Ministry of Chemicals and Fertilizers
Union Minister for Health and Family Welfare and Chemicals & Fertilizers, Shri Mansukh Mandaviya releases first commercial batch of COVAXIN manufactured in Ankleshwar, Gujarat
Ankleshwar plant has a manufacturing capacity of more than 1 crore doses per month starting today : Shri Mansukh Mandaviya
Due to the Hon'ble Prime Minister's vision, India was able to develop its first indigenous vaccine: Union Health Minister
Bharat Biotech steadily moving towards its aim of ~ 1 billion doses of annualised capacity, with specialised biosafety containment facilities in Hyderabad, Malur, Ankleshwar and Pune
29 AUG 2021 1:09PM by PIB Delhi
Union Minister for Health and Family Welfare and Chemical and Fertilizer Shri. Mansukh Mandaviya today released the first commercial batch of COVAXIN from Chiron Behring Vaccines facility of Bharat Biotech in Ankleshwar, Gujarat. Shri C R Patil, MP, Navsari, Shri Ishwarsinh Patel, MLA, Ankleshwar, Shri. Dushyant Patel, MLA and Dr. Krishna Ella, Chairman & Managing Director, Bharat Biotech were also present at the event.
Speaking at the inauguration, Shri. Mansukh Mandaviya said that due to the Hon'ble Prime Minister's vision, India was able to develop its first indigenous vaccine. He remarked that India is running one of the largest Vaccination programs in the world and it was made possible due to the development of these indigenous vaccines. The National Covid-19 Vaccination Programme has been successfully going on across all states and Union Territories since 16th January, 2021, he added
Dedicating the release of the first batch of COVAXIN from Ankleshwar facilities to the Nation, the Union Health Minister said that it is a landmark moment in the journey of India's fight against COVID-19. The increase in the production capacity of COVID-19 Vaccines would give further impetus to the pace of Vaccination in India. He added that it is a matter of great pride for us that the research and production of vaccines of two companies Bharat Biotech and Zydus Cadila took place in India. He also informed that the Ankleshwar plant has a manufacturing capacity of more than 1 crore doses per month starting today.
Talking about India's contribution to the fight against the global pandemic, he mentioned how India has always been on the forefront of helping other countries in need with essential medicines to deal with COVID situation.
Speaking of the status of COVAXIN production in India, the Union Minister informed that Bharat Biotech has already deployed multiple production lines at its Hyderabad, Malur, Bengaluru, and Pune campuses, and the addition of Chiron Behring, Ankleshwar will further augment its COVAXIN production capacity. A new filing facility constructed during 2020 is now being utilized for the production of COVAXIN. The COVAXIN production had begun in early June, before which the team had executed engineering batches to study the equipment functionality at the facility. Products manufactured from Ankleshwar facilities will be available for supplies starting September 2021, he added.
Dr. Krishna Ella, Chairman & Managing Director, Bharat Biotech, said, “Our goal to develop a vaccine with global safety and efficacy standards has now been achieved, we are now marching towards the goal of annualized capacity of ~ 1.0 billion doses.”
Bharat Biotech is also exploring manufacturing partnerships with its partners in other countries, who have prior expertise with commercial scale manufacturing of inactivated viral vaccines under biosafety containment for further augmentation, he added.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
গুজরাতকী অঙ্কলেস্বরদা শারিবা কোবাক্সিনগী অহানবা কম্মর্সিএল বেতচ হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল অমসুং কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী মনসুখ মন্দাভিয়ানা রিলিজ তৌখ্রে
ঙসিদগী হৌদুনা অঙ্কলেস্বর প্লান্তনা থা অমদা দোজ কোতি ১ হেন্না পুথোকপা ঙম্বগী মেনুফেকচরিং কেপাসিতী লৈ : শ্রী মনসুখ মন্দাভিয়া
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী মংলাননা মরম ওইদুনা, ভারতনা মহাক্কী অহানবা ইন্দিজিনিয়র্স ভেক্সিন পুথোকপা ঙম্লে: কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রী
ভারত বাইওতেকনা হাইদ্রবাদ, মালুর, আঙ্কলেস্বর অমসুং পুনেদা স্পিসিয়েলাইজ বাইওসেফতী কন্তেনমেন্ত ফেসিলিতীশিংগা লোইননা চহি অমদা দোজ বিলিয়ন ~১ পুথোক্নবগী পান্দম থম্লিবা অদুদা লেপ্পা লৈতনা চংশিল্লক্লি
29 AUG 2021 1:09PM by PIB Imphal
গুজরাতকী অঙ্কলেস্বরদা লৈরিবা ভারত বাইওতেক্কী চিরোন বেহরিং ভেক্সিন ফেসিলিতীদগী কোবাক্সিনগী অহানবা কম্মর্সিএল বেতচ ঙসি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল অমসুং কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী মনসুখ মন্দাভিয়ানা রিলিজ তৌখ্রে ৷ নবসারি, এম.পি., শ্রী সি.আর. পতিল, , অঙ্কলেস্বর, এম.এল.এ., শ্রী ইশ্বরসিনহ পতেল, এম.এল.এ., শ্রী দুশয়ান্ত পতেল অমসুং ভারত বাইওতেক্কী চিয়রমেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর দা. কৃষ্ণ ইল্লানা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি৷
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী মনসুখ মন্দাভিয়ানা অসুম্না ফোংদোকখি মদুদি ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী মংলান অসিনা মরম ওইদুনা, ভারতনা মহাক্কী অহানবা ইন্দিজিনিয়র্স ভেক্সিন পুথোকপা ঙমখিবনি৷ ভারতনা মালেম অসিদা খ্বাইদগী চাওবা ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামশিংগী মনুংদা চল্লিবা ভেক্সিনেসন প্রোগ্রামশিং চত্থরি অমসুং হায়রিবা অসি চত্থবা ঙম্লিবা অসি মসিগী ইন্দিজিনিয়র্স ভেক্সিনশিং শারকপা অসিনা ওইথোকহল্লিবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ ২০২১গী জানুৱারী ১৬তগী হৌদুনা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী পুম্নমক্তা নেস্নেল কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন প্রোগ্রাম মাই পাক্না চত্থদুনা লাক্লি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
অঙ্কলেশ্বর ফেসিলিতীশিংদগী কোবাক্সিনগী অহানবা বেতচ রিলিজ তৌরক্তুনা লৈবাক অসিদা কৎলিবা অসি পল্লদুনা, অসিগুম্বা ভেক্সিনশিং পুথোকপা ঙম্লিবা অসি কোবিদ-১৯গী মাইয়োক্তা ভারতনা লান্থেংনরিবা খোঙচৎ অসিগী লেন্দমার্ক মোমেন্ত অমনি হায়না কেন্দ্রগী হকশেল মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিং পুথোকপগী চাং হেনগৎলকপা অসিনা ভারত্তা ভেক্সিনেসনগী লম্বী অসি মখাতানা মাই পাকহল্লগনি৷ ভারত বাইওতেক অমসুং জাইদস কেদিলা কম্পেনী অনিনা ভারত্তা ভেক্সিনশিংগী মতাংদা রিসর্স তৌবা অমসুং পুথোকপা অসি ঐখোয়গী ওইনদি য়াম্না চাওথোকচনিংঙাইনি হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখি৷ ঙসিদগী হৌদুনা অঙ্কলেস্বর প্লান্তনা থা অমদা দোজ কোতি ১ হেন্না পুথোকপা ঙম্বগী মেনুফেকচরিং কেপাসিতী লৈ হায়না মহাক্নসু পনখি৷
মালেম শিনবা থুংনা শন্দোক্লিবা লাইনা-লাইচৎ অসিগী মাইয়োক্তা লান্থেংনবদা ভারতনা লৌখিবা থৌদাং অদুগী মতাংদা পল্লদুনা, অতোপ্পা লৈবাকশিংনা কোবিদকী ফিভম অসি মাইয়োক্নবা মতমদা তঙাই ফদবা হিদাক-লাংথকশিংগা লোইননা ভারতনা লৈবাকশিং অসিগী চিরবা মতমদা মতেং পাংখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
ভারত্তা কোবাক্সিন পুথোকপগী স্তেতস অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা, ভারত বাইওতেকনা মহাক্কী হাইদ্রবাদ, মালুর, বেঙ্গালুরু, অমসুং পুনেদা লৈরিবা কেম্পসশিংদা প্রদক্সন লাইন কয়ামরোমদা মাংজৌননা দিপ্লোই তৌখ্রে অমসুং অঙ্কলেশ্বরগী চিরোন বেহরিং হাপচিল্লকপা অসিনা মহাক্কী কোবাক্সিন প্রদক্সন কেপাসিতী অসি মখাতানা হেনগৎহল্লগনি হায়না কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা অসিনা ফোংদোকখি৷ ২০২০গী মতমদা অনৌবা ফাইলিং ফেসিলিতী অমা শেমগৎখিবা অদু কোবাক্সিন পুথোক্ননবগীদমক হৌজিক্তি শিজিন্নরি৷ জুন হৌরকপদগী কোবাক্সিন পুথোকপা হৌখ্রে, মসিগী মমাংদা তীম অসিনা ফেসিলিতী অসিদা ইক্ব্যুইপমেন্ত ফঙ্কসনেলিতী নৈননবগীদমক ইঞ্জিনিয়রিং বেতচশিং শিজিন্নখ্রে৷ ২০২১গী সেপ্তেম্বর থাদগী হৌদুনা অঙ্কলেশ্বর ফেসিলিতীশিংদা শারিবা প্রদক্তশিং অসি সপ্লাই তৌবা হৌরগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি৷
“গ্লোবেল সেফতী লৈবা ভেক্সিন অমা শেম্বা হায়বসি ঐখোয়গী পান্দম্নি অমসুং হৌজিক্তি ইফিকেসী স্তের্দর্দশিং অদু ফংবা ঙম্লে, হৌজিক্তি ঐখোয়না চহি অমদা দোজ বিলিয়ন ~১ পুথোক্নবগী পান্দম থম্লিবা অদুদা লেপ্পা লৈতনা চংশিল্লক্লি ”হায়না ভারত বাইওতেক্কী চিয়রমেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর, দা, কৃষ্ণ ইল্লানা ফোংদোকখি৷
বাইওসেফতী কন্তেনমেন্তগী মখাদা ইনএক্তিবেতেদ বাইরেল ভেক্সিনশিংগী কম্মর্সিএল স্কেল মেনুফেকচরিংদা হেন্না হৈথোই শিন্থোইরবা অতোপ্পা লৈবাকশিংদা লৈরিবা মহাক্কী পার্তনরশিংগা খুৎশম্নদুনা মেনুফেচরিং পার্তনরশিপশিং শেম্ননবা ভারত বাইওতেকনা হোৎনরি হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখি৷