প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কল্যাণ সিঙৰ বিয়োগত সংবাদ মাধ্যমত প্রধানমন্ত্রীৰ বক্তব্য
কল্যাণ সিঙলৈ অন্তিম শ্রদ্ধাঞ্জলি জনালে প্রধানমন্ত্রী মোদীয়ে
কল্যাণ সিংজী… এনে এগৰাকী নেতা আছিল, যি জনকল্যাণৰ বাবে সদায় কাম কৰিছে আৰু দেশজুৰি প্রশংসা লাভ কৰিছিলঃ প্রধানমন্ত্রী
22 AUG 2021 4:27PM by PIB Guwahati
“আমাৰ সকলোৰে বাবে এয়া অতি দুখৰ মুহূর্ত। কল্যাণ সিংজীৰ পিতৃ-মাতৃয়ে তেওঁৰ নাম ৰাখিছিল কল্যাণ। তেওঁ সমগ্ৰ জীৱন এনেদৰে অতিবাহিত কৰিছিল যে তেওঁৰ পিতৃ-মাতৃয়ে দিয়া নাম সার্থক প্ৰতিপন্ন হৈছে। মানুহৰ কল্যাণাৰ্থে তেওঁ তেওঁৰ জীৱন উৎসৰ্গা কৰিছিল আৰু সেয়াই আছিল তেওঁ জীৱনৰ মন্ত্র৷ ভাৰতীয় জনতা পার্টি, ভাৰতীয় জন সংঘ আৰু ভাৰতৰ উন্নত ভৱিষ্যতৰ বাবে তেওঁ নিজকে সমর্পিত কৰিছিল৷
কল্যাণ সিংজী ভাৰতৰ চুকে-কোণে বিশ্বাসৰ এক নাম হৈ উঠক৷ তেওঁ দৃঢ়তাৰে সিদ্ধান্ত গ্রহণ কৰিছিল আৰু সমগ্ৰ জীৱন মানুহৰ কল্যাণাৰ্থে কাম কৰিছিল৷ বিধায়ক, চৰকাৰ চলোৱাৰ দায়িত্ব বা ৰাজ্যপাল-যি কাম তেওঁক দিয়া হৈছে, সেই কাম আনৰ অনুপ্রেৰণাৰ উৎস হৈ উঠিছে। তেওঁ জনমানসত আস্থাৰ প্রতীক আছিল।
দেশে এগৰাকী মহান ব্যক্তিত্ব আৰু যোগ্য নেতাক হেৰুৱালে। তেওঁৰ আদর্শ অনুসৰণ কৰি আৰু স্বপ্নপুৰণৰ জৰিয়তে তেওঁ অবৰ্তমানত যি ক্ষতি হ’ল, আমি সেয়া পূৰণ কৰাৰ চেষ্টা কৰিম৷ মই ভগৱান ৰামৰ ওচৰত প্রার্থনা কৰিছো, তেওঁ যাতে কল্যাণ সিংজীক তেওঁৰ চৰণত স্থান দিয়ে আৰু এই সংকটৰ সময়ত তেওঁৰ পৰিয়ালক শক্তি দিয়ে। লগতে শোকসন্তপ্ত লোকসকলক পৰিস্থিতি মোকাবিলা কৰাৰ শক্তি দিবলৈ প্রভু ৰামৰ ওচৰত প্রার্থনা কৰিছো, যিসকলে তেওঁৰ আদর্শ, মূল্যবোধক বিশ্বাস কৰে, দেশৰ ঐতিহ্য আৰু সংস্কৃতিক ভাল পাই, তেওঁলোক এই শোকৰ পৰিস্থিতিৰ পৰা বাহিৰ হৈ আহক৷

Prime Minister's Office
PM's statement to media on the demise of Shri Kalyan Singh
PM Modi pays his last respects to Shri Kalyan Singh
Kalyan Singh Ji…a leader who always worked for Jan Kalyan and will always be admired across India: PM
22 AUG 2021 4:27PM by PIB Delhi
This is a moment of grief for all of us. Kalyan Singh ji's parents named him Kalyan Singh. He lived his life in such a way that he lived up to the name given by his parents. He devoted his entire life for the welfare of people and he made it the mantra of his life. He dedicated himself to the BharatiyaJanata Party, Bharatiya Jana Sangh, and towards a bright future of the country.
Kalyan Singh ji’s name had become synonymous with trust across India. He was a committed decision maker and was always striving for the welfare of the people throughout his life. He became an inspiration to others in whatever responsibility he was given, whether as an MLA, or in the government or as a Governor. He became the symbol of faith for the masses.
The nation has lost a valued personality and an able leader. We should make efforts to compensate for his loss by following his ideals and fulfilling his dreams. I pray to Lord Rama to bless his soul and give strength to his family to bear this loss. May Lord Rama give strength to all those grieving, and who believe in his values, ideals and the culture and tradition of India.
DISCLAIMER: This is theapproximate translation of PM’s statement. Original statement was delivered inHindi.