প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না গুরুদ্বারা লাখপত সাহিবতা গুরু নানক দেবজীগী গুরুপুরব পাংথোকপদা ৱা ঙাংগনি
24 DEC 2021 11:17AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ২৫গী নুংথিলগী পুং ১২.৩০দা গুজরাতকী কচতা লৈবা গুরুদ্বারা লাখপত সাহিবতা গুরু নানক দেবজীগী গুরুপুরব পাংথোকপগী থৌরমদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা ৱা ঙাংগনি।
গুজরাতকী সিখ সঙ্গৎনা চহি খুদিংগী ওইনা দিসেম্বর ২৩দগী ২৫ ফাওবসি গুরুদ্বারা লাখপত সাহিবতা গুরু নানক দেবজীগী গুরুপুরব থৌরম পাংথোকই। গুরু নানক জীনা মহাক্কী খোঙচৎকী মনুংদা লাখপত্তা লৈরমখি। গুরুদ্বারা লাখপত্তা উগী খোঙউপ অমসুং পালখি (নাউশুম)গা লোয়ননা গুর্মুখিগী মেনুস্ক্রিপ অমসুং মার্কিং স্ক্রিপ য়াওনা মহাক্না শিজিন্নরম্বা পোৎলম কয়া অমা লৈ।
ইং ২০০১গী য়ুহা হাবগী থৌদোক্তা গুরুদ্বারা অসিদা অকায়-অতোয় থোকখি। মতমদুগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অকায়-অতোয়শিং খুদক্তা শেমজিন-শাজিনবগী থৌদাং লৌখি। গুরু নানক দেব জীগী ৫৫০শুবা প্রকাশ পুরব, গুরু গোবিন্দ সিংহ জীগী ৩৫০শুবা প্রকাশ পুরব অমসুং গুরু তেগ বহাদুর জীগী ৪০০শুবা প্রকাশ পুরব য়াওনা প্রধান মন্ত্রীনা অকোনবা ওইনা পাংথোকখিবা থৌওংশিংদা মহাক্কী ধর্মবু ইকায় খুম্নবগী মগুন উৎপগুম্না মসিগী থৌওং অসিনসু প্রধান মন্ত্রীনা ধর্মবু ইকায় খুম্নবগী মগুন উৎলি।

Prime Minister's Office
PM to address Gurpurab celebrations of Guru Nanak Dev Ji at Gurudwara Lakhpat Sahib
24 DEC 2021 11:17AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the Gurpurab celebrations of Guru Nanak Dev Ji at Gurudwara Lakhpat Sahib in Kutch, Gujarat on 25 December 2021, at around 12:30 PM , via video conferencing.
Every year from 23rd December to 25th December, Sikh Sangat of Gujarat celebrate the Gurpurab of Guru Nanak Dev Ji at Gurudwara Lakhpat Sahib. Guru Nanak Dev ji had stayed at Lakhpat during the course of his travels. Gurudwara Lakhpat Sahib has his relics including wooden footwear and palkhi (cradle) as well as manuscripts and markings scripts of Gurmukhi.
The Gurudwara had suffered damages during the 2001 earthquake. The then Gujarat Chief Minister, Shri Narendra Modi, had undertaken urgent efforts to ensure repair of the damages. This step showed the deep reverence of the Prime Minister for the faith, as also reflected in multiple recent endeavours, including the celebrations of 550th Parkash Purab of Guru Nanak Dev Ji, 350th Parkash Purab of Guru Gobind Singh Ji, and 400th Parkash Purab of Guru Tegh Bahadur ji.