প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.পি.গী বলরাম্পুরদা সর্য়ু নহার নেস্নেল প্রোজেক্ত শঙ্গাখ্রে
“জেনেরেল বিপিন রাৱৎনা লৈখিদবা অসি ভারত মচা অমসুং লৈবাক নীংবা মীওই খুদিংমক্কী অচৌবা মাঙজবনি”
“ঐখোয়না মাঙজখিবা অথৌবশিংগী ইমুং-মনুংগীদমক্তা লৈবাক্না লেপ্লি”
“সর্য়ু কেনেল নেস্নেল প্রোজেক্ত লোইশিনখিবা অসি পুকচেল শেংনা ৱাখল খনবা মতমদা, থবক খুদিংমক মাই পাকই হায়বগী খুদম্নি”
“সর্য়ু কেনেল প্রোজেক্ততা দিকেদ মঙাদা তৌরম্বা থবক্তগী ঐখোয়না চহি ৫দগী তাবা মতমদা তৌবা থবক্না হেল্লে। মসিদি দবল ইঞ্জিন সরকারনি। মসিদি দবল ইঞ্জিন সরকারনা পাংথোকপা থবক্কী খোঙজেলনি”।
11 DEC 2021 3:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা য়ু.পি.গী বলরাম্পুরদা সর্য়ু নহার নেস্নেল প্রোজেক্ত শঙ্গাখ্রে। উত্তর প্রদেশকী রাজ্যপাল, শ্রীমতি অনন্দিবেন পতেল; মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী য়োগি অদিত্যনাথ; কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী গজেন্দ্র সিংহ সেখাৱৎসু অতোপ্পশিংগা লোয়ননা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা তিল্লিবা মীয়ামগী মফমদা থমখিবা ৱারোলদা ভারতকী দিফেন্স স্তাফকী চীফ, জেনেরেল বিপিন রাৱৎকী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎখি অমসুং মহাক্না লৈখিদবা অসি ভারত মচা অমসুং লৈবাক নীংবা মীওই খুদিংগী অচৌবা মাঙজবনি হায়না ফোংদোকখি। “লৈবাক্কী ফোর্সপু মরোমদোম লেপচবা ঙমহন্নবগীদমক্তা জেনেরেল বিপিন রাৱৎজীনা কন্না হোৎনদুনা পাংথোকখিবা থবক খুদিংমক লৈবাক শিনবা থুংবনা উনখ্রবনি”, হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মখা তাবা ওইনা ভারতনা হৌজিক অৱাবা মতমদা লৈরবসু, “ঐখোয়না নুংঙাইতবা ফিভম অসি থেংনরবা ফাওবা ঐখোয়গী খোঙজেল অমসুং চাউখৎপদি লেপ্পা লৈতে” হায়না ফোংদোকখি। ভারতনা লেপ্পা নাইরোই। আর্মী অহুমগী মরক্তা তেংবাংনবা হেন্না লৈহন্নবা অমসুং লৈবাক্কী আর্ম্দ ফোর্সপু মরোমদোম লেপ্পা ঙমহন্নবা হোৎনবগী খোঙজংদি মখা তানা চত্থখিগনি। জেনেরেল বিপিন রাৱৎনা লাক্কদৌরিবা মতমশিং অসিদা মহাক্কী ভারতনা অনৌবা ৱারেপকা লোয়ননা মাংজিল থানা চঙশিনবা উরগনি। লৈবাক্কী ঙমখৈগী ঙাক-শেনবগী ফিভম ফগৎহনবগী থবক, ঙমখৈগী ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল হেন্না কনখৎহনবগী থবকশিং মখা তাখিগনি হায়না মহাক্না মখা তানা হায়খি। দিওরিয়াদা লৈবা অমসুং উত্তর প্রদেশকী মচারোই, গ্রুপ কেপ্তেন বরুন সিংহগী মপুন্সি কন্নবা দাক্তরশিংনা কন্না হোৎনরি হায়নসু মহাক্না পাউদমখি। “মহাক্কী মপুন্সি কনবীনবগীদমক্তা, ঐহাক্না ইমা পাতেশ্বরীদা থৌনীজরি। লৈবাক্না ঙসি বরুন সিংহ অমসুং ঐখোয়না মাঙজখ্রবা অথৌবশিংগী ইমুং-মনুংগীদমক্তা লেপ্লি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
লৈবাক্কী তুরেলশিংগী ঈশিংবু নীংথিনা শিজিন্নবা অমসুং লৌমীশিংগী লৌবুক্তা ঈশিং মরাং কায়না য়ৌহনবা অসি সরকারগী খ্বাইদগী অহানবা মিৎয়েং চঙবা থবক্নি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। সর্য়ু কেনেল নেস্নেল প্রোজেক্ত লোইশিনখিবা অসি পুকচেল শেংনা ৱাখল খনবা মতমদা, থবক খুদিংমক মাই পাকই হায়বগী খুদম্নি।
প্রোজেক্ত অসিগীদমক্তা থবক হৌখিবা মতমদা, মসিদা চঙগদবা শেনফম অসি লুপা করোর ১০০দগী তারম্মি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। অদুবু, চাউরাকপা লুপা করোর লিশিং ১০ চাদিং তৌরবা মতুংদা প্রোজেক্ত অসি ঙসিদি লোইশিনলে। মমাংগী সরকারনা থৌৱা শারমদবদগী লৈবাক অসিনা মসিগী শরুক ১০০ হেন্না পীবা তাখি। “মসিনা সরকারগী শেল ওইরবদি, ঐহাক্না করিগী ৱারুগদগে? – অসিগুম্বা ৱাখল্লোন অসিনা লৈবাক অসিনা খল-নাইনা অমসুং হীরম খুদিংদা চাউখৎপদা খ্বাইদগী চাউনা অয়েৎপা পীরি। মসিগী ৱাখল্লোন অসিনা সর্য়ু কেনেল প্রোজেক্তপুসু লোইশিনবা ঙমদনা লৈহল্লম্লিবনি”। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিবদা, “সর্য়ু কেনেল প্রোজেক্ততা দিকেদ মঙাদা তৌরম্বা থবক্তগী ঐখোয়না চহি ৫দগী তাবা মতমদা তৌবা থবক্না হেল্লে। মসিদি দবল ইঞ্জিন সরকারনি। মসিদি দবল ইঞ্জিন সরকারনা পাংথোকপা থবক্কী খোঙজেলনি, ঐখোয়গী খ্বাইদগী অহানবদা মিৎয়েং চঙবা ৱাফমদি প্রোজেক্তপু মতম চানা লোইশিনবা অসিনি”।
প্রধান মন্ত্রীনা বান সাগর প্রোজেক্ত, অর্জুন সহায়ক ইরিগেসন প্রোজেক্ত, এমস অমসুং গোরখপুরগী হারগী প্লান্তকুম্বা মতম শাংনদগী পন্দুনা লাক্লবা অমসুং দবল ইঞ্জিন সরকারনা লোইশিনখিবা প্রোজেক্ত কয়াগী মমিং পনখি। মহাক্না কেন বেত্বা লিঙ্ক প্রোজেক্তপুসু সরকার অসিগী খোংফম চেৎপগী খুদম ওইনা পনখি। লুপা করোর ৪৫০০০গী প্রোজেক্ত অসি অকোনবা কেবিনেৎকী মীফমদা অয়াবা পীখিবনি। প্রোজেক্ত অসিনা বুন্দেলখন্দগী লমদম্বু ঈশিংগী খুদোংচাদবশিংদগী মনিং তমহনবদা মরু ওইবা থৌদাং য়াগনি। অপিকপা লৌমীশিংবুসু সরকারগী স্কিমশিংদা অহানবা ওইনা মরী লৈহল্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। পি.এম. কিসান সম্মান নিধি, ফিশরী, দাইরী অমসুং খোই য়োক্তুনা তোঙানবা চাগা তান্নবা অমসুং ইথানোলগী মরী লৈননা খুদোংচাবা কয়া পীবগী থৌওংশিং অসি সরকারনা পায়খৎখ্রবা খোংথাং খরনি। উত্তর প্রদেশ খক্তদগী হৌখিবা চহি মরি মখায়দা লুপা করোর ১২০০০গী শেনফমগী ইথানোল লৈখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মহৌশাগী ওইবা লৌউবা অমসুং জিরো বজেৎ ফার্মিংগী মতাংদা দিসেম্বর ১৬তা শিন-লাঙলিবা থৌরমদা লৌমীশিংনা শরুক য়াবীয়ু হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পাউজেল পীখি। রাজ্যসিগী ইমুং লাখ ৩০ হেনবনা পি.এম.এ.ৱাই.গী মখাদা পক্কা য়ুম ফংনখ্রে অমসুং মখোয়শিং অসিগী অয়াম্বদি ইমুংগী নুপীগী মমিংদা পাল্লি হায়না মহাক্না পাউদমখি। মহাক্না স্বমিত্বা য়োজনাগী কান্নবগী মতাংদসু ৱাফম থমখি।
হৌজিক্কী কোরোনাগী মতমসিদা, লাইরবা অমত্তনা মবুক হাঙনা তুমহন্দনবা পুকচেল শেংবা থবক কয়া পায়খৎখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। পি.এম. গরীব কলয়ান অন্না য়োজনাগী মখাদা রাসন লেম্না পীবগী হৌজিক-হৌজিক চত্থরিবা থবক-থৌরমশিংসু য়াওশং মতুং ফাওবা শাংদোকখ্রে।
মাফিয়াশিংবু ঙাক-শেন্দুনা মমাংদা থম্লম্বগী থৌওংগী ওন্ন-তৈনবদা, মাফিয়াশিং অসি ঙসিদি লৈহন্দ্রে অমসুং মসিগী খেন্নবা অসি তসেংনা উবা ফংলে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মমাংগী মতমদদি, খুৎকন পাঙ্গনবা মীওইশিংবু কনখৎনরম্মি। ঙসিদি, য়োগিজীগী সরকারনা লাইরবা, শোত্থরবা, মীরায়বীরবা অমসুং ত্রাইবেলশিংবু মপাঙ্গল লৈহনবগী থবক পায়খৎলি। মসিনা মরম ওইদুনা য়ু.পি.গী মীয়াম্না খেন্নবা অমা উবা ফংলে হায়নরিবনি। মমাংগী মতমদদি, লমগী মাফিয়াশিংনা আইনগী ৱাংমদা লম খোপচিনবা অসি চৎনবী ওইনরম্মি, অদুবু অসিগুম্বা লমশিংবু য়োগিজীনা হৌজিক তকখায়রি। মসিনা মরম ওইদুনা য়ু.পি.গী মীয়াম্না খেন্নবা অমা উবা ফংলে হায়নরিবনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা অহেনবা মিৎয়েং চঙখি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates the Saryu Nahar National Project in Balrampur, UP
"Demise of General Bipin Rawat is a great loss for every Indian, for every patriot"
"The nation is with the the families of the heroes we have lost"
"The completion of the Saryu Canal National Project is proof that when the thinking is honest, the work is also solid"
"We have done more work in less than 5 years in the Saryu canal project than what was done in 5 decades. This is a double engine government. This is the speed of work of the double engine government"
11 DEC 2021 3:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the Saryu Nahar National Project in Balrampur, UP today. Governor of Uttar Pradesh Smt Anandiben Patel, Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath, Union Minister Shri Gajendra Singh Shekhawat were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister paid homage to India's first Chief of Defence Staff, General Bipin Rawat and said that his demise is a great loss for every Indian, for every patriot. “The whole country has been a witness to the hard work that General Bipin Rawat ji was doing to make the country's forces self-reliant” he said. The Prime Minister continued and said that though India is in sorrow ‘but even after suffering the pain, we neither stop our pace nor progress. India will not stop. Efforts to make the country's armed forces self-reliant Campaign to strengthen coordination between the three armies, Will keep moving forward. General Bipin Rawat, in the days to come, will see his India moving forward with new resolutions. The work of improving the security of the country's borders, Work to strengthen border infrastructure will continue’ he added. He said the doctors are working hard to save the life of Group Captain Varun Singh who is a son of Uttar Pradesh, a resident of Deoria. “I pray to Maa Pateshwari to save his life. The nation is with the family of Varun Singh ji today and with the families of the heroes we have lost”, the Prime Minister said.
The Prime Minister said proper utilization of the water of the country's rivers, and adequate water reaching the farmers' fields, is one of the top priorities of the government. The completion of the Saryu Canal National Project is proof that when the thinking is honest, the work is also solid.
The Prime Minister said when the work on this project started, its cost was less than Rs 100 crore. Today it has been completed after spending about 10 thousand crores. The country has already paid 100 times more for the negligence of the previous governments. “If it is government money, then why should I care? This thinking had become the biggest obstacle in the balanced and all-round development of the country. This thinking also kept the Saryu canal project hanging”. The Prime Minister said ‘We have done more work in the Saryu canal project than what was done in 5 decades in less than 5 years. This is a double engine government. This is the speed of work of the double engine government, our priority is to finish the project on time”.
The Prime Minister listed long pending projects like Baan Sagar Project, Arjun Sahayak irrigation project, AIIMS and fertilizer plant at Gorakhpur that were completed by the double engine government. He also cited Ken Betwa Link project as an example of this government’s commitment. The 45000 crore Rs project was approved in the last Cabinet meeting. The project will play a key role in getting the Bundelkhand region rid of the water problem. The Prime Minister also said that small farmers are being linked to government schemes for the first time. PM KIsan samman Nidhi, alternative income streams in fishery and dairy and bee culture and opportunities in ethanol are some of the steps being taken. In the last four and half years, ethanol worth 12000 crore has been purchased from Uttar Pradesh itself, the Prime Minister said. The Prime Minister invited the farmers for the event being organized on 16th Dec about natural farming and zero budget farming. He also informed that more than 30 lakh families of the state have got pucca houses under PMAY, most of them are in the name of the women of the families. He also talked about the benefits of the Svamitva yojna.
The Prime Minister said in this Corona period, sincere effort was made so that no poor should sleep hungry. Right now, the campaign for free ration being provided under PM Garib Kalyan Anna Yojana has been extended beyond Holi.
The Prime Minister commented that as opposed to earlier times when mafia used to get protection, today mafia is being cleaned out and the difference is visible. Earlier, strongmen were promoted. Today, Yogi ji's government is engaged in empowering the poor, downtrodden, backward and tribals. That's why the people of UP say - the difference is visible. Earlier illegal occupation of land by the mafia was the norm while today, Yogi ji is running bulldozer over such encroachment. That's why the people of UP say - the difference is visible, the Prime Minister emphasized.