.জি.তি.এম.এস.ই.) স্কিম অসি অমুক হন্না শেমগৎলগনি৷ মসিনা মাইক্রো অমদি স্মোল এন্তরপ্রাইজেসকীদমক লুপা কোতি লাখ ২গী অহেনবা ক্রেদিৎ লাইনা ফংহল্লগনি অমদি থবক্কী খুদোংচাবশিংসু চাওনা ফংহল্লগনি হায়না ফাইনান্স মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
রেজিং এন্দ এসিলিরেতিং এম.এস.এম.ই. পুর্ফোমেন্স (আর.এ.এম.পি.)
চহি ৫ হেনবদা লুপা কোতি ৬,০০০কী শেনফম অমা কাইথদুনা রেজিং এন্দ এসিলিরেতিং এম.এস.এম.ই. পর্ফোমেন্স(আর.এ.এম.পি.) প্রোগ্রাম হৌদোক্নবা ফাইনান্স মন্ত্রীনা লাওথোকখি৷ মসিনা এম.এস.এম.ই. সেক্তরবু হেন্না রিসাইলেন্ত, কম্পিতিতিব অমদি ইফিসিয়েন্ত ওইহনবদা মতেং পাংগনি৷
উধ্যম, ই-শ্রম,এন.সি.এস. অমদি এসীম পোর্তেলশিং ইন্তরলিঙ্ক তৌবা
উধ্যম,ই-শ্রম, এন.সি.এস., অমদি এসীম পোর্তেলশিং ইন্তরলিঙ্ক তৌরগনি হায়না ফাইনান্স মন্ত্রীনা পুথোকখ্রে৷ মখোয়গী স্কোপ অসি হেন্না পাকথোক-চাওথোকহল্লগনি৷ মখোয়না জি.২সি.,বি.২সি., অমদি বি.২বি. সর্বিসশিং ফংহন্দুনা ওর্গানিক দাতাবেজশিং অমদি লাইব থাদুনা পোর্তেলশিং ওইনা হৌজিক্তি মথৌ তৌরগনি৷ হায়রিবা সর্বিসশিং অসিনা ইকোনোমী অসি মখাতানা ফোর্মেলাইজ তৌনবা অমদি ময়াম পুম্নমক্কী ওল্তরপ্রিন্যুরিএলগী খুদোংচাবশিং অসি হেন্না ফংহন্নবগী পান্দম অমদা লাইনা ক্রেদিৎ ফংহনবা, স্কিল লৈহনবা অমদি রিক্যুতমেন্তদা মতেং পাংগনি৷
কস্তম দ্যুতীশিং রেস্নেলাইজেসন তৌবা
তোঙান তোঙানবা দ্যুতীশিং রেস্নেলাইজেসন তৌবগী মখা চৎথরকপা ওইনা, ছাতিনদা থম্বা দ্যুতী অদু চাদা ২০ য়ৌনা হেনগৎকদবনি হায়না ফাইনান্স মন্ত্রীনা পুথোরকখি৷ ছাতিনগী পার্তশিংদা থম্লম্বা একজেম্পসনশিং হন্দোক্কদবনি৷ ভারত্তা পুথোকচবা এগ্রী-সেক্তরগী ইমপ্লিমেন্তশিং অমদি তুলশিংদসু একজেম্পসন রেস্নেলাইজ তৌরি৷ মমাংগী চহিদা স্ক্রেপ স্তীলদা পীখিবা কস্তম দ্যুতী একজেম্পসনসু চহি অমা শাংদোক্লে, মসিগী থৌওং অসি এম.এস.এম.ই. সেকন্দরী স্তীল প্রদ্যুসরশিংদা তেংবাংনবা পাংথোকপনি। স্তেনলেস স্তীল অমসুং কোতেদ স্তীল ফ্লেত প্রদক্ত, এলোয় স্তীলগী বারশিং অমসুং হাই স্পীদ স্তীলদা থম্লম্বা অখন্নবা এন্তি দম্পিং খরা অমসুং সি.ভি.দি.সু মেতলশিংগী মমল ৱাংবা অসি য়েংলদুনা হন্দোক্লি।