প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নতুন দিল্লীৰ অখিল ভাৰতীয় চিকিৎসা বিজ্ঞান প্ৰতিষ্ঠানৰ ঝাজ্জৰ চৌহদত ৰাষ্ট্ৰীয় কৰ্কট প্ৰতিষ্ঠানত ইনফোচিছ ফাউণ্ডেচন ৰেষ্ট হাউচ উদ্বোধন কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এইমছ পৰিচালনা আৰু শ্ৰীমতী সুধা মূৰ্তিৰ দলক এই সেৱাৰ বাবে ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰে
"১০০ বছৰৰ ভিতৰত আটাইতকৈ ডাঙৰ মহামাৰীৰ মোকাবিলা কৰিবলৈ, দেশখনত এতিয়া ১০০ কোটি ভেকছিনপালি সুৰক্ষা আৱৰণ আছে। এই সাফল্য ভাৰতৰ, ভাৰতৰ প্ৰতিজন নাগৰিকৰ"
"ভাৰতৰ কৰ্পোৰেট খণ্ড, ব্যক্তিগত খণ্ড আৰু সামাজিক সংগঠনসমূহে দেশৰ স্বাস্থ্য সেৱা শক্তিশালী কৰাত ধাৰাবাহিকভাৱে অৰিহণা যোগাই আহিছে"
21 OCT 2021 11:49AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে নতুন দিল্লীৰ অখিল ভাৰতীয় চিকিৎসা বিজ্ঞান প্ৰতিষ্ঠানৰ (এইমছ) ঝাজ্জৰ চৌহদৰ ৰাষ্ট্ৰীয় কৰ্কট প্ৰতিষ্ঠানত ইনফ'চিছ ফাউণ্ডেচন বিশ্ৰাম গৃহ উদ্বোধন কৰে।
অনুষ্ঠানত ভাষণ দি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আজি ভাৰতে ১০০ কোটি ভেকছিনৰ পালিৰ সীমা অতিক্ৰম কৰাৰ এক ঐতিহাসিক দিন। তেওঁ কয় যে ১০০ বছৰৰ ভিতৰত আটাইতকৈ ডাঙৰ মহামাৰীৰ মোকাবিলা কৰিবলৈ দেশখনত এতিয়া ১০০ কোটি ভেকছিনপালি সুৰক্ষা আৱৰণ আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই সাফল্য সমগ্ৰ ভাৰতৰ আৰু ভাৰতৰ নাগৰিকসকলৰ বাবে বুলি গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশৰ সকলো ভেকছিন নিৰ্মাণ কাৰী কোম্পানী, ভেকছিনটো এঠাইৰ পৰা আন ঠাইলৈ লৈ যোৱা শ্ৰমিক, টিকাকৰণত নিয়োজিত স্বাস্থ্য খণ্ডৰ পেছাদাৰীসকলৰ প্ৰতি কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আজি কৰ্কট ৰোগৰ চিকিৎসাৰ বাবে এইমছ ঝাজ্জৰলৈ অহা ৰোগীসকলে এক বৃহৎ সুবিধা লাভ কৰিছে। তেওঁ কৈছিল যে ৰাষ্ট্ৰীয় কৰ্কট প্ৰতিষ্ঠানৰ বাকী ঘৰটোৱে ৰোগী আৰু তেওঁলোকৰ আত্মীয়সকলৰ উদ্বেগ হ্ৰাস কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিশ্ৰাম গৃহ নিৰ্মাণৰ বাবে ইনফোচিছ ফাউণ্ডেচন আৰু ইয়াৰ বাবে ভূমি, বিদ্যুৎ আৰু পানী যোগান ধৰাৰ বাবে এইমছ ঝাজ্জৰক প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ এই সেৱাৰ কামৰ বাবে এইমছ পৰিচালনা আৰু শ্ৰীমতী সুধা মূৰ্তিৰ দললৈ কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰিছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতৰ কৰ্পোৰেট খণ্ড, ব্যক্তিগত খণ্ড আৰু সামাজিক সংগঠনসমূহে দেশৰ স্বাস্থ্য সেৱা শক্তিশালী কৰাত ধাৰাবাহিকভাৱে অৰিহণা যোগাই আহিছে। তেওঁ কয় যে আয়ুষ্মান ভাৰত-প্ৰধানমন্ত্ৰী জন আৰোগ্য যোজনা ইয়াৰ এক উৎকৃষ্ট উদাহৰণ।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যেতিয়া এজন ৰোগীয়ে আয়ুষ্মান ভাৰত আঁচনিৰ অধীনত বিনামূলীয়া চিকিৎসা লাভ কৰে, তেতিয়া তেওঁক সেৱা আগবঢ়োৱা হয়। তেওঁ কয় যে সেৱাৰ এই মনোভাৱৰ বাবেই আমাৰ চৰকাৰে প্ৰায় ৪০০ টা কৰ্কট ৰোগৰ ঔষধৰ মূল্য হ্ৰাস কৰাৰ বাবে পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে।

Prime Minister's Office
PM inaugurates the Infosys Foundation Vishram Sadan at National Cancer Institute in Jhajjar campus of AIIMS New Delhi
PM expresses gratitude to the AIIMS management and Sudha Murthy's team for this service
“To counter the largest pandemic in 100 years, the country now has a strong protective shield of 100 crore vaccine doses. This achievement belongs to India and its citizens”
“India's corporate sector, private sector and social organizations have continuously contributed to strengthening the health services of the country”
21 OCT 2021 11:49AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the Infosys Foundation Vishram Sadan at the National Cancer Institute in the Jhajjar campus of AIIMS New Delhi today via video conference.
Addressing the event, the Prime Minister remarked that today is a historic day as India has crossed the 100 crore vaccine dose mark. To counter the largest pandemic in 100 years, the country now has a strong protective shield of 100 crore vaccine doses. This achievement belongs to India and its citizens, the Prime Minister emphasized.
The Prime Minister expressed his gratitude to all the vaccine manufacturing companies of the country, workers engaged in vaccine transportation, health sector professionals engaged in vaccine development.
The Prime Minister noted that today in AIIMS Jhajjar, patients coming for cancer treatment have got a great convenience. This Vishram Sadan, built in the National Cancer Institute, will reduce the worries of patients and their relatives, he said.
The Prime Minister praised Infosys Foundation for constructing the building of Vishram Sadan and AIIMS Jhajjar for providing the land, electricity and water. He expressed his gratitude to the AIIMS management and Sudha Murthy's team for this service.
The Prime Minister noted that India's corporate sector, private sector and social organizations have continuously contributed to strengthening the health services of the country. He cited Ayushman Bharat - PMJAY as a great example of this.
The Prime Minister said when the patient gets free treatment under the Ayushman Bharat scheme, then an act of service is accomplished. It is this service motive that has made the government take steps to reduce the prices of about 400 cancer medicines, the Prime Minister said.