Prime Minister's Office
PM inaugurates the Saryu Nahar National Project in Balrampur, UP
"Demise of General Bipin Rawat is a great loss for every Indian, for every patriot"
"The nation is with the the families of the heroes we have lost"
"The completion of the Saryu Canal National Project is proof that when the thinking is honest, the work is also solid"
"We have done more work in less than 5 years in the Saryu canal project than what was done in 5 decades. This is a double engine government. This is the speed of work of the double engine government"
11 DEC 2021 3:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the Saryu Nahar National Project in Balrampur, UP today. Governor of Uttar Pradesh Smt Anandiben Patel, Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath, Union Minister Shri Gajendra Singh Shekhawat were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister paid homage to India's first Chief of Defence Staff, General Bipin Rawat and said that his demise is a great loss for every Indian, for every patriot. “The whole country has been a witness to the hard work that General Bipin Rawat ji was doing to make the country's forces self-reliant” he said. The Prime Minister continued and said that though India is in sorrow ‘but even after suffering the pain, we neither stop our pace nor progress. India will not stop. Efforts to make the country's armed forces self-reliant Campaign to strengthen coordination between the three armies, Will keep moving forward. General Bipin Rawat, in the days to come, will see his India moving forward with new resolutions. The work of improving the security of the country's borders, Work to strengthen border infrastructure will continue’ he added. He said the doctors are working hard to save the life of Group Captain Varun Singh who is a son of Uttar Pradesh, a resident of Deoria. “I pray to Maa Pateshwari to save his life. The nation is with the family of Varun Singh ji today and with the families of the heroes we have lost”, the Prime Minister said.
The Prime Minister said proper utilization of the water of the country's rivers, and adequate water reaching the farmers' fields, is one of the top priorities of the government. The completion of the Saryu Canal National Project is proof that when the thinking is honest, the work is also solid.
The Prime Minister said when the work on this project started, its cost was less than Rs 100 crore. Today it has been completed after spending about 10 thousand crores. The country has already paid 100 times more for the negligence of the previous governments. “If it is government money, then why should I care? This thinking had become the biggest obstacle in the balanced and all-round development of the country. This thinking also kept the Saryu canal project hanging”. The Prime Minister said ‘We have done more work in the Saryu canal project than what was done in 5 decades in less than 5 years. This is a double engine government. This is the speed of work of the double engine government, our priority is to finish the project on time”.
The Prime Minister listed long pending projects like Baan Sagar Project, Arjun Sahayak irrigation project, AIIMS and fertilizer plant at Gorakhpur that were completed by the double engine government. He also cited Ken Betwa Link project as an example of this government’s commitment. The 45000 crore Rs project was approved in the last Cabinet meeting. The project will play a key role in getting the Bundelkhand region rid of the water problem. The Prime Minister also said that small farmers are being linked to government schemes for the first time. PM KIsan samman Nidhi, alternative income streams in fishery and dairy and bee culture and opportunities in ethanol are some of the steps being taken. In the last four and half years, ethanol worth 12000 crore has been purchased from Uttar Pradesh itself, the Prime Minister said. The Prime Minister invited the farmers for the event being organized on 16th Dec about natural farming and zero budget farming. He also informed that more than 30 lakh families of the state have got pucca houses under PMAY, most of them are in the name of the women of the families. He also talked about the benefits of the Svamitva yojna.
The Prime Minister said in this Corona period, sincere effort was made so that no poor should sleep hungry. Right now, the campaign for free ration being provided under PM Garib Kalyan Anna Yojana has been extended beyond Holi.
The Prime Minister commented that as opposed to earlier times when mafia used to get protection, today mafia is being cleaned out and the difference is visible. Earlier, strongmen were promoted. Today, Yogi ji's government is engaged in empowering the poor, downtrodden, backward and tribals. That's why the people of UP say - the difference is visible. Earlier illegal occupation of land by the mafia was the norm while today, Yogi ji is running bulldozer over such encroachment. That's why the people of UP say - the difference is visible, the Prime Minister emphasized.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
উত্তৰ প্ৰদেশৰ বলৰামপুৰত সৰয়ু নহৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰকল্প উদ্বোধন প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
‘জেনেৰেল বিপিন ৰাৱাটৰ মৃত্যু প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ বাবে, প্ৰতিজন দেশপ্ৰেমীৰ বাবে এক অপূৰণীয় ক্ষতি’
‘আমি যিসকল বীৰক হেৰুৱালোঁ তেওঁলোকৰ পৰিয়ালৰ সৈতে দেশ আছে’
‘সৰয়ু নহৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰকল্প সম্পূৰ্ণ হোৱাটোৱে এই কথা প্ৰমাণ কৰে যে যেতিয়া চিন্তাধাৰা সৎ হয়, কামটোও দৃঢ় হয়’
‘সৰয়ু নহৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰকল্পত ৫ দশকত যিখিনি কাম হৈছিল তাতকৈ অধিক কাম আমি ৫ বছৰতকৈও কম সময়ত কৰি দেখুৱাইছোঁ। এইখন এখন ডাবল ইঞ্জিনযুক্ত চৰকাৰ। এয়া হৈছে ডাবল ইঞ্জিনযুক্ত চৰকাৰৰ কামৰ গতি’
11 DEC 2021 3:29PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি উত্তৰ প্ৰদেশৰ বলৰামপুৰত সৰয়ু নহৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰে। এই অনুষ্ঠানত উত্তৰ প্ৰদেশৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰীমতী আনন্দীবেন পেটেল, উত্তৰ প্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী যোগী আদিত্যনাথ, কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী গজেন্দ্ৰ সিং শ্বেখাৱত উপস্থিত আছিল।
সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতৰ প্ৰথম প্ৰতিৰক্ষা প্ৰধান জেনেৰেল বিপিন ৰাৱাটৰ প্ৰতি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰি কয় যে তেওঁৰ মৃত্যু প্ৰতিজন ভাৰতীয়ৰ বাবে, প্ৰতিজন দেশপ্ৰেমীৰ বাবে এক অপূৰণীয় ক্ষতি। তেওঁ কয়, ‘দেশৰ সেনা বাহিনীক আত্মনিৰ্ভৰশীল কৰি তুলিবলৈ জেনেৰেল বিপিন ৰাৱাটজীয়ে কৰা কঠোৰ পৰিশ্ৰমৰ সাক্ষী হৈ আছে সমগ্ৰ দেশ। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰু কয় যে ভাৰত আজি দুখত আছে যদিও বেদনা সহাৰ পাছতো কিন্তু আমি আমাৰ গতি বা প্ৰগতি বন্ধ নকৰোঁ। ভাৰত থমকি নৰয়। তিনিওটা সেনাবাহিনীৰ মাজত সমন্বয় শক্তিশালী কৰাৰ বাবে দেশৰ সশস্ত্ৰ বাহিনীক আত্মনিৰ্ভৰশীল কৰি তোলাৰ অভিযান অব্যাহত থাকিব। জেনেৰেল বিপিন ৰাৱাটে অনাগত দিনবোৰত তেওঁৰ ভাৰতক নতুন সংকল্পৰ সৈতে আগবাঢ়ি যোৱা দেখিব। দেশৰ সীমান্তৰ নিৰাপত্তা উন্নত কৰাৰ কাম, সীমান্তৰ আন্তঃগাঁথনি শক্তিশালী কৰাৰ কাম অব্যাহত থাকিব,’ তেওঁ কয়। তেওঁ আৰু কয় যে চিকিৎসকসকলে গ্ৰুপ কেপ্টেইন বৰুণ সিঙৰ জীৱন ৰক্ষা কৰিবলৈ কঠোৰ পৰিশ্ৰম কৰি আছে যি উত্তৰ প্ৰদেশৰ দেওৰিয়াৰ সন্তান। ‘তেওঁৰ জীৱন বচাবলৈ মই মা পাটেশ্বৰীক প্ৰাৰ্থনা জনাইছোঁ। সমগ্ৰ দেশ আজি বৰুণ সিংজীৰ পৰিয়ালৰ সৈতে আৰু আমি হেৰুওৱা নায়কসকলৰ পৰিয়ালৰ সৈতে আছে’, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে চৰকাৰে সৰ্বাধিক অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদান কৰা বিষয়সমূহৰ অন্যতম হৈছে দেশৰ নদীসমূহৰ পানীৰ সঠিক ব্যৱহাৰ আৰু কৃষকসকলে পথাৰত পৰ্যাপ্ত পানী লাভ কৰা। সৰয়ু নহৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰকল্প সম্পূৰ্ণ হোৱাটোৱে প্ৰমাণ যে যেতিয়া চিন্তাধাৰা সৎ হয় তেতিয়া কামটোও দৃঢ় হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যেতিয়া এই প্ৰকল্পৰ কাম আৰম্ভ হৈছিল, তেতিয়া ইয়াৰ ব্যয় আছিল ১০০ কোটি টকাৰ কম। আজি প্ৰায় ১০ হাজাৰ কোটি খৰচ কৰাৰ পিছত এইটো সম্পূৰ্ণ হৈছে। পূৰ্বৰ চৰকাৰসমূহৰ অৱহেলাৰ বাবে দেশখনে ইতিমধ্যে ১০০ গুণ অধিক পৰিশোধ কৰিছে। ‘যদি এয়া চৰকাৰী ধন, গতিকে মই কিয় চিন্তা কৰিব লাগে? এই চিন্তাধাৰা দেশৰ সন্তুলিত আৰু সৰ্বাংগীন বিকাশত আটাইতকৈ ডাঙৰ বাধা হৈ পৰিছিল। এই চিন্তাই সৰয়ু নহৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰকল্পটোকো ওলমাই ৰাখিছিল’। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, ‘৫ বছৰতকৈও কম সময়ত আমি ৫ দশকত কৰা কামতকৈ অধিক কাম আমি সৰয়ু নহৰ ৰাষ্ট্ৰীয় প্ৰকল্পত কৰিছোঁ। এইখন এখন ডাবল ইঞ্জিন চৰকাৰ। এয়া হৈছে ডাবল ইঞ্জিন চৰকাৰৰ কামৰ গতি, আমাৰ লক্ষ্য হৈছে প্ৰকল্পটো সময়মতে সমাপ্ত কৰা।’
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বান সাগৰ প্ৰকল্প, অৰ্জুন সহায়ক জলসিঞ্চন প্ৰকল্প, এইমছ আৰু গোৰখপুৰৰ সাৰ প্ৰকল্পৰ দৰে দীৰ্ঘদিন ধৰি অমীমাংসিত হৈ থকা প্ৰকল্পসমূহৰ তালিকা প্ৰস্তুত কৰে যিবোৰ দ্বৈত ইঞ্জিনযুক্ত চৰকাৰে সম্পূৰ্ণ কৰিছে। তেওঁ কেন বেটৱা লিংক প্ৰকল্পক এই চৰকাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ উদাহৰণ হিচাপেও উল্লেখ কৰে। ৪৫,০০০ কোটি টকাৰ প্ৰকল্পটো যোৱা কেবিনেট বৈঠকত অনুমোদিত হৈছিল। প্ৰকল্পটোৱে বুন্দেলখণ্ড অঞ্চলক পানীৰ সমস্যাৰ পৰা পৰিত্ৰাণ দিয়াত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয় যে ক্ষুদ্ৰ কৃষকসকলক প্ৰথমবাৰৰ বাবে চৰকাৰী আঁচনিৰ সৈতে সংযুক্ত কৰা হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰী কিষাণ সন্মান নিধি, মীন পালন আৰু দুগ্ধজাত সামগ্ৰী আৰু মৌমাখি পালনৰ বৈকল্পিক উপাৰ্জনৰ শাখা আৰু ইথানলত ব্যাপক সুযোগৰ দৰে কিছুমান পদক্ষেপ হাতত লোৱা হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যোৱা চাৰে চাৰি বছৰত উত্তৰ প্ৰদেশৰ পৰাই ১২,০০০ কোটি টকাৰ ইথানল ক্ৰয় কৰা হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰাকৃতিক কৃষি আৰু শূন্য বাজেট কৃষি সন্দৰ্ভত অহা ১৬ ডিচেম্বৰত আয়োজিত অনুষ্ঠানটোৰ বাবে কৃষকসকলক আমন্ত্ৰণ জনায়। তেওঁ লগতে জনায় যে ৰাজ্যখনৰ ৩০ লাখতকৈও অধিক পৰিয়ালে পিএমএৱাইৰ অধীনত পকী ঘৰ লাভ কৰিছে, তেওঁলোকৰ বেছিভাগেই পৰিয়ালটোৰ মহিলাৰ নামত আছে। তেওঁ স্বামিত্ব যোজনাৰ লাভালাভৰ বিষয়েও আলোচনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এই ক’ৰোনা কালত কোনো দৰিদ্ৰ লোকে যাতে ভোকত শুব নালাগে তাৰ বাবে আন্তৰিক প্ৰচেষ্টা চলাই থকা হৈছে। এই মুহূৰ্তত, প্ৰধানমন্ত্ৰী গৰীৱ কল্যাণ অন্ন যোজনাৰ অধীনত বিনামূলীয়া ৰেচন প্ৰদানৰ অভিযান হোলীৰ আগলৈকে সম্প্ৰসাৰিত কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে পূৰ্বে মাফিয়াই সুৰক্ষা লাভ কৰিছিল। আজি মাফিয়াক নিৰ্মূল কৰা হৈছে আৰু পাৰ্থক্য দেখা গৈছে। পূৰ্বে শক্তিশালী লোকসকলক পদোন্নতি দিয়া হৈছিল। আজি যোগীজীৰ চৰকাৰে দৰিদ্ৰ, দলিত, পিছপৰা আৰু জনজাতীয় লোকসকলক শক্তিশালী কৰাত নিয়োজিত হৈ আছে। সেয়েহে উত্তৰ প্ৰদেশৰ জনসাধাৰণে কয়-পাৰ্থক্য দৃশ্যমান। ইয়াৰ পূৰ্বে মাফিয়াৰ দ্বাৰা ভূমি অবৈধভাৱে দখল কৰাটো নিয়ম আছিল। আনহাতে আজি যোগীজীয়ে এনে বেদখলৰ ওপৰত বুলডজাৰ চলাই আছে। সেয়েহে উত্তৰ প্ৰদেশৰ ৰাইজে কয়-পাৰ্থক্য দৃশ্যমান হৈছে, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়।