প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা করিয়প্পা গ্রাউন্দদা পাঙথোকপা এন.সি.সি. পি.এম.গী রেলীদা ৱা ঙাংখ্রে
“এন.সি.সি.দা ঐহাক্না ফংখিবা ত্রেনিং অমসুং তমশিনখিবা অদুনা লৈবাক্কীদমক ঐহাক্কী থৌদাংশিং পাঙথোকপদা চাউনা থৌনা পীখি”
“লৈবাক্কী ঙমখৈগী লোন্নবা মফমশিংদা অনৌবা কেদেৎ লাখ ১ লৈহনখ্রে”
“এন.সি.সি.দা নুপীমচাশিং হেন্না-হেন্না য়াওরক্নবা ঐখোয়না হোৎনগদবনি”
“লৈবাক হান্না হায়বা ফিরেপকা লোয়ননা মাগী নহারোলশিংনা মাংদা চংশিল্লিবা লৈবাকপু মালেমগী শক্তি অমত্তনা অথিংবা পীবা ঙমলোই”
“এন.সি.সি. কেদেৎশিংনা অফবা দিজিতেল হেবিৎশিং শেমগৎপদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌবা য়াই অমসুং মীয়ামদা অরানবা পাও অমসুং তোকঙাশিংগী মতাংদা ৱাখল তাহনবা য়াগনি”
“এন.সি.সি./এন.এস.এস.না কেম্পসশিংবু দ্রগ-ফ্রী ওইহনবদা মতেং পাংগদবনি”
28 JAN 2022 2:30PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কারিয়প্পা গ্রাউন্দদা পাঙথোকপা নেস্নেল কেদেৎ কোর্পসকী রেলীদা ৱা ঙাংখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা গার্দ ওফ ওনর য়েংশিনখি, এন.সি.সি. কন্তিঞ্জেন্তশিংগী মার্চ পাস্ত য়েংশিনখি অমসুং এন.সি.সি. কেদেৎশিংনা আর্মী এক্সন, স্লিথরিং, মাইক্রোলাইৎ ফ্লায়িং, পেরাসেলিং লোয়ননা কলচরেল প্রোগ্রামশিংদা মখোয়গী স্কিলশিং উৎখিবা অদু মীৎয়েং তাখি। খ্বাইদগী ফবা কেদেৎশিংনা প্রধান মন্ত্রীদগী মেদল অমসুং বাতোন ফংখি।
মীতিন অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিনা আজাদী কা অমৃত মহোৎসব পাঙথোক্লিবা অসিগা ইরোইননা থৌরম অসি থৱায় য়াওবগী তোপ-তোপ্পা থাক অমগা লোয়ননা পাঙথোক্নবা হায়খ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী এন.সি.সি.গা লৈনরিবা মরী অদু চাউথোকচবা পোকপগা লোয়ননা নীংশিংখি অমসুং এন.সি.সি.গী কেদেৎ অমা ওইনা মহাক্না ফংখিবা ত্রেনিং অদুনা লৈবাক্কীদমক মহাক্কী থৌদাংশিং পাঙথোকপদা চাউনা থৌনা পীখি হায়না ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা লালা লাজপৎ রায় অমসুং ফিল্দ মার্শেল কারিয়প্পাবু মখোয়না লৈবাক শেমগৎপদা শরুক তমখিবা অদুগীদমক ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে। ভারতকী মথৌনা লৈবা মপারি অনিমক্কী মপোক কুমওন ঙসি তারি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিনা অনৌবা ফিরেপকা লোয়ননা মাংদা চংশিল্লিবা মতম অসিদা লৈবাক অসিদা এন.সি.সি.গী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা ফোঙদোকখি। মসিগীদমক লৈবাক অসিদা অৱাংবা থাক্কী রিভ্যু কম্মিতি অমা শেমখ্রে। হৌখিবা চহি অনি অসিদা লৈবাক্কী ঙমখৈগী লোন্নবা মফমশিংদা অনৌবা কেদেৎ লাখ ১ লৈহনবা ঙমখ্রে, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা নুপীমচা অমদি নুপীশিংগীদমক দিফেন্স এস্তাব্লিশমেন্তশিংগী থোংশিং হাংনবা পাইখৎখিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা কুপ্না ফোঙদোকখি। মহাক্না নু্পী কেদেৎশিংগী মশিং হেনগৎলক্লিবা অসিবু লৈবাক অসিগী ৱাখল্লোন্দা অহোংবা লাক্লিবা অসিগী খুদম অমনি হায়খ্রে। “লৈবাক অসিনা অদোমগী মতেং মথৌ তারি অমসুং মদুগীদমক খুদোংচাবা মরাং কাইনা লৈ”, হায়না মহাক্না নুপীমচা কেদেৎশিংদা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি হৌজিক লৈবাক অসিগী ইচানুপীশিংনা সাইনিক স্কুলশিংদা মিং চল্লি অমসুং নুপীশিংনা আর্মীদা অচৌবা থৌদাংশিং য়াবা ফংলি। লৈবাক অসিগী ইচানুপীশিংনা এয়র ফোর্সতা ফাইতর প্লেনশিং পাইরি। “অসিগুম্বা ফীভম অমদা, ঐখোয়না এন.সি.সি.দা ইচানুপীশিং হেন্না-হেন্না য়াওহন্নবা হোৎনগদবনি”, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
লৈবাক অসিদা অয়াম্বনা পোকপা কেদেৎশিংগী নৌরিবা প্রোফাইল অসি য়েংলগা প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়না ২০৪৭দা লৈবাক অসিদা লৌগদবা থৌদাংগী মতাংদা ফোঙদোকখ্রে। “অদোমগী খোঙথাংশিং অমসুং ফিরেপ অমদি ফিরেপশিং অদু থুংহল্লিবা অসিনা ভারতকী মাইপাকপা পুরক্লগনি”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক হান্না হায়বা ফিরেপকা লোয়ননা মাগী নহারোলশিংনা মাংদা চংশিল্লিবা লৈবাকপু মালেমগী শক্তি অমত্তনা অথিংবা পীবা ঙমলোই হায়খ্রে। প্লেফীল্দ অমসধং স্তার্তঅপ ইকোস্ফীয়রদা ভারতকী মাইপাকপা অসিনা মসি ময়েক শেংনা তাক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে। অমৃত কাল হায়বদি ঙসিদগী মথংগী চহি ২৫ অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা কেদেৎশিংদা মখোয়গী অনীংবা-অপাম্বশিং অমদি এক্সন অসিবু লৈবাক অসিগী চাউখৎ-থৌরাং অমসুং আশাশিংগা লোয়ননা পুনশিন্নবা হায়খ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা ঙসিগী নহারোলশিংনা “ভোকেল ফোর লোকেল”গী কেম্পেন্দা অচৌবা থৌদাং লৌনবা হায়খ্রে। “করিগুম্বা ঙসিগী নহারোলশিংনা ভারত মচা অমগী হোৎনজমন অমসুং হুমাং মমলগা লোয়ননা শেম্লকপা পোৎশিং খক্তা শীজিন্নরবদি ভারতকী লাইবাক্তা অহোংবা পুরকপা ঙমগনি”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি নাকল অমরোমদা দিজিতেল তেক্নোলোজী অমসুং ইনফোর্মেসগা মরী লৈনবা অফবা ওইথোকপশিং লৈ অদুগা নাকল অমদা অরানবা পাউ শন্দোকপগী খুদোংথিবশিং লৈরি হায়না ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না ঐখোয়গী লৈবাক অসিগী মীচম প্রজাশিংবু তোকঙাগী লাংদা থুহন্দবা হায়বা অসি তঙাই ফদে হায়না অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্না এন.সি.সি. কেদেৎশিংনা মসিগীদমক এৱের্নেস কেম্পেন অমা চত্থনবা প্রপোজ তৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এন.সি.সি. নত্ত্রগা এন.এস.এস. লৈবা স্কুল/কোলেজতা দ্রগশিংনা য়ৌহল্লোইদবনি হায়না অকনবা ৱাফম থমখি। মহাক্না কেদেৎশিংদা মখোয় মশাবু দ্রগশিং শীজিন্নদনবা অমসুং মসিগা ইরোইননা মখোয়গী কেম্পসপু দ্রগ-ফ্রী ওইনা থমগদবনি হায়না পাউতাক পীখি। এন.সি.সি.-এন.এস.এস.তা য়াওদবা মরুপশিংবু ফত্তবা হৈনবী অসি থাদোক্নবা মতেং পাংগদবনি হায়না মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা কেদেৎশিংবু লৈবাক অসিগী অপুনবা থৌরাংদা অনৌবা ইনোৎ হাপ্নবা হোৎনরিবা সেল্ফ৪সোসাইতী পোর্তেলগা লোয়ননা এসোসিএৎ তৌনবা হায়খ্রে। ওর্গনাইজেসন লিশিং ৭ হেনবা অমসুং মীওই লাখ ২.২৫না পোর্তেল অসিগা এসোসিএৎ তৌখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister addresses NCC PM Rally at Cariappa Ground
“The training and learning that I got in NCC has given me immense strength in discharging my responsibilities towards the country”
“1 lakh new cadets have been prepared in the border areas of the country”
“It should be our endeavour that more and more girls should be included in NCC”
“No power of the world can stop the country whose youth is moving ahead with the relove of Nation First”
“NCC cadets can play a major role in good digital habits and can make people aware against misinformation and rumours”
“NCC/NSS should help in keeping campuses drug-free”
28 JAN 2022 2:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the National Cadet Corps Rally at Cariappa Ground. The Prime Minister inspected the Guard of Honour, reviewed March Past by NCC contingents and also witnessed the NCC cadets displaying their skills in army action, slithering, microlight flying, parasailing as well as cultural programmes. The best cadets also received medal and baton from the Prime Minister.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted a different level of enthusiasm in the celebrations as the country is marking the Azadi ka Amrit Mahotsav. The Prime Minister remembered with pride his NCC connection and credited his training as an NCC cadet for giving him the strength to carry out his responsibilities towards the nation.
The Prime Minister paid tributes to Lala Lajpat Rai and Field Marshal Cariappa for their contribution in nation building. Both the brave sons of India have their jayanti today.
The Prime Minister talked about the steps being taken to strengthen the NCC in the country in a period when the country is moving forward with new resolutions. For this, a high-level review committee has been set up in the country. In the last two years, 1 lakh new cadets have been created in the border areas of the country, he said.
The Prime Minister elaborated on the steps being taken to open the doors of the defence establishments for girls and women. He noted the presence of the large number of the girl cadets and termed it to be a symbol of changing attitude of the nation. “Country needs your contribution and there are ample opportunities for that”, he told the girl cadets. He said now the daughters of the country are taking admission in Sainik Schools and women are getting major responsibilities in the army. The daughters of the country are flying fighter planes in the Air Force. “In such a situation, it should be our endeavour that more and more daughters should be included in NCC”, he added.
Noting the young profile of the cadets, who are mostly born in this century, the Prime Minister underlined their role in taking the country towards 2047. “Your efforts and resolve and the fulfillment of those resolutions will be the achievement and success of India”, he said. The Prime Minister said no power of the world can stop the country whose youth starts moving ahead with the thinking of nation first. India's success in the playfield and the startup ecosphere exemplify this very clearly, the Prime Minister said. In the Amrit Kaal i.e. from today to the next 25 years, the Prime Minister urged the cadets to combine their aspirations and actions with the development and expectations of the country. The Prime Minister also underlined the major role that today’s youngsters can play in the ‘vocal for local’ campaign. “If today’s youth resolves to use only those goods that have been created with the labour and sweat of an Indian, India’s destiny can be transformed”, he emphasized.
The Prime Minister remarked that today on the one hand there are good possibilities related to digital technology and information, on the other hand, there are dangers of misinformation. He stressed that it is also necessary that the common man of our country should not fall prey to any rumour. He proposed that NCC cadets run an awareness campaign for this.
The Prime Minister stressed that drugs should not reach the school/college where there is NCC or NSS. He advised the cadets to be free from drugs themselves and at the same time keep their campus free from drugs. Help the friends who are not in NCC-NSS to give up this bad habit too, he stressed.
The Prime Minister asked the cadets to get associated with Self4Society portal which is working to give new energy to collective efforts of the country. More than 7 thousand organizations and 2.25 lakh people are associated with the portal.