ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ କ୍ରିପାଲାନିଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି
11 NOV 2021 9:19AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମରେ ଅବଦାନ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ କ୍ରିପାଲାନିଙ୍କୁ ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି । ଆଚାର୍ଯ୍ୟ କ୍ରିପାଲାନିଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଦେଶ ପାଇଁ ତାଙ୍କ ମହାନ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଓ ପରିବେଶ ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ସାମାଜିକ ସଶକ୍ତିକରଣ ପ୍ରତି ଅବଦାନକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟ୍ୱିଟ କରିଛନ୍ତି;
“ବାପୁଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମରେ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ କ୍ରିପାଲାନି ଅଗ୍ରଣୀ ଭୂମିକା ତୁଲାଇଥିଲେ । ଦେଶ ପାଇଁ ତାଙ୍କ ମହାନ ଦୃଷ୍ଟିଭଙ୍ଗୀ ଥିଲା ଓ ସାଂସଦ ଭାବେ ସେ ତାହା ପୂରଣ କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରିଥିଲେ । ପରିବେଶ ସଂରକ୍ଷଣ ଓ ସାମାଜିକ ସଶକ୍ତିକରଣ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ବିପୁଳ ଅବଦାନ ଥିଲା । ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ତାଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କରୁଛି ।”

Prime Minister's Office
PM remembers Acharya Kripalani on his Jayanti
11 NOV 2021 9:19AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi remembered Acharya Kripalani for his contribution to India’s freedom struggle. On Acharya Kripalani’s Jayanti today, the Prime Minister lauded him for his great vision for our nation and his contributions towards environmental protection and social empowerment.
The Prime Minister tweeted:
“Acharya Kripalani was at the forefront of India’s freedom struggle under Bapu’s leadership. He had a great vision for our nation and worked to fulfil it as MP. He made immense contributions towards environmental protection and social empowerment. Remembering him on his Jayanti.”