Prime Minister's Office
PM remembers Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary
03 JAN 2022 11:49AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary.
In a tweet, the Prime Minister said;
"Remembering the brave Rani Velu Nachiyar on her birth anniversary. Her indomitable courage shall keep motivating the coming generations. Her strong commitment to fight colonialism was remarkable. She personifies the spirit of our Nari Shakti."

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
জন্ম বাৰ্ষিকী উপলক্ষে ৰাণী ভেলু নাচিয়াৰক স্মৰণ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
03 JAN 2022 11:49AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৰাণী ভেলু নাচিয়াৰৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত তেওঁলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিছে।
এটি টুইটত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয়;
"সাহসী ৰাণী ভেলু নাচিয়াৰক তেওঁৰ জন্ম বাৰ্ষিকীত স্মৰণ কৰিছো। তেওঁৰ অদম্য সাহসিকতাই আহিবলগীয়া প্ৰজন্মসমূহক অনুপ্ৰাণিত কৰি যাব। ঔপনিৱেশিকতাৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ তেওঁৰ দৃঢ় অংগীকাৰ আছিল লক্ষণীয়। তেওঁ আমাৰ নাৰী শক্তিৰ উদ্দীপনাৰ মূৰ্ত প্ৰতীক।"