মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী মন্দলনা ইন্সতিত্যুত ওফ চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং চেম্বর ওফ ওদিতর্স ওফ দি রিপব্লিক ওফ অজর্বৈজান (সি.এ.এ.আর.)গী মরক্তা থম্নখিবা য়ান-ৱারোল অয়াবা পীখ্রে
08 SEP 2021 2:41PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌবুরেল ওইদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা ইন্সতিত্যুত ওফ চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং চেম্বর ওফ ওদিতর্স ওফ দি রিপব্লিক ওফ অজর্বৈজান (সি.এ.এ.আর.)গী মরক্তা থম্নখিবা য়ানা-ৱারোল অদু শহি পীননবা অয়াবা পীখ্রে
অকুপ্পা মরোলশিং:
দি ইন্সতিত্যুত ওফ চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া(আই.সি.এ.আই.) অমসুং দি চেম্বর ওফ ওদিতর্স ওফ দি রিপব্লিক ওফ অজর্বৈজান(সি.এ.এ.আর.)গী মরক্তা য়ানা-ৱারোল শহি পীনবা অসিনা মেম্বর মেনেজমেন্ত, প্রোফেস্নেল ইথিকশিং, তেক্নিকেল রিসর্স, সি.পি.দি., প্রোফেস্নেল একাউন্তেন্সী ত্রেনিং, ওদিৎ ক্বালিতী মোনিতরিং, এদভান্সমেন্ত ওফ একাউন্তিং নোলেজ, প্রোফেস্নেল অমসুং ইন্তিলেকচুএল দিবেলপমেন্তগী এরিয়াশিংদা লৈবাক অনিমক্না কোওপরেসন পীননবা শেম-শাবদা মতেং পাংলগনি৷
ইমপ্লিমেন্তেসন স্ত্রাতিজী অমসুং তার্গেৎশিং:
আই.সি.এ.আই. অমসুং সি.এ.এ.আর. অনিমক্না ওদিৎ, ফাইনান্স অমসুং একাউন্তিং প্রোফেস্নেলশিং ত্রেনিং তৌবগী এরিয়াশিংদা হেন্না কোওপরেসন পীননবা হোৎনরি৷ আই.সি.এ.আই. অমসুং সি.এ.এ.আর.না প্রোফেস্নেল ওর্গনাইজেসনশিংনা ফোংখিবা লাইরিকশিং, মেগাজিনশিং অমসুং অতোপ্পা পব্লিকেসনশিং একচেঞ্জ তৌননবা, মেগাজিনশিং অমসুং পার্তীশিংগী ৱেবসাইতশিংদা ওদিৎ অমসুং একাউন্তিংগী মতাংদা লৈবাক অনিমক্না আর্তিকলশিং ফোংনবা, কন্দক্তিং অমসুং ফাইনান্সিএল কনফরেন্সশিং, সিম্পোজিয়মশিং, রাউন্দ তেবলশিং, ওদিৎ, ফাইনান্স অমসুং একাউন্তিংগী হিরমদা ত্রেনিংশিং পাংথোক্নবা হোৎনরি৷ আই.সি.এ.আই. অমসুং সি.এ.এ.আর.না ব্লোকচেন, স্মার্ত কন্ত্রেক সিস্তেম, ত্রেদিস্নেল একাউন্তিংদগী ক্লাউদ একাউন্তিংদা ওন্থোকপগী ফিল্দদা অনৌবা ইন্নোবেতিব মেথর্দশিংগী এপ্লিকেসনদা নৈননবসু হোৎনরি অমসুং করপ্সন অমসুং মনী লোন্দরিংগী মাইয়োক্তা অমতা ওইনা খুৎশম্নদুনা লান্থেংনমিন্নবসু হোৎনরি৷
ইম্পেক্ত:
আই.সি.এ.আই. মেম্বরশিংনা লৈবাকশিংগী তোঙান তোঙানবা ওর্গনাইজেসনশিংদা ময়াই ওইরপ তৌবা ফমদগী হৌদুনা খ্বাইদগী চাওবা ফমশিং পাইরি অমসুং লৈবাক অমগী মরী লৈনবা ওর্গানাইজেসনশিংগী স্ত্রাতিজীশিং শেম্বগী পোলিসী/ৱারেপ অদুদা চাওবা শাফু পীবা ঙম্মী৷ মসিগী য়ানা ৱারোল অসিনা একাউন্তেন্সীগী ফিল্দদা অনৌবা ইন্নোবেতিব মেথর্দশিং অমসুং তেক্নেলোজীশিং য়াওনা জুরিস্দিক্সন অনিমক্তা খ্বাইদগী ফবা থবকশিং হেন্না তৌহনবদা অমসুং লৌশিং একচেঞ্ঝ তৌবরোমদা হেন্না মীয়েং চংলগনি৷
কান্নবশিং:
আই.সি.এ.আই.না মালেম অসিগী লৈবাক ৪৫গী শহর ৬৯দা মহাক্কী চেপ্তর্স অমসুং রিপ্রজেন্তেতিব ওফিসশিংগী পাক চাওরবা নেতৱার্ক অসিগী খুৎথাংদা লৈবাকশিং অদুদা খ্বাইদগী য়াম্না পাংথোক্নরিবা থবক-থৌরমিং অদু সেয়র তৌদুনা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং অমা লৌননবা হোৎনরি৷ মসিগী মতেংদগী ভারত্তা ফোরেন্দ ইনবেস্মেন্তগী পুক্নিং চিংশিন্নবা অমসুং মখোয়গী সেতঅপ শেমগৎপদা হেন্না থৌনা হাপ্নবা মফম অদুদা পাংথোক্লিবা খ্বাইদগী ফরবা প্রেক্তিসশিং অদু ভারত সরকারনা শিজিন্নবা য়াগনি৷ মসিগী য়ানা ৱারোল অসিগা লোইননা, আই.সি.এ.আই.না একাউন্তেন্সীদা সর্ভিসশিং এক্সপোর্ত তৌদুনা অজর্বৈজানগা অফবা পার্তনরশিপ শেম্বা ঙম্লগনি৷
বেক্তগ্রাউন্দ:
দি ইন্সতিত্যুত ওফ চার্তর একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া(আই.সি.এ.আই.) অসি ভারত্তা চার্তর একাউন্তেন্তশিংগী প্রোফেসন অসি রিগুলেত তৌনবগীদমক ১৯৪৯গী চার্তর একাউন্তেন্তস এক্তকী মখাদা শেমগৎখিবা স্তত্যুতরী বোদী অমনি৷ আই.সি.এ.আই.না এজুকেসন, প্রোফেস্নেল দিবেলপমেন্ত, হাই একাউন্তিং, ওদিতিং অমসুং ইথিকেল স্তেন্দর্দশিং মেন্তিনেন্স তৌবগী ফিল্দদা য়াম্না চাওনা কন্ত্রিব্যুত তৌখ্রে৷ রিপব্লিক ওফ অজর্বৈজানদা ওদিৎকী শিনফম অসি রিগুলেত তৌনবা ২০০৪দা শেমদোকখিবা ১৯৯৪গী লো ওফ ওদিৎ অসিগী মতুং ইন্না রিপব্লিক ওফ অজর্বৈজানগী (সি.এ.এ.আর.)ওদিতরশিংগী চেম্বর অসি লিংখৎখিবনি৷

Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding between The Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) and The Chamber of Auditors of the Republic of Azerbaijan (CAAR)
08 SEP 2021 2:41PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved the for signing Memorandum of Understanding between The Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) & The Chamber of Auditors of the Republic of Azerbaijan (CAAR)
Details:
The signing of Memorandum of Understanding between (ICAI) and The Chamber of Auditors of the Republic of Azerbaijan (CAAR) would help in establishing the Mutual Co­operation in the areas of Member Management, Professional Ethics, Technical Research, CPD, Professional Accountancy Training, Audit Quality Monitoring, Advancement of Accounting Knowledge, Professional and Intellectual Development.
Implementation Strategy and Targets:
Both ICAI and CAAR intend to strengthen cooperation in the areas of training of audit, finance and accounting professionals. ICAI and CAAR intend to exchange books, magazines and other publications published by professional organizations, mutual publication of articles on audit and accounting in the magazines and on the websites of Parties, conducting and financing joint conferences, symposiums, round tables, trainings on the development of audit, finance and accounting. ICAI and CAAR also intend to undertake study on application of new innovative methods in the field of audit and accounting including application of blockchain, smart contract system, transition from Traditional Accounting to Cloud Accounting and also intend to have joint cooperation in the fight against corruption and money laundering.
Impact:
ICAI members are holding middle to top level positions in various organisations across the countries and can influence the decision/policy making strategies of respective organisations of a country. This MoU will lead to focus attention towards exchange of knowledge and strengthen best practices in both jurisdictions including application of new innovative methods and technologies in the field of accountancy.
Benefits:
ICAI through its vast network of Chapters and Representative Offices in 69 cities of 45 countries of the world is committed to play an important role by sharing the prevalent practices in these countries so that the Government of India can adopt the best practices being followed there to attract foreign investment and to encourage them to establish their setup in India. With this MoU, ICAI would be able to strengthen the partnership with Azerbaijan by providing the export of services in accountancy profession.
Background:
The Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) is a statutory body established under the Chartered Accountants Act, 1949 for the regulation of the profession of Chartered Accountants in India. ICAI has contributed immensely in the field of education, professional development, maintenance of high accounting, auditing and ethical standards in furtherance of the profession of Chartered Accountants, which is recognized globally. The Chamber of Auditors of the Republic of Azerbaijan (CAAR) was established in accordance with the Law on Audit of 1994 as amended in 2004 to regulate the audit profession in the Republic of Azerbaijan.