|
শেল-থুম মন্ত্রালয়
শেল-থুম মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারমননা লুপা কোতি ৪৭,৫৪১গী শেনফম য়ৌনা রাজ্য সরকারশিংদা তেক্স দিভোলুসনগী এদভান্স ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্নবা অয়াবা পীখ্রে
জানুৱারী ২০২২গী মতমদা রাজ্যশিংনা পুন্না লুপা কোতি ৯৫,০৮২গী শেনফম অমা ফংলগনি অনিশুবা এদভান্স ইন্সতোলমেন্ত রিলিজ তৌবগা লোইননা, কাইথখিবা শেনফমগী মথক্তা তেক্স দিভোলুসন ওইনা লুপা কোতি ৯০,০৮২গী অহেনবা শেনফম অমা রাজ্যশিংনা ফংলগনি
20 JAN 2022 1:05PM by PIB Imphal
ফাইনান্স অমদি কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রমতি নির্মলা সিতারমননা ঙসি মফম অসিদা লুপা কোতি ৪৭,৫৪১গী শেনফম য়ৌনা রাজ্য সরকারশিংদা তেক্স দিভোলুসনগী এদভান্স ইন্সতোলমেন্ত থাদোক্নবা অয়াবা পীখ্রে৷ ঙসি রিলিজ তৌরিবা অসিসু ২০২২ জানুৱারী থাগী ওইনা ফংফম থোকপা অদুগী মথক্তনি৷
মতৌ অসিগুম্না, ২০২২গী জানুৱারী থাগী মনুংদা রাজ্যশিংনা লুপা কোতি ৯৫,০৮২গী অপুনবা শেনফম অমা ফংলগনি নত্রগা মখোয়গী মরী লৈনবা এনতাইতলমেন্ত শরুক অনি হেনগৎলগনি৷ রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা রিলিজ তৌরিবা শেনফমশিং অদু অরোইবা শরুক্তা হাপ্লি৷
২০২১গী নবেম্বর ২২দা ভারত সরকারনা রাজ্যশিংদা লুপা কোতি ৪৭,৫৪১গী শেনফম য়ৌনা তেক্স দিভোলুসনগী অহানবা এদভান্স ইন্সতোলমেন্ত রিলিজ তৌখ্রে হায়না পনবসি মরম চাই৷ ঙসি অনিশুবা এদভান্স ইন্সতোলমেন্ত রিলিজ তৌদুনা, ২০২২গী জানুৱারী ফাওবগী মনুংদা রিলিজ তৌনবা কাইথখিবা শেনফম অদুগী মথক্তা তেক্স দভোলুসন ওইনা লুপা কোতি ৯০,০৮২গী অহেনবা শেনফম অমা রাজ্যশিংনা ফংলগনি৷
ভারত সরকারগী মায়কৈদগী এফ.ৱাই. ২০২১-২২দা জি.এস.তি. কম্পেন্সেসন সোর্তফোলগী শেনফম রাজ্য সরকারশিংদা পীবগী মহুৎতা বেক-তু-বেক লোন ওইনা লুপা কোতি লাখ ১.৫৯গী শেনফম ২০২১গী ওক্তোবর লোইশিল্লকপা ফাওবগী মনুংদা পীথোকপা লোইখিবনি হায়না পনবসু দরকার ওইরি৷
কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎনা পীরিবা শাফুশিং অসি হন্থহন্নবা রাজ্যশিংনা মখোয়গী কেপিতেল অমদি দিবেলপমেন্তেল এক্সপেন্দিচর খোংলৈ থুনা থাদবা ঙমহন্নবগীদমক ভারত সরকারনা হোৎনখিবনি৷
জানুৱারী ২০২২গী ওইনা য়ুনিয়ন তেক্সেস অমদি দ্যুতীশিংগী নেত প্রোসীদশিংগী ওইনা রাজ্য-রাজ্যগী দিস্ত্রিব্যুসন উৎলিবা স্তেতমেন্ত
সিরিএল নম্বর
রাজ্য
জানুৱারী ২০২২গী থা-থাগী ওইবা রিগুলর ইন্সতোলমেন্ত
জানুৱারী ২০২২গী এদভান্স ইন্সতোলমেন্ত
জানুৱারি ২০২২দা রিলিজ তৌখিবগী অপুনবা
১
আন্ধ্র প্রদেশ
১,৯২৩.৯৮
১,৯২৩.৯৮
৩,৮৪৭.৯৬
২
অরুনাচল প্রদেশ
৮৩৫.২৯
৮৩৫.২৯
১,৬৭০.৫৮
৩
অসাম
১,৪৮৭.০৮
১,৪৮৭.০৮
২,৯৭৪.১৬
৪
বিহার
৪,৭৮১.৬৫
৪,৭৮১.৬৫
৯,৫৬৩.৩০
৫
ছত্তিশগর
১,৬১৯.৭৭
১,৬১৯.৭৭
৩,২৩৯.৫৪
৬
গোৱা
১৮৩.৫১
১৮৩.৫১
৩৬৭.০২
৭
গুজরাত
১,৬৫৩.৪৭
১,৬৫৩.৪৭
৩,৩০৬.৯৪
৮
হরিয়ানা
৫১৯.৬২
৫১৯.৬২
১,০৩৯.২৪
৯
হিমাচল প্রদেশ
৩৯৪.৫৮
৩৯৪.৫৮
৭৮৯.১৬
১০
ঝর্খন্দ
১,৫৭২.১৭
১,৫৭২.১৭
৩,১৪৪.৩৪
১১
কর্নাতকা
১,৭৩৩.৮১
১,৭৩৩.৮১
৩,৪৬৭.৬২
১২
কেরলা
৯১৫.১৯
৯১৫.১৯
১,৮৩০.৩৮
১৩
মধ্য প্রদেশ
৩,৭৩১.৯৬
৩,৭৩১.৯৬
৭,৪৬৩.৯২
১৪
মহারাস্ত্র
৩,০০৩.১৫
৩,০০৩.১৫
৬,০০৬.৩০
১৫
মনিপুর
৩৪০.৪০
৩৪০.৪০
৬৮০.৮০
১৬
মেঘালয়
৩৬৪.৬৪
৩৬৪.৬৪
৭২৯.২৮
১৭
মিজোরাম
২৩৭.৭১
২৩৭.৭১
৪৭৫.৪২
১৮
নাগালেন্দ
২৭০.৫১
২৭০.৫১
৫৪১.০২
১৯
ওরিশা
২,১৫২.৬৬
২,১৫২.৬৬
৪,৩০৫.৩২
২০
পঞ্জাব
৮৫৯.০৮
৮৫৯.০৮
১,৭১৮.১৬
২১
রাজস্থান
২,৮৬৪.৮২
২,৮৬৪.৮২
৫,৭২৯.৬৪
২২
সিক্কিম
১৮৪.৪৭
১৮৪.৪৭
৩৬৮.৯৪
২৩
তামিল নাদু
১,৯৩৯.১৯
১,৯৩৯.১৯
৩,৮৭৮.৩৮
২৪
তেলঙ্গনা
৯৯৯.৩১
৯৯৯.৩১
১,৯৯৮.৬২
২৫
ত্রিপুরা
৩৩৬.৬৬
৩৩৬.৬৬
৬৭৩.৩২
২৬
উত্তর প্রদেশ
৮,৫২৮.৩৩
৮,৫২৮.৩৩
১৭,০৫৬.৬৬
২৭
উত্তরখন্দ
৫৩১.৫১
৫৩১.৫১
১,০৬৩.০২
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩,৫৭৬.৪৮
৩,৫৭৬.৪৮
৭,১৫২.৯৬
অপুনবা
৪৭,৫৪১.০০
৪৭,৫৪১.০০
৯৫,০৮২.০০

Ministry of Finance
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman authorises release of advance installment of tax devolution to State Governments amounting to Rs. 47,541 crore
States receive a total of Rs. 95,082 crore during January 2022
With release of the 2nd advance installment, States receive an additional amount of Rs. 90,082 crore under tax devolution over and above budgeted amount
20 JAN 2022 1:05PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman has authorised the release of an advance installment of tax devolution to State Governments amounting to Rs. 47,541 crore, here today. This is in addition to the regular devolution for the month of January 2022, also being released today.
Thus, States would receive a total of Rs. 95,082 crore or double their respective entitlement during the month of January 2022. State-wise break-up of the amounts being released is appended.
It is pertinent to mention that the Government of India had released the first advance instalment of tax devolution amounting to Rs. 47,541 crore to States on 22nd November 2021. With the release of the second advance installment today, the States would have received an additional amount of Rs. 90,082 crore under tax devolution over and above what has been budgeted to be released till January, 2022.
It also needs to be noted that release from Government of India of the back-to-back loan amounting to Rs. 1.59 lakh crore to State Governments in lieu of GST Compensation shortfall in FY 2021-22 was completed by the end of October 2021.
This is in line with the commitment of Government of India to strengthen the hands of States to accelerate their capital and developmental expenditure to ameliorate the deleterious effects of CoVID-19 pandemic.
STATEMENT SHOWING STATEWISE DISTRIBUTION OF NET PROCEEDS OF UNION TAXES AND DUTIES FOR JANUARY 2022
Sl. No.
State
Regular monthly installment for Jan 2022
Advance installment in Jan 2022
Total releases in Jan 2022
1
Andhra Pradesh
1,923.98
1,923.98
3,847.96
2
Arunachal Pradesh
835.29
835.29
1,670.58
3
Assam
1,487.08
1,487.08
2,974.16
4
Bihar
4,781.65
4,781.65
9,563.30
5
Chhattisgarh
1,619.77
1,619.77
3,239.54
6
Goa
183.51
183.51
367.02
7
Gujarat
1,653.47
1,653.47
3,306.94
8
Haryana
519.62
519.62
1,039.24
9
Himachal Pradesh
394.58
394.58
789.16
10
Jharkhand
1,572.17
1,572.17
3,144.34
11
Karnataka
1,733.81
1,733.81
3,467.62
12
Kerala
915.19
915.19
1,830.38
13
Madhya Pradesh
3,731.96
3,731.96
7,463.92
14
Maharashtra
3,003.15
3,003.15
6,006.30
15
Manipur
340.40
340.40
680.80
16
Meghalaya
364.64
364.64
729.28
17
Mizoram
237.71
237.71
475.42
18
Nagaland
270.51
270.51
541.02
19
Odisha
2,152.66
2,152.66
4,305.32
20
Punjab
859.08
859.08
1,718.16
21
Rajasthan
2,864.82
2,864.82
5,729.64
22
Sikkim
184.47
184.47
368.94
23
Tamil Nadu
1,939.19
1,939.19
3,878.38
24
Telangana
999.31
999.31
1,998.62
25
Tripura
336.66
336.66
673.32
26
Uttar Pradesh
8,528.33
8,528.33
17,056.66
27
Uttarakhand
531.51
531.51
1,063.02
28
West Bengal
3,576.48
3,576.48
7,152.96
TOTAL
47,541.00
47,541.00
95,082.00