হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ৮৭কী লেন্দমার্ক হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা দোজ কোতি ১.০২ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৭.৮১% ওইরি; ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৭৯৫ রিপোর্ত তৌরকখি; নুমিৎ ২০১গী মতুংদা ২০,০০০গী মখাদা লাকপা নুমিৎ খুদিংগী অনৌবা কেস ওইরি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (২,৯২,২০৬) অসি অপুনবা কেসশিংগী ০.৮৭% ওইরি
হৌখিবা নুমিৎ ৯৫নি অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (১.৮৮%) অসি ৩%দগী তাখি
28 SEP 2021 9:58AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ১,০২,২২,৫২৫ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ৮৭ (৮৭,০৭,০৮,৬৩৬) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ৮৪,৬২,৯৫৭গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:With
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৭২,০০৬
২শুবা দোজ
৮৮,৫৩,৫৬৭
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৫০,১৫১
২শুবা দোজ
১,৪৮,৮৩,১২৫
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৩৫,২৮,৫৬,৬৪২
২শুবা দোজ
৭,৭১,৭৭,১৩০
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৫,৭৬,৫৭,০০৮
২শুবা দোজ
৭,৪৯,২৪,২৭০
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১০,০৩,৭৮,৮৫৫
২শুবা দোজ
৫,৫২,৫৫,৮৮২
অপুনবা
৮৭,০৭,০৮,৬৩৬
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ২৬,০৩০ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,২৯,৫৮,০০২ দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৮১% দা লৈরি‍।‍ নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি মার্চ ২০২০দগী য়েংলকপদা হৌজিক্কী ওইনা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৯৩নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
নুমিৎ ২০১গী মতুংদা ভারতনা নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস ২০,০০০গী মখাদা লাকপগী রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৮,৭৯৫ রিপোর্ত তৌরকখি
নুমিৎ ১৯২গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইদুনা, হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেসলোদ ২,৯২,২০৬ দা লৈরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.৮৭% ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৩,২১,৭৮০ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৫৬.৫৭ (৫৬,৫৭,৩০,০৩১) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১.৮৮%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ৯৫ নি অসিদা ৩%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ১.৪২%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ২৯নিদা ৩%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১১২নি অসিদা অসি ৫%গী মখাদা লৈরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 87 Cr
More than 1.02 Crore doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 97.81%; Highest since March 2020
18,795 New Cases reported in the last 24 hours; less than 20,000 daily new cases after 201 days
India's Active Caseload (2,92,206)is 0.87% of Total Cases
Weekly Positivity Rate (1.88%) less than 3% for last 95 days
28 SEP 2021 9:58AM by PIB Delhi
With the administration of 1,02,22,525 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage crossed the landmark of 87 Cr (87,07,08,636) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 84,62,957 sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,72,006
2nd Dose
88,53,567
FLWs
1st Dose
1,83,50,151
2nd Dose
1,48,83,125
Age Group 18-44 years
1st Dose
35,28,56,642
2nd Dose
7,71,77,130
Age Group 45-59 years
1st Dose
15,76,57,008
2nd Dose
7,49,24,270
Over 60 years
1st Dose
10,03,78,855
2nd Dose
5,52,55,882
Total
87,07,08,636
The recovery of 26,030 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,29,58,002.
Consequently, India’s recovery rate stands at 97.81%. Recovery Rate is currently at its highest peak since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 93 consecutive days now.
India reports daily new cases less than 20,000 after 201 days. 18,795 new cases were reported in the last 24 hours.
The Active Caseload is presently 2,92,206, which is the lowest in 192 days.Active cases presently constitute 0.87% of the country's total Positive Cases.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
13,21,780 tests being conducted. India has so far conducted over 56.57 Cr (56,57,30,031) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 1.88% remains less than 3% for the last 95 days now. The Daily Positivity rate reported to be 1.42%. The daily Positivity rate has remained below 3% for last 29 days and below 5% for 112 consecutive days now.