প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা উত্তর প্রদেশকী নোইদা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তকী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
“এয়রপোর্ত অসিনা লমদম পুম্বা অদু নেস্নেল গতিশক্তি মাস্তরপ্লানগী শক্তি লৈরবা সিম্বোল অমা ওইহল্লগনি”
“এয়রপোর্ত অসিনা নোংচুপ থংবা য়ু.পি.গী মীওই লিশিং কয়াদা অনৌবা থবকসু ফংহল্লগনি”
“দবল ইঞ্জিন সরকারনা হোৎনরিবশিং অসিগা লোইননা, ঙসিদি উত্তর প্রদেশনা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী য়াম্না শম্নবা লমদমদা ওন্থোরক্লি”
“খুর্জা আর্তিসনশিং, মীরুত স্পোর্তস ইন্দস্ত্রী, সহারনপুর ফর্নিচর, মোরাদবাদকী ব্রাস ইন্দস্ত্রী, অগ্রা ফুতৱেয়র অমসুং পেথা ইন্দস্ত্রীনা লাক্কদৌরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিদগী চাওনা সপোর্ত ফংলগনি“
“মমাংগী সরকারশিংনা অরানবা মংলানশিং উৎপিরম্বা উত্তর প্রদেশনা নেস্নেল্লী খক্তা নত্তনা ইন্তরনেস্নেল্লী ওইনসু মহাক্কী মার্ক শেম্লক্লি”
“ঐখোয়গী ওইনদি ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি ‘রাজনিতী’ (পোলিতিক্স)কী শরুক নত্তে, মসি রাস্ত্র নিতি(নেস্নেল পোলিসী)গী শরুক্নি”
25 NOV 2021 3:45PM by PIB Imphal
ঙসি, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা উত্তর প্রদেশকী নোইদা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তকী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে৷ উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী য়োগি অদিত্যনাথ, কেন্দ্রগী মন্ত্রীশিং শ্রী জ্যোতির্অদিত্য সিন্দিয়া, জেনেরেল ভি.কে. সিংহ, শ্রী সঞ্জিব বালিয়ন, শ্রী এস.পি. সিংহ বাগেল অমসুং শ্রী বি.এল. ভর্মনা থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা মীওইশিংগী মনুংদা খরনি৷
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, ২১শুবা অনৌবা ভারতনা ঙসিদি খ্বাইদগী ফরবা মোদর্ন ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মনুংদা অমা শেমগৎলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷“হেন্না ফবা লম্বীশিং থম্বা, হেন্না ফবা রেল নেতৱার্ক লৈহনবা, হেন্না ফবা এয়রপোর্তশিং থম্বা অসি ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং খক্তা নত্তে, মখোয়না লমদম পুম্বা অদু ওন্থোক্কদৌরিবনি, মীয়ামগী পুন্সি অদু মপুং ফানা অওনবা পুরক্কদৌরিবনি”, হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
নোইদা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্ত অসিনা অৱাং থংবা ভারতকী লোজিস্তিক গেতৱে অদু ওইরগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ এয়রপোর্ত অসিনা লমদম পুম্বা অদু নেস্নেল গতিশক্তি মাস্তরপ্লানগী শক্তি লৈরবা সিম্বোল অমা ওইরগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখাতাখি৷
ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্তগী ইকোনোমিক ফোলআউত অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, এয়রপোর্ত শেম-শাবগী মতমদা থবক্কী খুদোংচাবশিং ফংহনখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ এয়রপোর্ত অসি নিংথিনা চলাইবা মতমদা মসিদা মীওই লিশিং কয়াসু দরকার ওইরিবনি৷ মরম অদুনা “এয়রপোর্ত অসিনা নোংচুপ থংবা য়ু.পি.গী মীওই লিশিং কয়াদা অনৌবা থবকসু ফংহল্লগনি”৷
মনিং-মখা তম্লবা চহি খুজিং তরাগী মতুংদা, ইহান হানবা ওইনা উত্তর প্রদেশনা মতম চুপ্পদা ফংবা য়াবশিং অদু ফংবা হৌরকখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ দবল ইঞ্জিন সরকারনা হোৎনরিবশিং অসিগা লোইননা, ঙসিদি উত্তর প্রদেশনা লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী য়াম্না শম্নবা লমদম অদুদা ওন্থোরক্লি৷ নোইদা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তনা ভারতকী চাওখৎলক্লিবা এভিয়েসন সেক্তর অসিদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌরগনি অমসুং মফম অসিনা এয়রক্রাফতশিং য়েংশিনবা, শেম্বা অমসুং ওপরেসনশিং তৌবগী মরু ওইবা সেন্তর অমা ওইরগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ মেন্তিনেন্স, রিপেয়র অমসুং ওভরহোল এম.আর.ও. ফেসিলিতী লম একর ৪০দা শারক্লগনি, মসিনা নহা ওইরিবা মীওই চা কয়াদা থবক ফংহল্লগনি৷ ঙসিদি, হায়রিবা সর্ভিসশিং অসি মপান লমদা ফংনবগীদমক ভারতনা লুপা কোতি লিশিং কয়াগী শেনফম থাদরি৷
লাক্কদৌরিবা ইন্তিগ্রেতেদ মল্তি-মোদেল কার্গো হব অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, উত্তর প্রদেশকুম্বা লেন্দ-লোক স্তেত অমদা এয়রপোর্ত অসি অদুক্কী মতিক কান্নগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ মসিগী হব অসিনা অলিগর, মাথুরা, মীরুত, অগ্রা, বিজনোর, মোরাদবাদ অমসুং বেরৈলীগুম্বা ইন্দস্ত্রিয়েল সেন্তরশিংদা কান্নবা পীরগনি৷ খুর্জা আর্তিসনশিং, মীরুত স্পোর্তস ইন্দস্ত্রী, সহারনপুর ফর্নিচর, মোরাদবাদকী ব্রাস ইন্দস্ত্রী, অগ্রা ফুতৱেয়র অমসুং পেথা ইন্দস্ত্রীনা লাক্কদৌরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসিদগী চাওনা সপোর্ত ফংলগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
মমাংগী সরকারশিংনা উত্তর প্রদেশপু শোৎথহন্দুনা অমসুং অমম্বদা থম্লম্মী, মমাংগী সরকারশিংনা অরানবা মংলানশিং উৎপিরম্বা উত্তর প্রদেশনা নেস্নেল্লী খক্তা নত্তনা ইন্তরনেস্নেল্লী ওইনসু মহাক্কী মার্ক শেম্লক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ য়ু.পি. অমসুং সেন্তরদা লৈরম্লিবা মমাংগী সরকারশিংনা নোংচুপ থংবা উত্তর প্রদেশকী চাওখৎ-থৌরাংবু মীরাইরম্বগে হায়বদু প্রধান মন্ত্রীনা জিৱর এয়রপোর্তপু খুদম ওইনা পনখি৷ চহি খুজিং অনিগী মমাংদা, য়ু.পি.গী বি.জে.পি. সরকারনা প্রোজেক্ত অসি কন্সেপ্তচুয়েলাইজ তৌখ্রে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ অদুবু মতুং তারকপদা, এয়রপোর্ত অসি দিল্লীদা অমসুং লখনৌদা লৈরম্লিবা মমাংগী সরকারশিংনা চহি কয়া অমা নমশিন্দুনা থমজিনবিখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ য়ু.পি.দা মমাংগী মতমদা পালম্লিবা সরকার অদুনা মতম অদুগী কেন্দ্র সরকারদা চিথী অমা ইখ্রে অমদি এয়রপোর্তকী প্রোজেক্ত অসি পাংথোক্কদবনি হায়না ফোংদোকখিবা লৈখ্রে৷ হৌজিক্তি দবল ইঞ্জিন সরকার অসিনা হোৎনজদুনা, ঙসিদি এয়রপোর্ত অসিমক্কী ভুমি পুজন ঐখোয়না উবা ফংলি৷
“ঐখোয়গী ওইনদি ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি ‘রাজনিতী’ (পোলিতিক্স)কী শরুক নত্তে, মসি রাস্ত্র নিতি(নেস্নেল পোলিসী)গী শরুক্নি৷ প্রোজেক্ত অসি পন্দুনা লৈতনবা ঐখোয়না হোৎনরি৷ ইনফ্রাস্ত্রকচরগী থবক অসি মতম চানা লোইশিন্নবা ঐখোয়না হোৎনরি”৷
ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা লৈরিবা পোলিতিকেল পার্তী খরনা মতম পুম্বদা মখোয়গী সেল্ফ-ইন্তরেস্তনা হেন্না মরু ওইনা খল্লি হা য়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ “হায়রিবা মীওইশিং অসিগী ৱাখল অসি মশা খক্তগীনি, মশাগী ওইবা অমসুং মখোয়গী ইমুং-মানুং চাওখৎপা খক্তা খল্লি৷ অদুগা ঐখোয়না লৈবাক্কী হান্না হায়বা ৱাখল্লোন অসিদা ইন্দুনা চৎলি৷ সবকা সাথ-সবকা বিকাস, সবকা বিস্বাস-সবকা ইফর্তস অসিনা ঐখোয়গী মন্ত্র ওইরি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
হন্দক্তা সরকার অসিনা পাইখৎখিবা ইনিসিয়েতিবশিং অদু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি৷ ভেক্সিন দোজ কোতি ১০০গী মাইলস্তোন, ২০৭০ ফাওবগী মনুংদা নেত জিরো গোল ফংনবা হোৎনবা, কুশিনগর এয়রপোর্ত, উত্তর প্রদেশতা মেদিকেল কোলেজ ৯, মাহোবাদা অনৌবা দাম অমসুং ইরিগেসন প্রোজেক্তশিং, ঝান্সিদা দিফেন্স কোরিদোর অমসুং মরী লৈনবা প্রোজেক্তশিং শাবা, পুর্বানচল এক্সপ্রেসৱে, জনজাতিয়া গৌরব দিৱস পাংথোকপা, ভোপালগী মোদর্ন রেলৱে স্তেসন, পনধার্পুর মহারাস্ত্রগী নেস্নেল হাইৱে অমসুং ঙসিনা নোইদা ইন্তরনেস্নেল এয়রপোর্তকী মরমদা মহাক্না ৱা ঙাংখি৷ “পোলিতিকেল পার্তী খরগী মশা খক্তগী খনবা পোলিসীশিং অদুনা ঐখোয়না ইরৈবাক নিংজবা অমসুং নেস্নেল সর্ভিস অসিগী মমাংদা লেপ্পা ঙম্লোই”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ৱারোইশিন পীখি৷

Prime Minister's Office
PM Modi lays the foundation Stone of Noida International Airport, Uttar Pradesh
“This airport will make the entire region a powerful symbol of the National Gatishakti Masterplan”
“This airport will also give new employment to thousands of people of western UP”
“With the efforts of the double engine government, today Uttar Pradesh is turning into the most connected region of the country”
“Khurja artisans, Meerut Sports Industry, Saharanpur furniture, brass industry of Moradabad, Agra footwear and Petha industry will get huge support from the upcoming infrastructure“
“The Uttar Pradesh which was shown false dreams by the previous governments is making its mark not only nationally but also internationally”
“infrastructure is not part of’ Rajniti’ (politics) for us but part of Rashtra Niti (National Policy)”
25 NOV 2021 3:45PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi laid the foundation Stone of Noida International Airport, Uttar Pradesh today. Chief Minister of Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath, Union Ministers Shri Jyotiraditya Scindia, Gen V K Singh, Shri Sanjiv Baliyan, Shri SP Singh Baghel and Shri B L Varma were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister said The new India of the 21st century is building one of the best modern infrastructure today. “Better roads, better rail network, better airports are not just infrastructure projects but they transform the entire region, transforming people's lives completely”, he said.
The Prime Minister said Noida International Airport will become the logistics gateway of northern India. This airport will make the entire region a powerful symbol of the National Gatishakti Masterplan, he added.
Commenting on the economic fallout of infrastructure development, the Prime Minister said employment opportunities are created during airport construction. The airport also requires thousands of people to run smoothly.Therefore “this airport will also give new employment to thousands of people of western UP”.
The Prime Minister remarked that after 7 decades of independence, for the first time, Uttar Pradesh has started getting what it has always deserved. With the efforts of the double engine government, today Uttar Pradesh is turning into the most connected region of the country. He said, NOIDA International Airport will play a major role in the growing aviation sector of India and will be a key center of maintenance, repair and operations of aircrafts. He informed that the Maintenance, repair and overhaul MRO facility is coming up in 40 acre, giving employment to hundreds of young people. Today India spends thousands of crore rupees for getting these services abroad.
Commenting on the integrated multi-modal cargo hub that is coming up, he said that in a land-locked state like Uttar Pradesh airport will be very useful. This hub will serve industrial centres like Aligarh, Mathura, Meerut, Agra, Bijnor, Moradabad and Bareilly. He said Khurja artisans, Meerut Sports Industry, Saharanpur furniture, brass industry of Moradabad, Agra footwear and Petha industry will get huge support from the upcoming infrastructure.
The Prime Minister said Uttar Pradesh, which the previous governments kept in deprivation and darkness,the Uttar Pradesh which was shown false dreams by the previous governments is making its mark not only nationally but also internationally. The Prime Minister cited Jewar airport as an example of how the earlier governments in UP and at the Center ignored the development of western Uttar Pradesh. He said two decades ago the BJP government of UP had conceptualised this project. But later this airport was entangled in the tussle of the earlier governments in Delhi and Lucknow for many years. The government which was earlier in UP had written a letter to the then central government and told that the project of this airport should be shelved. Now with the efforts of the double engine government, today we are witnessing the Bhumi Pujan of the same airport.
The Prime Minister said “infrastructure is not part of politics for us but part of national policy (Rashtra Niti). We are making sure that the projects do not get stuck, do not hang in limbo or do not go astray. We try to ensure that the infrastructure work is completed within the stipulated time”.
The Prime Minister commented that some political parties in our country have always kept their self-interest paramount. “The thinking of these people is self-interest, only their own and the development of their family. Whereas we follow the spirit of nation first. Sabka Saath - Sabka Vikas, Sabka Vishwas - Sabka Efforts is our mantra”, The Prime Minister said.
The Prime Minister listed the recent initiatives undertaken by the government. He talked about the milestone of 100 crore vaccine doses, determination of net zero goal by 2070, Kushinagar Airport, 9 medical colleges in Uttar Pradesh, new dam and irrigation projects in Mahoba, Defence corridor and related projects in Jhansi, Purvanchal expressway, celebration of Janjatiya Gaurav Diwas, modern railway station in Bhopal, National highway in Pandharpur, Maharashtra and, today, Noida International Airport. “Selfish policies of certain political parties could not stand in front of our patriotism and national service”, the Prime Minister concluded.