প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গ্লাছগ’, ইউকে-ত অনুষ্ঠিত ‘চিঅ’পি২৬’-ৰ আহৰি পৰত ইজৰাইলৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰে বৈঠক প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
02 NOV 2021 8:04PM by PIB Guwahati
গ্লাছগ’ত অনুষ্ঠিত ‘চিঅ’পি২৬’-ৰ আহৰি পৰত ২নৱেম্বৰ, ২০২১ৰ দিনা ইজৰাইলৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী মহামহিম নাফটালি বেন্নেটৰ সৈতে এক বৈঠকত মিলিত হয় প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী। দুয়োগৰাকী প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মাজত অনুষ্ঠিত এয়া প্ৰথমখন বৈঠক আছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীদ্বয়ে দ্বিপাক্ষিক ৰণকৌশলগত সহযোগিতা সম্পৰ্কীয় প্ৰসংগসমূহৰ পৰ্যালোচনা কৰে আৰু বিভিন্ন প্ৰসংগত আগবঢ়া দুয়ো দেশৰ মাজৰ সম্পৰ্কক লৈ সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে। তেওঁলোকে পৰস্পৰৰ মাজত, বিশেষকৈ উচ্চ প্ৰযুক্তি আৰু উদ্ভাৱনশীলতাৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ পৰিসৰ বৃদ্ধিৰ প্ৰসংগত সহমত প্ৰকাশ কৰে।
অহাটো বছৰত ভাৰত-ইজৰাইলৰ মাজত পূৰ্ণ পৰিসৰৰ কূটনৈতিক সম্পৰ্ক স্থাপনৰ ৩০টা বছৰ সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ কথা স্মৰণ কৰা প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী বেন্নেটক ভাৰত ভ্ৰমণৰ বাবে আমন্ত্ৰণ জনায়।

Prime Minister's Office
Prime Minister's Meeting with Prime Minister of Israel on the sidelines of COP26 in Glasgow, UK
02 NOV 2021 8:04PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met H.E. Mr. Naftali Bennett, Prime Minister of Israel on the sidelines of COP26 in Glasgow on November 2, 2021. This was the first meeting between the two Prime Ministers.
The two leaders reviewed bilateral strategic partnership and expressed satisfaction over the progress made in diverse sectors. They agreed on further expanding cooperation, especially in the areas of high-technology and innovation.
Recalling that next year would mark 30 years of the establishment of full diplomatic relations between India and Israel, Prime Minister extended invitation to Mr. Bennett to visit India.