প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না রানি ভেলু নাচিয়ারবু মহাক্কী মপোক কুমওনদা নিংশিংখ্রে
03 JAN 2022 11:49AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রানি ভেলু নাচিয়ারবু মহাক্কী মপোক কুমওনদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে।
ত্বীত অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“থৌনা ফরবা রানি ভেলি নাচিয়ারবু মআক্কী মপোক কুমওন অসিদা নিংশিংলি। মহাক্কী নিংহন্নবা লৈত্রবা থৌনা অদুনা তুংদা লাক্কদবা মীরোলশিংবু পুক্নিং থৌগৎলগনি। কোলোনিয়েলিজমগী মায়োক্তা লান্থেংননবা মহাক্কী অচেৎপা ৱারেপ অদু য়াম্না শিংথংনিংঙাই ওইখি। মহাক্না ঐখোয়গী নারি শক্তিগী ৱাখল্লোনগী অহিংবা শক্তমনি। ”

Prime Minister's Office
PM remembers Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary
03 JAN 2022 11:49AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary.
In a tweet, the Prime Minister said;
"Remembering the brave Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary. Her indomitable courage shall keep motivating the coming generations. Her strong commitment to fight colonialism was remarkable. She personifies the spirit of our Nari Shakti."