প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু ইউৰোপীয়ান পৰিষদৰ অধ্যক্ষ চাৰ্লছ মাইকেলৰ মাজত টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
31 AUG 2021 8:46PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ইউৰোপীয়ান পৰিষদৰ অধ্যক্ষ চাৰ্লছ মাইকেলৰ সৈতে ফোনযোগে কথা পাতে৷
দুয়োগৰাকী নেতাই আফগানিস্তানৰ শেহতীয়া পৰিস্থিতি আৰু অঞ্চলটোৰ লগতে বিশ্বত ইয়াৰ প্ৰভাৱ সম্পৰ্কে আলোচনা কৰে৷ তেওঁলোকে কাবুল আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিমান বন্দৰত ভয়ংকৰ আক্ৰমণত বহু লোকে প্ৰাণ হেৰুওৱা ঘটনাৰ কঠোৰ ভাষাৰে নিন্দা কৰে৷ তেওঁলোকে এখন সুস্থিৰ আৰু নিৰাপদ আফগানিস্তানৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে আৰু এই ক্ষেত্ৰত ভাৰত আৰু ইউৰোপীয়ান সংঘৰ শক্তিশালী ভূমিকাৰ সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰে৷
দুয়োগৰাকী নেতাই দ্বিপাক্ষিক আৰু বিশ্ব পৰ্যায়ৰ বিষয়, বিশেষকৈ আফগানিস্তানৰ সৈতে নিৰন্তৰ যোগাযোগ কৰি থাকিব বুলি সহমত পোষণ কৰে৷

Prime Minister's Office
Telephone conversation between Prime Minister Shri Narendra Modi and President of the European Council, Charles Michel
31 AUG 2021 8:46PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone today with the President of the European Council, H.E. Charles Michel.
The leaders discussed the recent developments in Afghanistan and the implications for the region and the world. They unequivocally condemned the horrific terror attack at the Kabul International Airport that resulted in many casualties. They emphasized the importance of a stable and secure Afghanistan and discussed the potential role India and the EU could play in this context.
The two leaders agreed to remain in touch on bilateral and global issues, in particular, the situation in Afghanistan.