ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଋଷ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଭ୍ଲାଦିମିର ପୁଟିନଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନରେ କଥା ହୋଇଛନ୍ତି
20 DEC 2021 8:47PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଋଷ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ମହାମହିମ ଭ୍ଲାଦିମିର ପୁଟିନଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନରେ କଥା ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଦୁଇ ନେତା ସେମାନଙ୍କ କତାବାର୍ତ୍ତାରେ ମହାମହିମ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ପୁଟିନ ନିକଟରେ କରିଥିବା ଭାରତ ଗସ୍ତ ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । ପ୍ରତିରକ୍ଷା ସହଯୋଗ, ସାର ଯୋଗାଣରେ ସହଯୋଗ, ଋଷର ସୁଦୂର ପୂର୍ବ ସହିତ ଭାରତର ଯୋଗଦାନକୁ ବଢାଇବା ପାଇଁ ଏହି ଆଲୋଚନା ଭବିଷ୍ୟତର କାର୍ଯ୍ୟକଳାପକୁ ଦୃୃୃଢ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବ । ଏହି ଆଲୋଚନା ମଧ୍ୟ ମଧ୍ୟ ଆନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ମତ ବିନିମୟ ପାଇଁ ଅନୁମତି ଦେଇଛି ।
ଭାରତ-ଋଷର ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ତଥା ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅଧିକାରୀପ୍ରାପ୍ତ ରଣନୀତି ଅଧୀନରେ ଥିବା ସମସ୍ତ ଦିଗ ଉପରେ ନିୟମିତ ଯୋଗାଯୋଗରେ ରହିବାକୁ ଏବଂ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରିବା ସହିତ ବହୁପକ୍ଷୀୟ ମଞ୍ଚରେ ପରାମର୍ଶ ଏବଂ ସମନ୍ୱୟ ରକ୍ଷା କରିବାକୁ ନେତାମାନେ ସହମତ ହୋଇଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi speaks on telephone with His Excellency Vladimir Putin, President of the Russian Federation
20 DEC 2021 8:47PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on telephone today with His Excellency Vladimir Putin, President of the Russian Federation.
In their conversation, the two leaders followed up on some of the issues discussed during the recent visit to India by H.E. President Putin. The exchange today helped firm up the future course of action on these issues, including opportunities for furthering defence cooperation, cooperation in supply of fertilizers, enhancement of India's engagement with the Russian Far East. The conversation also allowed an exchange of views on international issues.
The leaders agreed to remain in regular touch on all aspects covered under the India-Russia Special and Privileged Strategic Partnership, and to continuously strive to further deepen bilateral cooperation as well as consultation and coordination in multilateral fora.