প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ঘৰুৱা ভেকছিন প্ৰস্তুতকৰ্তাসকলৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মত-বিনিময়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভেকছিন প্ৰস্তুতকৰ্তাসকলৰ প্ৰচেষ্টাৰাজিক প্ৰশংসা কৰে যাৰ ফলত ভাৰতে ১০০ কোটি টিকাকৰণৰ মাইলৰ খুঁটি অতিক্ৰম কৰিছে
দেশখনে যোৱা ডেৰ বছৰত শিকা উত্তম পন্থাসমূহক আনুষ্ঠানিক ৰূপ দিয়াৰ প্ৰয়োজনীয়তা সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ আহ্বান
ভেকছিন প্ৰস্তুতকৰ্তাসকলে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টি আৰু গতিশীল নেতৃত্বক প্ৰশংসা কৰে; চৰকাৰ ও উদ্যোগৰ মাজত পূৰ্বে কেতিয়াও নেদেখা সহযোগিতাৰ শলাগ
23 OCT 2021 7:41PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি লোক কল্যাণ মাৰ্গত ঘৰুৱা ভেকছিন প্ৰস্তুতকৰ্তাসকলৰ সৈতে মত-বিনিময় কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভেকছিন প্ৰস্তুতকৰ্তাসকলৰ প্ৰচেষ্টাৰাজিক প্ৰশংসা কৰে, যাৰ ফলত দেশখনে ১০০ কোটি টিকাকৰণৰ মাইলৰ খুঁটি অতিক্ৰম কৰিছে আৰু কয় যে তেওঁলোকে ভাৰতৰ সফলতাৰ কাহিনীত এটি বৃহৎ ভূমিকা পালন কৰিছে। তেখেতে মহামাৰীটোৰ সময়ছোৱাত তেওঁলোকৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম আৰু আত্মবিশ্বাসক প্ৰশংসা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পৰামৰ্শ আগবঢ়াই কয় যে দেশখনে যোৱা ডেৰ বছৰত শিকা উত্তম পন্থাসমূহক আনুষ্ঠানিক ৰূপ দিয়াটো আৱশ্যকীয় আৰু কয় যে বৈশ্বিক মানদণ্ডৰ সৈতে সংগতি ৰাখি ই হৈছে আমাৰ পন্থাৰাজিক সংশোধনৰ এক সুযোগ। তেখেতে কয় যে টিকাকৰণ অভিযানটোৰ সফলতাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত সমগ্ৰ বিশ্বখনে ভাৰতলৈ চাই আছে। তেখেতে তদুপৰি কয় যে ভেকছিন প্ৰস্তুতকৰ্তাসকলে ভৱিষ্যতৰ প্ৰত্যাহ্বানৰাজিৰ সন্মুখীন হ'বলৈ সাজু হোৱাৰ অৰ্থে নিৰন্তৰভাৱে একেলগে কাম কৰা উচিত।
ঘৰুৱা ভেকছিন প্ৰস্তুতকৰ্তাসকলে ভেকছিনসমূহৰ বিকাশ সাধনৰ দিশত নিৰন্তৰ তত্বাৱধান আৰু সহায়তা আগবঢ়োৱাৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীৰ দৃষ্টি আৰু গতিশীল নেতৃত্বক প্ৰশংসা কৰে। তেওঁলোকে তদুপৰি চৰকাৰ আৰু উদ্যোগৰ মাজত পূৰ্বে কেতিয়াও নেদেখা সহযোগিতাক প্ৰশংসা কৰে আৰু এই সমগ্ৰ প্ৰচেষ্টাত নিয়ামক সংস্কাৰ, সৰলীকৃত প্ৰক্ৰিয়া, সময়োচিত অনুমোদন আৰু চৰকাৰখনৰ আগন্তুক আৰু সহায়ক মনোভাৱক প্ৰশংসা কৰে। তেওঁলোকে উল্লেখ কৰে যে দেশখনে পুৰণি নিয়মসমূহ অনুসৰণ কৰি থকাহেঁতেন, যথেষ্ট পলম হ'লহেঁতেন আৰু আমি এতিয়ালৈকে উপনীত হোৱা টিকাকৰণৰ পৰ্য্যায়ত উপনীত হ'ব নোৱাৰিলোহেঁতেন।
আদৰ পুনাৱালাই চৰকাৰখনে সাধন কৰা নিয়ামক সংস্কাৰৰাজিক প্ৰশংসা কৰে। চাইৰাছ পুনাৱালাই মহামাৰীটোৰ গোটেই সময়ছোৱাত প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীৰ নেতৃত্বক প্ৰশংসা কৰে। ডাঃ কৃষ্ণ এলাই ক’ভাক্সিন গ্ৰহণৰ বাবে আৰু ইয়াৰ বিকাশ সাধনৰ সময়ছোৱাত আগবঢ়োৱা নিৰন্তৰ সহায়তা আৰু অনুপ্ৰেৰণাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ সাধাৰণ পৰিষদত ডিএনএ আধাৰিত ভেকছিন সন্দৰ্ভত ব্যক্ত কৰাৰ বাবে পংকজ পেটেলে প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে। মহিমা দতলাই প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীৰ দৃষ্টিক প্ৰশংসা কৰে যিয়ে দেশখনক টিকাকৰণৰ ক্ষেত্ৰত মাইলৰ খুঁটিত উপনীত হোৱাত সহায় কৰিছে। ডাঃ সঞ্জয় সিঙে ভেকছিনৰ বিকাশ সাধনৰ ক্ষেত্ৰত উদ্ভাৱন আৰু বেকৱাৰ্ড সংহতকৰণৰ গুৰুত্ব সন্দৰ্ভত কয়। সতীশ ৰেড্ডীয়ে এই সমগ্ৰ প্ৰচেষ্টাত চৰকাৰ আৰু উদ্যোগৰ মাজৰ সহযোগিতাক প্ৰশংসা কৰে। ডাঃ ৰাজেশ জৈনে সমগ্ৰ মহামাৰীটোত চৰকাৰখনে অব্যাহত ৰখা নিৰন্তৰ যোগাযোগক প্ৰশংসা কৰে।
এই মত-বিনিময়ত চেৰাম ইনষ্টিটিউট অৱ ইণ্ডিয়াৰ চাইৰাছ পুনাৱালা ও আদৰ পুনাৱালা; ভাৰত বাঅ’টেক ইণ্টাৰনেশ্যনেল লিমিটেডৰ ডাঃ কৃষ্ণ এলা ও সুচিত্ৰা এলা; জিদাছ কেডিলাৰ পংকজ পেটেল ও ডাঃ শ্বেৰভিল পেটেল; বাঅ’ল’জিকেল ই. লিমিটেডৰ মহিমা দতলা ও নৰেন্দৰ মাণ্টেলা; জেনোভা বাঅ’ফাৰ্মাচিউটিকেলচ লিমিটেডৰ ডাঃ সঞ্জয় সিং ও সতীশ ৰমনলাল মেহতা; বাৰ্তালাপৰ সময়ত ডাঃ ৰেড্ডী’জ লেবৰ সতীশ ৰেড্ডী ও দীপক চাপ্ৰা আৰু পেনেচিয়া বাঅ’টেক লিমিটেডৰ ডাঃ ৰাজেশ জৈন ও হৰ্ষিত জৈন উপস্থিত থাকে। এই মত-বিনিময়ত তদুপৰি কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্যমন্ত্ৰী, স্বাস্থ্য দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী আৰু ৰসায়ন ও সাৰ দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰে।

Prime Minister's Office
PM interacts with domestic vaccine manufacturers
PM praises the efforts of the vaccine manufacturers which has resulted in India crossing the 100 crore vaccination milestone
PM exhorts that the country needs to institutionalise the best practises learnt during the last one and a half years
Vaccine manufacturers praise the vision and dynamic leadership of PM; applaud the never before seen collaboration between govt & industry
23 OCT 2021 7:41PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with the domestic vaccine manufacturers at Lok Kalyan Marg today.
Prime Minister praised the efforts of the vaccine manufacturers, which has resulted in the country crossing the milestone of 100 crore vaccinations, and said that they have played a big role in the success story of India. He appreciated their hard work and confidence given by them during the pandemic.
Prime Minister exhorted that the country needs to institutionalise the best practises learnt during the last one and a half years, and said that this is an opportunity to modify our practises, in tune with the global standards. He said that the entire world is looking up to India, in the backdrop of the success of the vaccination drive. He also said that the vaccine manufacturers should continuously work together to be ready to face future challenges.
The domestic vaccine manufacturers appreciated the vision and dynamic leadership of the Prime Minister in providing continuous guidance and support towards the development of the vaccines. They also praised the never before seen collaboration between government and industry, and applauded the regulatory reforms, simplified procedures, timely approvals, and forthcoming and supportive nature of the government throughout this endeavour. They noted that had the country been following old norms, there would have been considerable delay and we would not have been able to reach the vaccination level that we have attained till now.
Mr. Adar Poonawala praised the regulatory reforms brought out by the government. Mr. Cyrus Poonawalla praised the leadership of the Prime Minister throughout the course of the pandemic. Dr. Krishna Ella thanked the Prime Minister for having taken Covaxin, and for the continuous support and motivation during its development. Mr. Pankaj Patel thanked the Prime Minister for talking about the DNA based vaccine in the UN General Assembly. Ms. Mahima Datla commended the vision of the Prime Minister which helped the country attain the vaccination milestone. Dr. Sanjay Singh talked about the importance of innovation and backward integration in the field of vaccine development. Mr. Satish Reddy appreciated the collaboration between government and industry throughout this endeavour. Dr. Rajesh Jain praised the continuous communication by the government throughout the pandemic.
The interaction was attended by Mr. Cyrus Poonawalla & Mr. Adar Poonawalla, Serum Institute of India; Dr. Krishna Ella & Ms. Suchitra Ella, Bharat Biotech International Ltd; Mr. Pankaj Patel & Dr. Shervil Patel, Zydus Cadila; Ms. Mahima Datla & Mr. Narender Mantela, Biological E. Ltd; Dr. Sanjay Singh & Mr Satish Ramanlal Mehta, Gennova Biopharmaceuticals Ltd; Mr. Satish Reddy & Mr. Deepak Sapra, Dr. Reddy's Lab and Dr. Rajesh Jain & Mr. Harshit Jain, Panacea Biotec Ltd. Union Health Minister, MoS Health and MoS Chemicals & Fertilizers were also present during the interaction.