প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৫শুবা মপোক কুমওনগী চহি অমা চুপনা পাংথোক্কদবা থৌরম পাংথোক্নবগীদমক ইন্দিয়া গেৎতা নেতাজীগী অচৌবা মীতম অমা খিল্লগনি
মীতম অসিগী থবক মপুং ফাদ্রিবা ফাওবদা, মফম অসিমক্তদা নেতাজীগী হোলোগ্রাম মীতম অমা খিল্লগনি
পরক্রম দিবসতা প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দিয়া গেৎতা নেতাজীগী হোলোগ্রাম মীতম মায়খুম হাংদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা ২০১৯ দগী ২০২২ ফাওবগী ওইনা সুভাস চন্দ্র বোস আপদা প্রবনধন পুরস্কার্সসু লান্থোক্কনি
21 JAN 2022 6:34PM by PIB Imphal
অথোইবা নিংতম লান্মী নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৫শুবা মপোক কুমওন পাংথোক্নবগীদমক অমদি চহি অমা চুপনা পাংথোক্কদবা থৌরমগী শরুক ওইনা সরকারনা ইন্দিয়া গেৎতা নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী অচৌবা মীতম অমা খিন্নবা ৱারেপ লৌরে। গ্রেনাইতনা শাবা মীতম অসি ঐখোয়গী নিংতম ইহৌদা নেতাজীগী অচৌবা থৌদাং অদুদা মতিক চাবা শ্রদ্ধানজলি অমা ওইগনি, অমদি মফমদা লৈবাক অসিনা তোনলিবা লমন অদুগী খুদম অমা ওইরগনি। মীতমগী থবক মপুং ফানা লোইদ্রিবা ফাওবা নেতাজীগী হোলোগ্রাম মীতম অমা মফম অদুমক্তদা খিনগনি। প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২২গী জনুৱারী ২৩দা চাউরাক্না নুমিদাংৱাইরম পুং ৬ তাবা মতমদা ইন্দিয়া গেৎতা নেতাজীগী হোলোগ্রাম মীতম মায়খুম হাংদোক্কনি।
হোলোগ্রাম মীতম অসি ৩০,০০০ লুমেন্স ৪কে প্রোজেক্তর অমনা পাৱর পীগনি। ইনভিজিবল অমা, হায় গেন, ৯০% ত্রান্সপরেন্ত হোলোগ্রাফিক স্ক্রীন অসি মতৌ অসুম্না খিনগৎকনি মদুদি মদু ভিজিতরশিংদা উবা ফংলোই। নেতাজীগী ৩দি মমি অদু হোলোগ্রাম অমগী ইফেক্ত ক্রিয়েৎ তৌনবগীদমক মসিদা প্রোজেক্ত তৌগনি। হোলোগ্রাম মীতম অসিগী সাইজ অসি অৱাংবদা ফীৎ ২৮ অমসুং পাকপদা ফীৎ ৬ ওইগনি।
থৌরম মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা ইনভেস্তিচর সেরেমোনীদা চহি ২০১৯, ২০২০, ২০২১ অমসুং ২০২২গী ওইনা সুভাস চন্দ্র বোস আপদা প্রবনধন পুরস্কার্সসু লান্থোক্কনি। থৌরম মনুংদা এৱার্দ পুন্না তরেৎ লান্থোক্কনি।
কেন্দ্র সরকারনা দিজাস্তর মেনেজমেন্তকী লমদা ভারত্তা তোঙান তোঙানবা মীওইশিং অমসুং ওর্গনাইজেসনশিংনা পায়খৎপা মমল লৈত্রবা কন্ত্রীব্যুসন অমসুং সেল্ফলেস সর্বিসপু মশক খংনবা অমসুং ইকায় খুম্ননবা চহিগী ওইবা সুভাস চন্দ্র বোস আপদা প্রবনধন পুরস্কার হৌদোকখি। এৱার্দ অসি চহি খুদিংগী জনুৱারী ২৩দা লাউথোকই। এৱার্দ অসিদা ইন্সতিত্যুসন অমগী ওইরগদি শেল ওইনা লুপা লাখ ৫১ অমসুং সর্তিফিকেৎ অমা অমদি ইন্দিবিজুএলগী ওইনা লুপা লাখ ৫ অমসুং সর্তিফিকেৎ অমা য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা নিংতম লান্মীশিংবু মতিকচাবা মওং মতৌদা ইকায় খুম্নবা উৎনবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি। হোৎনরিবশিং অসিগী অখন্নবা মীৎয়েং অমা লেজেন্দরী ফ্রীদম ফাইতর অমসুং ভিজিনরী লীদর নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসতা থম্লি। মসিগী মনুং চন্না খোংথাং কয়া অমা লৌখৎখ্রে, মদুদা লাউথোকপা অসিসু য়াওরি মদুদি চহি খুদিংগী মহাক্কী মপোক কুমওনবু পরাক্রম দিবস হায়না পাংথোক্লগনি। মসিগী স্পিরিৎ অসিদা রিপব্লিক দে সেলেব্রেসন অসি নোংমা ঙনখৎনা জনুৱারী ২৩দগী হৌরগনি।

Prime Minister's Office
To mark the year-long celebration of the 125th birth anniversary of Netaji Subhas Chandra Bose, a grand statue of Netaji to be installed at India Gate
Till the work for the statue is completed, a hologram statue of Netaji to be present at the same place
On Parakram Diwas, PM to unveil the hologram statue of Netaji at India Gate
PM to also confer Subhas Chandra Bose Aapda Prabandhan Puraskars for 2019 to 2022
21 JAN 2022 6:34PM by PIB Delhi
In order to commemorate the 125th birth anniversary of the great freedom fighter Netaji Subhas Chandra Bose and as part of the year long celebrations, the government has decided to install a grand statue of Netaji Subhas Chandra Bose at India Gate. The statue, made of granite, shall be a fitting tribute to the immense contribution of Netaji in our freedom struggle, and would be a symbol of the country’s indebtedness to him. Till the work for the statue is completed, a hologram statue of Netaji will be present at the same place. Prime Minister Shri Narendra Modi will unveil the hologram statue of Netaji at India Gate on 23rd January, 2022 at around 6 PM.
The hologram statue will be powered by a 30,000 lumens 4K projector. An invisible, high gain, 90% transparent holographic screen has been erected in such a way so that it is not visible to visitors. The 3D image of Netaji will be projected on it to create the effect of a hologram. The size of the hologram statue is 28 feet in height and 6 feet in width.
During the programme, Prime Minister will also confer the Subhas Chandra Bose Aapda Prabandhan Puraskars, for the years 2019, 2020, 2021 and 2022 in the investiture ceremony. A total of seven awards will be presented during the ceremony.
Union government has instituted the annual Subhas Chandra Bose Aapda Prabandhan Puraskar to recognize and honour the invaluable contribution and selfless service rendered by individuals and organisations in India in the field of disaster management. The award is announced every year on 23rd January. The award carries a cash prize of Rs. 51 lakh and a certificate in case of an institution and Rs. 5 lakh and a certificate in case of an individual.
It has been the constant endeavour of the Prime Minister to honour the freedom fighters in a befitting manner. A special focus of these efforts has been on the legendary freedom fighter and visionary leader, Netaji Subhas Chandra Bose. Several steps have been taken in this regard, including the announcement that his birth anniversary will be celebrated as Parakram Diwas every year. In this spirit, Republic Day celebrations will begin a day early, from 23rd January.