প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জনুৱারীগী ১২দা তামিল নাদুদা অনৌবা মেদিকেল কোলেজ ১১ অমসুং সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুত ওফ ক্লাসিকেল তামিলগী অনৌবা কেমপস শঙ্গরগনি
পি.এম.না লৈবাক শিনবা থুংনা এফোর্দেবল ওইবা মেদিকেল এজুকেশন প্রোমোত তৌনবা অমসুং হেল্থ ইনফ্রস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা লেপ্তনা হোৎনরিবা অসিগী মনুং চন্না অনৌবা মেদিকেল কোলেজশিংদা এম.বি.বি.এস.কী সিতশিং অদু ১৪৫০দা হেনগৎলগনি
কেন্দ্র সরকারনা মপুং ফানা ফন্দিং তৌরবা সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুত ওফ ক্লাসিকেল তামিলগী অনৌবা কেমপস অসিনা ক্লাসিকেল তামিল লেঙ্গ্বেজবু প্রিজার্ব তৌবদা অমসুং প্রোমোত তৌবদা য়াম্না চাউবা থৌদাং লৌরগনি
মসি পি.এম.গী ইন্দিয়ন হেরিতেজপু ঙাকশেন্দুনা অমসুং প্রিজার্ব তৌদুনা থম্নবা অমসুং ক্লাসিকেল লেঙ্গ্বেজশিংবু প্রোমোত তৌনবগী ওইবা ভিজন অদুগী মনুং চন্না পাংথোকখিবনি
10 JAN 2022 12:38PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২২গী জনুৱারী ১২দা নুমিদাংৱাইরমগী পুং ৪ তাবা মতমদা ভীদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা তামিল নাদু শিনবা থুংনা অনৌবা গোবর্নমেন্ত মেদিকেল কোলেজ ১১ অমসুং চেন্নাইদা সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুত ওফ ক্লাসিকেল তামিলগী অনৌবা কেমপস অদু শঙ্গারগনি।
অনৌবা মেদিকেল কোলেজশিং অসি চাউরাক্না লুপা করোর ৪০০০ চংনা শাখিবনি, মসিগী মনুংদা চাউরাক্না লুপা করোর ২১৪৫তি কেন্দ্র সরকার পুথোকখি অমসুং লেমহৌরিবা শরুক অদুনা তামিল নাদু সরকারনা পুথোকখি। মেদিকেল কোলেজশিং অসি লিংখৎখিবা দিস্ত্রিক্তশিং অদুদি ভিরুথুনাগর, নামক্কল, দ নিলগিরিজ, তিরুপ্পুর, থিরুভল্লুর, নাগাপাত্তিনম, দিন্দিগুল, কাল্লকুরিচি, অরিয়ালুর, রামানাথাপুরম অমসুং কৃষ্ণাগিরিনি। মেদিকেল কোলেজশিং লিংখৎলিবা অসি প্রধান মন্ত্রীগী লৈবাক শিনবা থুংনা এফোর্দেবল ওইবা মেদিকেল এজুকেশন প্রোমোত তৌনবা অমসুং হেল্থ ইনফ্রস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা লেপ্তনা হোৎনরিবা অসিগী মনুং চন্না পাংথোকখিবনি। অপুনবা কেপাসিতী ১৪৫০ সীত লৈবা মেদিকেল কোলেজশিং অসি কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা ‘হান্নদগী লৈরিবা দিস্ত্রিক্ত/রেফরেল হোসপিতালদা এতেচ তৌবা অনৌবা মেদিকেল কোলেজ লিংখৎপা’ স্কীম অদুগী মখাদা লিংখৎখিবনি। মসিগী স্কীম অসিগী মখাদা সরকার নত্রগা লনাইগী মেদিকেল কোলেজশিং অমত্তা লৈতবা দিস্ত্রিক্তশিংদা লিংখৎখি।
চেন্নাইদা সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুত ওফ ক্লাসিকেল তামিল (সি.সি.আই.তি.)গী অনৌবা কেমপস লিংখৎলিবা অসি ইন্দিয়ন হেরিতেজ ঙাক-শেন্দুনা থম্নবা অমসুং প্রিজার্ব তৌনবা অমসুং ক্লাসিকেল লেঙ্গ্বেজশিংবু প্রোমোত তৌনবগী ওইবা প্রধান মন্ত্রীগি ভিজন অদুগী মনুং চন্না পাংথোকখিবনি। অনৌবা কেমপস অসি মপুং ফানা কেন্দ্র সরকারনা ফন্দ থাধবা অমসুং লুপা করোর ২৪ চংনা শাখিবনি, হায়রিবা অসি হৌজিক ফাওবদি শেল থিদুনা ৱাইবা বিল্দিং অমদা মথৌ তৌরম্মি অদুবু হৌজিক্তি মথোল ৩গী কেমপস অমদা ওপরেত তৌরগনি। অনৌবা কেমপস অসিদা য়াম্না চাউবা লাইব্ররী অমা , ই-লাইব্রারী অমা, সেমিনার হোলশিং অমসুং মল্তিমীদিয়া হোল অমা য়াওই।
কেন্দ্রগী এজুকেশন মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা ওতোনোমস ওর্গনাইজেশন, সি.সি.আই.তি. অসিনা তামিল লোনগী অরিবা অমসুং তোপ-তোপ্পা অদু খঙননবা রিসর্চ এক্তিবিতীশিং পাংথোক্তুনা ক্লাসিকেল তামিলগী প্রোমোশন তৌবদা য়াম্না চাউনা মতেং পাংলি। ইন্সতিত্যুত লাইব্ররী অসিদা অরিবা তামিল লোনগী লাইরিক ৪৫,০০০গী মথক্তা লৈ। ক্লাসিকেল তামিলবু প্রোমোত তৌনবা অমসুং লোন অসিগী মহৈরোইশিংবু সপোর্ত তৌনবা, ইন্সতিত্যুত অসিনা একাদেমিক ওইবা এক্তিবিতীশিং খুদম ওইনা সেমিনারশিং অমসুং ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং, ফেলোশিপ পীবনচিংবা কয়া অমা পাংথোক্লি। মসিনা ‘থিরুক্কল’বু ভারতকী অমসুং ফোরেন লেঙ্গ্বেজ কবা অমদা হন্দোক্নবা অমসুং ফোংনবা পান্দম থম্লি। অনৌবা কেমপস অসিনা মালেম শিনবা থুংনা ক্লাসিকেল তামিল লোনবু প্রোমোত তৌনবা হোৎনবদা ইন্সতিত্যুত অসিগীদমক্তা য়াম্না এফিসিয়েন্ত ওইবা ৱার্কিং এনভাইরনমেন্ত অমা পীরগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate 11 new medical colleges in Tamil Nadu and new campus of Central Institute of Classical Tamil on 12th January
New medical colleges to increase MBBS seats by 1450 - in line with the PM's constant endeavour to promote affordable medical education and improve health infrastructure all across country
New campus of Central Institute of Classical Tamil - fully funded by Union Government - to play important role in preserving and promoting classical Tamil language
In line with PM’s vision to protect and preserve Indian heritage and promote classical languages
10 JAN 2022 12:38PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate 11 New Government Medical Colleges across Tamil Nadu and the new campus of Central Institute of Classical Tamil in Chennai, on 12th January, 2022 at 4 PM via video conferencing.
The new medical colleges are being established at an estimated cost of about Rs 4000 crore, out of which around Rs 2145 crore has been provided by the Union government and rest by the Tamil Nadu government. The districts in which the new Medical Colleges are being established are Virudhunagar, Namakkal, The Nilgiris, Tiruppur, Thiruvallur, Nagapattinam, Dindigul, Kallakurichi, Ariyalur, Ramanathapuram and Krishnagiri. Establishment of these medical colleges is in line with the Prime Minister's constant endeavour to promote affordable medical education and improve health infrastructure in all parts of the country. The new medical colleges, with cumulative capacity of 1450 seats, are being established under the Centrally Sponsored scheme of ’Establishing of New Medical Colleges attached with existing district/referral hospital’. Under the scheme, medical colleges are established in districts, which do not have either a government or private medical college.
The establishment of a new campus of Central Institute of Classical Tamil (CICT) in Chennai is in line with the Prime Minister’s vision to protect and preserve Indian heritage and promote classical languages. The new campus is fully funded by the Union Government and is built at a cost of Rs 24 Crore. CICT, which was operating from a rented building so far, will now operate from a new 3 storey campus. The new campus is equipped with a spacious library, an e-library, seminar halls and a multimedia hall.
An autonomous organization under the Union Ministry of Education, CICT is contributing to the promotion of classical Tamil by doing research activities so as to establish the ancientness and uniqueness of Tamil language. The institute library has a rich collection of over 45,000 ancient Tamil Books. To promote classical Tamil and support its students, the Institute indulges in academic activities like holding seminars and training programmes, granting fellowship etc. It also aims to translate and publish ‘Thirukkural’ in various Indian as well as 100 foreign languages. The new campus will provide an efficient working environment for the institute in its pursuit of promoting classical Tamil across the world.