Prime Minister's Office
Prime Minister addresses NCC PM Rally at Cariappa Ground
“The training and learning that I got in NCC has given me immense strength in discharging my responsibilities towards the country”
“1 lakh new cadets have been prepared in the border areas of the country”
“It should be our endeavour that more and more girls should be included in NCC”
“No power of the world can stop the country whose youth is moving ahead with the relove of Nation First”
“NCC cadets can play a major role in good digital habits and can make people aware against misinformation and rumours”
“NCC/NSS should help in keeping campuses drug-free”
28 JAN 2022 2:30PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed the National Cadet Corps Rally at Cariappa Ground. The Prime Minister inspected the Guard of Honour, reviewed March Past by NCC contingents and also witnessed the NCC cadets displaying their skills in army action, slithering, microlight flying, parasailing as well as cultural programmes. The best cadets also received medal and baton from the Prime Minister.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted a different level of enthusiasm in the celebrations as the country is marking the Azadi ka Amrit Mahotsav. The Prime Minister remembered with pride his NCC connection and credited his training as an NCC cadet for giving him the strength to carry out his responsibilities towards the nation.
The Prime Minister paid tributes to Lala Lajpat Rai and Field Marshal Cariappa for their contribution in nation building. Both the brave sons of India have their jayanti today.
The Prime Minister talked about the steps being taken to strengthen the NCC in the country in a period when the country is moving forward with new resolutions. For this, a high-level review committee has been set up in the country. In the last two years, 1 lakh new cadets have been created in the border areas of the country, he said.
The Prime Minister elaborated on the steps being taken to open the doors of the defence establishments for girls and women. He noted the presence of the large number of the girl cadets and termed it to be a symbol of changing attitude of the nation. “Country needs your contribution and there are ample opportunities for that”, he told the girl cadets. He said now the daughters of the country are taking admission in Sainik Schools and women are getting major responsibilities in the army. The daughters of the country are flying fighter planes in the Air Force. “In such a situation, it should be our endeavour that more and more daughters should be included in NCC”, he added.
Noting the young profile of the cadets, who are mostly born in this century, the Prime Minister underlined their role in taking the country towards 2047. “Your efforts and resolve and the fulfillment of those resolutions will be the achievement and success of India”, he said. The Prime Minister said no power of the world can stop the country whose youth starts moving ahead with the thinking of nation first. India's success in the playfield and the startup ecosphere exemplify this very clearly, the Prime Minister said. In the Amrit Kaal i.e. from today to the next 25 years, the Prime Minister urged the cadets to combine their aspirations and actions with the development and expectations of the country. The Prime Minister also underlined the major role that today’s youngsters can play in the ‘vocal for local’ campaign. “If today’s youth resolves to use only those goods that have been created with the labour and sweat of an Indian, India’s destiny can be transformed”, he emphasized.
The Prime Minister remarked that today on the one hand there are good possibilities related to digital technology and information, on the other hand, there are dangers of misinformation. He stressed that it is also necessary that the common man of our country should not fall prey to any rumour. He proposed that NCC cadets run an awareness campaign for this.
The Prime Minister stressed that drugs should not reach the school/college where there is NCC or NSS. He advised the cadets to be free from drugs themselves and at the same time keep their campus free from drugs. Help the friends who are not in NCC-NSS to give up this bad habit too, he stressed.
The Prime Minister asked the cadets to get associated with Self4Society portal which is working to give new energy to collective efforts of the country. More than 7 thousand organizations and 2.25 lakh people are associated with the portal.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কাৰিয়াপ্পা গ্ৰাউণ্ডত এনচিচি পিএম ৰেলী সম্বোধন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
“মই এনচিচিত লাভ কৰা প্ৰশিক্ষণ আৰু শিক্ষাই মোক দেশখনৰ প্ৰতি মোৰ দায়িত্ব পালনত যথেষ্ট শক্তি প্ৰদান কৰিছে"
“দেশখনৰ সীমান্ত অঞ্চলত ১ লাখ নতুন কেডেটক সাজু কৰা হৈছে"
“আমি অধিকসংখ্যক ছোৱালীক এনচিচিত অন্তৰ্ভুক্তকৰণৰ অৰ্থে প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ কৰা উচিত"
“যুৱপ্ৰজন্ম ৰাষ্ট্ৰ প্ৰথমৰ পুনৰ প্ৰেমৰে আগবাঢ়ি যোৱা দেশখনক বিশ্বখনৰ কোনো শক্তিয়ে বাধা দিব নোৱাৰে"
“এনচিচিৰ কেডেটসকলে সু ডিজিটেল অভ্যাসত মুখ্য ভূমিকা পালন আৰু ভুল তথ্য আৰু উৰাবাতৰিৰ বিৰুদ্ধে জনসাধাৰণক সজাগ কৰিব পাৰে"
“এনচিচি/এনএছএছে চৌহদসমূহ ড্ৰাগ-মুক্ত কৰি ৰখাত সহায় কৰিব লাগে"
28 JAN 2022 2:30PM by PIB Guwahati
ধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কাৰিয়াপ্পা গ্ৰাউণ্ডত ৰাষ্ট্ৰীয় কেডেট কৰ্পছ ৰেলী সম্বোধন কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে গাৰ্ড অৱ অনাৰ পৰিদৰ্শন, এনচিচি বাহিনীৰদ্বাৰা মাৰ্চ পাষ্ট আৰু লগতে এনচিচিৰ কেডেটসকলে প্ৰদৰ্শন কৰা সেনাৰ কাৰ্য্যকলাপ, স্লিটাৰিং, মাইক্ৰ'লাইট ফ্লায়িং, পেৰাছেইলিং তথা সাংস্কৃতিক কাৰ্য্যসূচী প্ৰত্যক্ষ কৰে। শ্ৰেষ্ঠ কেডেটসকলে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীৰপৰা পদক আৰু বেটনো লাভ কৰে।
সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে দেশখনে আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱ উদযাপনৰ সময়তে উদ্ভৱ হোৱা ভিন্ন ধৰণৰ উৎসাহৰ কথা উল্লেখ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে তেখেতৰ এনচিচি সংযোগক গৌৰৱেৰে স্মৰণ কৰে আৰু তেখেতক এনচিচি কেডেট হিচাপে ৰাষ্ট্ৰখনৰ প্ৰতি দায়িত্ব পালনত শক্তি প্ৰদানৰ বাবে প্ৰশিক্ষণক কৃতিত্ব প্ৰদান কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে লালা লাজপত ৰায় আৰু ফিল্ড মাৰ্শ্বাল কাৰিয়াপ্পালৈ ৰাষ্ট্ৰ নিৰ্মাণত আগবঢ়োৱা তেওঁলোকৰ অৱদানৰ বাবে শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। আজি হৈছে ভাৰতৰ দুয়োজন বীৰ পুত্ৰৰ জয়ন্তী।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে দেশখনে নতুন সংকল্পৰে আগবাঢ়ি থকাৰ সময়তে দেশত এনচিচিক শক্তিশালীকৰণৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপৰাজি সম্পৰ্কে কয়। ইয়াৰ বাবে, দেশখনত এক উচ্চ-স্তৰীয় পৰ্য্যালোচনা কমিটি গঠন কৰা হৈছে। যোৱা দুবছৰত দেশখনৰ সীমান্ত অঞ্চলসমূহত ১ লাখ নতুন কেডেট সাজু কৰা হৈছে বুলি তেখেতে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কন্যা আৰু মহিলাসকলৰ বাবে প্ৰতিৰক্ষা প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ দুৱাৰ মুকলিৰ বাবে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপৰাজি সম্পৰ্কে কয়। তেখেতে বৃহৎ সংখ্যক ছোৱালী কেডেটৰ উপস্থিতিৰ কথা উল্লেখ আৰু ইয়াক ৰাষ্ট্ৰখনৰ পৰিৱৰ্তনশীল মনোভাৱৰ প্ৰতীক বুলি অভিহিত কৰে। "দেশক আপোনাসৱৰ অৱদানৰ প্ৰয়োজন আৰু তাৰ বাবে পৰ্য্যাপ্ত সুযোগ আছে", তেখেতে ছোৱালী কেডেটসকলক এইদৰে কয়। তেখেতে কয়, এতিয়া দেশখনৰ কন্যাসকলে সৈনিক বিদ্যালয়সমূহত নামভৰ্তি কৰি আছে আৰু মহিলাসকলে সেনাবাহিনীত গুৰুত্বপূৰ্ণ দায়িত্ব লাভ কৰিছে। দেশখনৰ কন্যাসকলে বায়ু সেনাত যুঁজাৰু বিমান উৰুৱাই আছে। "এনে পৰিস্থিতিত, আমি অধিকসংখ্যক ছোৱালীক এনচিচিত অন্তৰ্ভুক্তকৰণৰ অৰ্থে প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ কৰা উচিত", তেখেতে লগতে কয়।
এই শতিকাত বেছিভাগেই জন্ম গ্ৰহণ কৰা কেডেটসকলৰ ইয়ং প্ৰফাইলৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে দেশখনক ২০৪৭ লৈ লৈ যোৱাত তেওঁলোকৰ ভূমিকাৰ কথা উল্লেখ কৰে। "আপোনালোকৰ প্ৰচেষ্টা আৰু সংকল্প আৰু সেই সংকল্পসমূহৰ পূৰণ ভাৰতৰ সাফল্য আৰু সফলতা হ'ব", তেখেতে কয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়, যুৱপ্ৰজন্ম ৰাষ্ট্ৰ প্ৰথমৰ ভাৱনাৰে আগবাঢ়িবলৈ আৰম্ভ কৰা দেশখনক বিশ্বখনৰ কোনো শক্তিয়ে বাধা দিব নোৱাৰে। খেল পথাৰত ভাৰতৰ সফলতা আৰু ষ্টাৰ্টআপ ইক’স্ফেয়াৰে ইয়াৰ স্পষ্ট উদাহৰণ দাঙি ধৰিছে, প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়। আজিৰপৰা অহা ২৫ বছৰলৈ অমৃত কালত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কেডেটসকলক তেওঁলোকৰ আশা-আকাংক্ষা আৰু কাৰ্য্যকলাপক দেশখনৰ উন্নয়ন আৰু প্ৰত্যাশাৰ সৈতে একত্ৰিত কৰিবলৈ আহ্বান জনায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে আজিৰ যুৱক-যুৱতীসকলে 'ভকেল ফৰ লোকেল' অভিযানটোত পালন কৰিবপৰা গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকাৰ কথাও উল্লেখ কৰে। "আজিৰ যুৱপ্ৰজন্মই কেৱল এজন ভাৰতীয়ৰ শ্ৰম আৰু ঘামেৰে সৃষ্ট সামগ্ৰীবোৰহে ব্যৱহাৰৰ সংকল্প গ্ৰহণ কৰা মাত্ৰেকে ভাৰতৰ ভাগ্য সলনি হ'ব পাৰে", বুলি তেখেতে গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উল্লেখ কৰে যে আজি এফালে ডিজিটেল প্ৰযুক্তি আৰু তথ্যৰে সম্পৰ্কীয় সু সম্ভাৱনা আছে, আনহাতে ভুল তথ্যৰ আশংকা আছে। তেখেতে গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয় যে আমাৰ দেশৰ সাধাৰণ জনতা কোনোধৰণৰ উৰাবাতৰিৰ চিকাৰ হোৱাটোও উচিত নহয়। তেখেতে এনচিচি কেডেটসকলে ইয়াৰ বাবে এটা সজাগতা অভিযান চলোৱাৰ প্ৰস্তাৱ জনায়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে গুৰুত্ব আৰোপ কৰি কয় যে এনচিচি বা এনএছএছ থকা বিদ্যালয়/মহাবিদ্যালয়সমূহক ড্ৰাগছে স্পৰ্শ কৰিব নালাগে। তেখেতে কেডেটসকলক নিজেকে ড্ৰাগছৰ পৰা মুক্ত কৰিবলৈ আৰু একে সময়তে তেওঁলোকৰ চৌহদসমূহক ড্ৰাগছৰপৰা মুক্ত কৰি ৰাখিবলৈ পৰামৰ্শ আগবঢ়ায়। এনচিচি-এনএছএছত নথকা বন্ধুসকলকো এই বেয়া অভ্যাস ত্যাগ কৰিবলৈ সহায় কৰক বুলি তেওঁ গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কেডেটসকলক দেশখনৰ সামূহিক প্ৰচেষ্টাক নতুন শক্তি প্ৰদানৰ বাবে কাম কৰি অহা চেল্ফ4চচাইটি পৰ্টেলৰে জড়িত হ'বলৈ কয়। উল্লেখ্য যে ৭ হাজাৰোধিক সংগঠন আৰু ২.২৫ লাখ লোক পৰ্টেলটোৰে জড়িত।