Prime Minister's Office
PM inaugurates the Infosys Foundation Vishram Sadan at National Cancer Institute in Jhajjar campus of AIIMS New Delhi
PM expresses gratitude to the AIIMS management and Sudha Murthy's team for this service
“To counter the largest pandemic in 100 years, the country now has a strong protective shield of 100 crore vaccine doses. This achievement belongs to India and its citizens”
“India's corporate sector, private sector and social organizations have continuously contributed to strengthening the health services of the country”
21 OCT 2021 11:49AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated the Infosys Foundation Vishram Sadan at the National Cancer Institute in the Jhajjar campus of AIIMS New Delhi today via video conference.
Addressing the event, the Prime Minister remarked that today is a historic day as India has crossed the 100 crore vaccine dose mark. To counter the largest pandemic in 100 years, the country now has a strong protective shield of 100 crore vaccine doses. This achievement belongs to India and its citizens, the Prime Minister emphasized.
The Prime Minister expressed his gratitude to all the vaccine manufacturing companies of the country, workers engaged in vaccine transportation, health sector professionals engaged in vaccine development.
The Prime Minister noted that today in AIIMS Jhajjar, patients coming for cancer treatment have got a great convenience. This Vishram Sadan, built in the National Cancer Institute, will reduce the worries of patients and their relatives, he said.
The Prime Minister praised Infosys Foundation for constructing the building of Vishram Sadan and AIIMS Jhajjar for providing the land, electricity and water. He expressed his gratitude to the AIIMS management and Sudha Murthy's team for this service.
The Prime Minister noted that India's corporate sector, private sector and social organizations have continuously contributed to strengthening the health services of the country. He cited Ayushman Bharat - PMJAY as a great example of this.
The Prime Minister said when the patient gets free treatment under the Ayushman Bharat scheme, then an act of service is accomplished. It is this service motive that has made the government take steps to reduce the prices of about 400 cancer medicines, the Prime Minister said.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না এম্স ন্যু দিল্লীগী ঝজ্জর কেম্পসতা লৈবা নেস্নেল কেন্সর ইন্সতিত্যুত্তা ইনফোসিস ফাউন্দেসন বিশ্রাম সদন শঙ্গাখ্রে
পি.এম.না সর্ভিস অসিগীদমক এম্স মেনেজমেন্ত অমসুং সুধা মুর্তীগী তীমদা তৌবীমল খঙবা উৎখ্রে
“চহি ১০০দা থেংনবা খ্বাইদগী চাউবা লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা হৌজিক করোর ১০০গী ভেক্সিন দোজ কাপখিবনা লৈবাক অসিদা মপাঙ্গল কনবা চুঙ্গোই অমা লৈরে। মাইপাকপা অসি ভারত অমসুং মাগী প্রজাশিংগীনি”
“ভারতকী কোর্পোরেত সেক্তর, প্রাইবেৎ সেক্তর, সোসিএল ওর্গনাইজেসনশিংনা লৈবাক অসিগী হেল্থ সর্ভিসেস মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লেপ্তনা মতেং পাংদুনা লাকখি”
21 OCT 2021 11:49AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা এম্স ন্যু দিল্লীগী ঝজ্জর কেম্পসতা লৈবা নেস্নেল কেন্সর ইন্সতিত্যুত্তা ইনফোসিস ফাউন্দেসন বিশ্রাম সদন শঙ্গাখ্রে।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসিগী অসি পুরারী ওইহৌরগদবা নুমিৎ অমনি মরমদি ভারতনা ভেক্সিন দোজ করোর ১০০গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। চহি ১০০দা থেংনবা খ্বাইদগী চাউবা লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা হৌজিক করোর ১০০গী ভেক্সিন দোজ কাপখিবনা লৈবাক অসিদা মপাঙ্গল কনবা চুঙ্গোই অমা লৈরে। মাইপাকপা অসি ভারত অমসুং মাগী প্রজাশিংগীনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিগী ভেক্সিন শারিবা কম্পনী পুম্নমক, ভেক্সিন পুথোক-পুশিন তৌরিবা শিন্মীশিং, ভেক্সিন দিবেলপ তৌবগী থবক তৌরিবা হেল্থ সেক্তরগী প্রোফেস্নেলশিংদা তৌবীমল খঙবা উৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি এম্স ঝজ্জরদা কেন্সর লায়েংনবা লাকপা অনাবশিংদা চাউনা খুদোংচাবা অমা ফংলে। নেস্নেল কেন্সর ইন্সতিত্যুত্তা শাখিবা বিশ্রাম সদন অসিনা অনাবশিং অমসুং মখোয়গী মরী-মতাশিংগী অৱাবং হন্থহল্লগনি, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইনফোসিস ফাউন্দেসন্না বিশ্রাম সদনগী বিল্দিং অসি শাখিবা অমসুং এম্স ঝজ্জরনা মসিগীদমক লম অমসুং মৈ-ঈশিং পুথোকখিবগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না সর্ভিস অসিগীদমক এম্সকী মেনেজমেন্ত অমসুং সুধা মুর্তিজীগী তীমবু তৌবীমল খঙবা উৎখ্রে।
মন্ত্রীনা হায়খি ভারতকী কোর্পোরেত সেক্তর, প্রাইবেৎ সেক্তর, সোসিএল ওর্গনাইজেসনশিংনা লৈবাক অসিগী হেল্থ সর্ভিসেস মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লেপ্তনা মতেং পাংদুনা লাকখি। আয়ুশ্মান ভারত – পি.এম.জে.এ.ৱাই. অসিসু মসিগী অচৌবা খুদম অমনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, আয়ুশ্মান ভারত স্কীমগী মখাদা অনাবনা লেম্না লায়েং ফংবা মতমদা মহাকপু শেবা তৌবগী থবক অদু মাইপাকই। মসিগী শেবা অসিনা মরম ওইরগা সরকারনা কেন্সরগী হীদাক ৪০০রোমগী মমল হন্থহন্নবা খোঙথাং লৌখৎপা ঙমহনখি, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে।