হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রালয়না “হর ঘর দস্তক” কেম্পেন্দগী মখাদা লৈরিবা স্তেতস অমসুং প্রোগ্রেস অদু রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোইননা য়েংশিনখ্রে
কেম্পেন্দ মনুংদা(নবেম্বর ৩০ ফাওবা) অনিশুবা দোজকী কোবিদ ভেক্সিন কাপ্পদা ১১.৭% হায়গৎলকখ্রে
সরকার অমসুং প্রাইভেৎ ফেসিলিতী অনিমক্তা ভেক্সিন অমতা শিজিন্নবগী মতম লোইহল্লোইদবনি; ফংলিবা ভেক্সিনশিং অসি মতম চানা শিজিন্নগদবনি
ভেক্সিনশিং অমতা মাংহন্দবদা পান্দম থম্নবা রাজ্যশিংদা পাউতাক পীখ্রে
02 DEC 2021 1:52PM by PIB Imphal
লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্নবা চৎথরিবা ‘হর ঘর দস্তক’ কেম্পেন্দ অসিনা অহানবা দোজ কভরেজতা ৫.৯%গী চাং হেনগৎলকপা ঙমখ্রে অমদি কেম্পেন্দ অসিগী মনুংদা অনিশুবা দোজকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পদা ১১.৭% হায়গৎলকখ্রে৷ ৱাফম অসি কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরী শ্রী রাজেশ ভুশননা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগী হকশেল সেক্রেতরীশিং অমসুং এন.ঐচ.এম. এম.দি.শিংগা লোইননা “হর ঘর দস্তক” কেম্পেন্দগী মখাদা লৈরিবা স্তেতস অমসুং প্রোগ্রেস অদু য়েংশিনখিবদা ফোংদোকখিবনি৷
২০২১গী নবেম্বর ৩দা হৌদোকখিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কেম্পেন্দ ‘হর ঘর দস্তক’ অসিনা রাজ্যশিং/য়ু.তি. পুম্নমক্তা লৈরিবা য়ুমথোং-য়ুমথোং চংদুনা এৱার্নেস পাংথোকপা, মোবিলাইজেসন তৌবা অমদি ইলিজিবল ওইরবা বেনিফিসরী পুম্নমক অহানবা দোজ কাপথোকপা অমদি অনিশুবা দোজ কাপ্তনা লৈরিবা মীওইশিং অসিবুনা অনিশুবা দোজ কাপথোকহনবদা মীৎয়েং থম্লি৷
কেম্পেন্দ অসিদা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগী পর্ফোমেন্স অমসুং এচিবমেন্ত অদুদা কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরীনা অপেনবা ফোংদোকখি৷ ভেক্সিনেসন কেম্পেন্দ অসিনা ভেক্সিন কাপ্পগী খোঙজেল য়াংখৎহল্লবসু, হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা বেনিফিসরী কোতি ১২রোম্না অনিশুবা দোজ কাপ্তনা লৈরি হায়না ফোংদোকখি৷
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অহানবা অমসুং অনিশুবা দোজ কাপ্পদা ‘হর ঘর দস্তক’না ফংলিবা প্রোগ্রেস অদু মখাদা লৈরিবা গ্রাফ অসিনা উৎলি৷
লৈবাক অসিদা কাপখিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী অপুনবা মশিং অসি ঙসি কোতি ১২৫ লানখ্রে৷ মসিগী মনুংদা, ফংলিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না বেনিফিসরী কোতি ৭৯.১৩(৮৪%)না অহানবা দোজ কাপখ্রে অমদি কোতি ৪৫.৮২(৪৯%)না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷
মখাগীশিং অসি পাংথোক্নবা রাজ্যশিংদা হায়খি:
১. ইলিজিবল ওইরবা বেনিফিসরী পুম্নমক অহানবা দোজ কাপথোকহনবা৷
২. ভেক্সিন কাপ্পগী খোঙজেল অসি শরুক অনি হেনগৎতুনা অনিশুবা দোজ কাপ্তনা লৈরিবা বেনিফিসরী পুম্নমক মনুং চলহন্নবা ২০২১গী ওগস্ত অমসুং সেপ্তেম্বর থাদা পীখিবা দোজশিং অদু য়েংলগা তার্গেৎতেদ প্লানশিং শেমগদবনি৷
৩. রাজ্য অদুদা ফংলিবা ভেক্সিন অদু মতম চানা শিজিন্নগদবনি অমসুং সরকার অমদি প্রাইভেৎ ফেসিলিতী অনিমক্তা দোজ অমতা এক্সপাইয়র ওইহনবা য়ারোই৷
৪. জাইকোব-দি ভেক্সিন কাপ্পদৌরিবা রাজ্য তরেৎ (বিহার, ঝর্খন্দ, মহারাস্ত্র, পঞ্জাব, তামিল নাদু, উত্তর প্রদেশ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গল)না অহানবা দোজ চাং ৱাংনা কাপ্তনা লৈরিবা জিলাশিং অদু ভেক্সিন কাপথোক্নবা খন্দোকপা য়াই৷
৫. জাইকোবকী নেস্নেল ত্রেনিং মপুং-ফানা লোইশিনখ্রে৷ ফার্মজীত ইঞ্জেক্তরদা বেজ তৌদুনা খনগৎলবা রাজ্যশিংনা সেসনশিং প্লান তৌগদবনি অমদি ভেক্সিন কাপ্পদা শিজিন্ননবগীদমক ত্রেন তৌরবা ভেক্সিনেতরশিং খন্দোক্কদবনি৷
অথাপ্পা অমসুং মনুং-হঞ্জিনবা মফমশিংদা ভেক্সিনগী কভরেজ অসি য়ৌহন্নবা হোৎনবদা থেংনরিবা এক্সপরিয়েন্স অদু রাজ্যশিংনা সেয়র তৌরকখি৷ ভেক্সিন দোজশিং মরু ওইনা অনিশুবা দোজশিং অসি কাপ্তনা লৈহৌরিবশিং অসি কাপথোক্নবা কম্ম্যুনিতীশিংগী মরক্তা এৱার্নেস হেন্না পীনবা হোৎনবদা লোকেল ইনফ্লুয়েন্সরশিং অমসুং কম্ম্যুনিতী লিদরশিংবু শিজিন্ননবা কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরীনা রাজ্যশিংদা তকশিনখি৷

Ministry of Health and Family Welfare
Union Health Ministry reviews status and progress under “Har Ghar Dastak” campaign with States/UTs
A jump of 11.7% in 2nd dose COVID19 vaccination coverage during the campaign (till 30th Nov)
No vaccine should get expired, both in Govt. and Private facilities; Available vaccines to be consumed timely
States advised to aim for zero wastage of vaccines
02 DEC 2021 1:52PM by PIB Delhi
The ‘Har Ghar Dastak’ nation-wide COVID-19 vaccination campaign has resulted in a hike of 5.9% in the 1st dose coverage (till 30th Nov), and an appreciable jump of 11.7% in 2nd dose COVID-19 vaccination coverage during the campaign. This was stated by Shri Rajesh Bhushan, Union Health Secretary as he reviewed the status and progress under “Har GharDastak” campaign with Health Secretaries and NHM MDs of States and UTs, through video conference (VC), today.
The COVID-19 vaccination campaign ‘Har GharDastak’, launched on 3rd November 2021, aims at awareness, mobilization and vaccination of all eligible beneficiaries with 1st dose and all due beneficiaries with 2nd dose of COVID-19 vaccines through House-to-House visits in all States/UTs.
Union Health Secretary appreciated the performance and achievement of all States and UTs during this campaign. It was highlighted that although the vaccination campaign has increased the pace of vaccination, it is important to note that around 12 Cr beneficiaries are still due for 2nd dose nationally.
The graphs below show the progress of ‘Har Ghar Dastak’ Campaign for first and second dose of COVID-19 Vaccine.
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has crossed 125 Crore today. Out of which, 79.13 Crore (84.3%)beneficiaries have been vaccinated for 1st dose and 45.82 Crore (49%)received 2nd dose of vaccine as per the provisional report.
States were advised to:
1. Saturate all eligible beneficiaries with 1st dose.
2. Devise targeted plans in context of doses given in Aug and Sept’21 to ensure coverage of all beneficiaries due for 2nd dose by exponentially increasing the pace of vaccination.
3. Ensure that the available vaccine in the state is consumed timely& no dose expires in both Government &private facility.
4. Seven States (Bihar, Jharkhand, Maharashtra, Punjab, Tamil Nadu, Uttar Pradesh & West Bengal) whereZyCoV-D vaccine will be used initially may identify districts with high number of first dose left out for introduction of the vaccine.
5. National training for ZyCoV-D has been completed. Selected States should plan sessions based on pharmajet injector and identify vaccinators to be trained for using it for vaccination.
States shared their experiences of expanding the coverage in remote and hard to reach areas. Union Health Secretary urged the States to optimally utilize local influencers and community leaders to enhance the awareness among communities to come forward for the vaccine doses, especially the ones who are overdue for the second dose.