নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
নহারোল থৌরম অমদি শান্ন-খোৎনবগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা ঙসি ইন্তরনেসনেল য়ুথ দে থৌরমদা মীওই ২২দা নেসনেল য়ুথ এৱার্দ ২০১৭-১৮ অমসুং ২০১৮-১৯ লান্থোকখ্রে
ভারতকী নহারোলশিং এ.আই.-‘আত্মনিরভর ইনোভেসন’ থৌরিবশিংনি: শ্রী অনুরাগ থাকুর
শ্রী অনুরাগ থাকুরনা এস.ও.এল.ভি.ই.দি. চেলেঞ্জকী অথোইবশিংদসু মনা খুৎশিন্নখ্রে
12 AUG 2021 2:56PM by PIB Imphal
মরুওইবা ৱাফমশিং
• অপুনবা ওইনা এন.ৱাই.এ. ২০১৭-১৮গী মনা ১৪ অমসুং এন.ৱাই.এ. ২০১৮-১৯গী মনা নিপান লান্থোকখি
• মনা অদুদা লনাই মীওইগী ওইনা মেদল অমা, শকখঙচে অমা অমসুং লুপা ১,০০,০০০গী শেন্ফম অদুগা লূপকীনা লুপা ৩,০০,০০০গী শেন্ফম য়াওরি
নহারোল থৌরম অমসুং শান্ন-খোৎনবগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ঙসি নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবনদা নেসনেল য়ুথ এৱার্দ ২০১৭-১৮ অমসুং ২০১৮-১৯ লান্থোকখ্রে‍। ইন্তরনেসনেল য়ুথ দে ২০২১গী থৌরম পাঙথোক্লদুনা শ্রী অনুরাগ থাকুরনা এগ্রি-এন্তরপ্রাইজ চেলেঞ্জ এস.ও.এল.ভি.ই.দি. ২০২১ (সোসিএল ওবজেক্তিব-লেদ ভোলুন্তিয়র্স এন্তরপ্রাইজ দেভেলপমেন্ত)কী অথোইবা নহা ওইরিবা ওন্ত্রপ্রিন্যুর তীম তরাবুসু ওকখি‍। সেক্রেতরী, দিপার্তমেন্ত ওফ য়ুথ এফ্যার্স, এম./ও. য়াস শ্রীমতি উশা শর্ম; য়ু.এন. রেসিদেন্ত কোর্দিনেতর, মিস দিয়র্দে বোইদ অমসুং জোইন্ত সেক্রেতরী, য়ুথ এফ্যার্স শ্রী অসিত সিংহসু থৌরমদুদা শরুক য়াখি‍।
মনা মথুম য়েন্থোকপগী থৌরমদুদা ৱা ঙাঙলদুনা শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ফোঙদোকখিবদা, “ঙসি অসি য়ুনাইতেদ নেসন্স (য়ু.এন.)না লেপখিবা ইন্তরনেসনেল য়ুথ দেগী চহিগী ওইনা পাঙথোকপা থৌরম্ন‍ি‍। ইন্তরনেসনেল য়ুথ দে অসি কেলেন্দরদা য়াওবা ইচম চমবা নুমিৎ অমা নত্তে‍। ভারতকী নহাশিং অসি “ভারতকী তুংগী য়ুম্বী” ওইবতা নত্তনা “ভারতকী হৌজিক্কী য়ুম্বী”সু ওইরিবনি‍। মখোয় ঙসিগী এ.আই. – “আত্মনিরভর ইনোভেসন”গী মতমগী অনৌবা ৱাখল্লোন কয়াবু থৌদুনা পুরিবা মীওইশিংনি‍।
“চহি অসিগী ইন্তরনেসনেল য়ুথ দেগী নুংগী ওইবা ৱাফমসিনা চীঞ্জাক্কী সিস্তেমদা অহোংবা পুরকপা অমদি অহোংবা পুরকপদা নহাশিং শরুক য়াহনবা হায়বসিদা মীৎয়েং থম্লি‍। লম অসিদা নহাশিংনা লুচিংবা এগ্রি-তেক ইনোভেসনশিংনা নৌনা মচিন তুমখৎলক্লিবা পরিং অসিবু থৌদুনা চৎলি‍। মালেমগী ওইবা থৌশিলশিংদা মায় পাকপা পুরকপা হায়বসি নহাশিং ৱাহন্থোক লৈনা শরুক য়াবা য়াওদনা ওইথোকপা য়ারোই‍। লৈঙাক অসিনা শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লুচিং মখাদা ঐখোয়গী নহাশিংদা প্রোফেসনেল এজুকেসন, স্কিলিং, স্তার্তঅপ ফন্দিং পীননবা মখল মখা কয়াগী থৌরাংশিং মরুওইনা লৌখৎলি‍। ঐখোনা ভারতকী নহাশিংগী মালেমগী খ্বাইদগী চাউরবা স্কিল ওইহন্নবা পান্দম থম্লি‍। ঐনা নেসনেল য়ুথ এৱার্দ ফংলিবা পুম্নমক্কী মফমদা নুংঙাইবা ফোঙদোকচরি‍। মনাশিং অসি লান্থোকপগী ঐখোয়গী পান্দমদি নহাশিংবু মায় পাকপা পুরক্নবগীদমক পুক্নিং থৌগৎপনি,” হায়না শ্রী অনুরাগ থাকুরনা হায়খি‍।
থৌরমদুদা ৱা ঙাঙলদুনা মিস দিয়রদে বোইদনা হায়খিবদা ভারতনা মালেমদা পীবা ঙমবা কয়া অমা লৈ, লমদমসিদা নহা ওইরিবা মীশিং য়াম্না লৈরি‍। নহাশিংদা অহোংবা পুরক্নবগী মতিক লৈ, মখোয়দা লৈবাক্কী খোঙজেল হেনগৎহন্নবা তগৎ তগৎ তেক্লিবা অমদি অনৌবা ৱাখল্লোন কয়া লৈ‍। তুং কোইগদবা চাউখৎপগী ফীভম পুরকপদা নহাশিংনা মালেম পুম্বগী ওইনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি‍।
দিপার্তমেন্ত ওফ য়ুথ এফ্যার্স সেক্রেতরী শ্রীমতি উশা শর্মনা ভারতকী নহাশিংনা অহোংবা পুরকপগী, অনৌবা পুথোকপগী, নহা ওইরিবা ওন্ত্রপ্রিন্যুরগী অমদি অপুনবগী ৱাখল্লোন ঙাক্তুনা মশাগী ওইজবা থিদনা থৌদাং য়াবগী মায়কৈ কয়াগী ওইবা থৌদাং য়ারি হায়না ফোঙদোকখি‍।
লনাই মীওই অমদি লূপকী কাঙলুপশিংদা পুন্না নেসনেল য়ুথ এৱার্দ ২২ লান্থোকখি‍। লনাই মীওই কাঙলুপ্তা ১০ অমদি লূপকী কাঙলুপ্তা মনা মরি য়াওরগা পুন্না এন.ৱাই.এ. ২০১৭-১৮গী মনা ১৪ লান্থোকখি‍। লনাই মীওই কাঙলুপ্তা মনা ৭ অমদি লূপকী কাঙলুপ্তা মনা ১ য়াওরগা পুন্না এন.ৱাই.এ. ২০১৮-১৯গী মনা ৮ লান্থোকখি‍। মনা অসিদা মেদল অমা, শকখঙচে অমা অমদি লনাই মীওইগীনা লুপা ১,০০,০০০গী শেন্ফম অদুগা লুপকীনা লুপা ৩,০০,০০০গী শেন্ফম য়াওরি‍।
মনা ফংখিবশিংগী মচা খায়বা ৱাফমশিং
এন.ৱাই.এ. ২০১৭-১৮
সে:নম্বর
মীং
স্তেত
লনাই মীওইশিং
শ্রী সৌরব নবন্দে
মহারাস্ত্র
শ্রী হিমান্সু কুমার গুপ্তায়
মদ্য প্রদেশ
শ্রী অনিল প্রধান
ওরিসা
মিস দেবিকা মলিক
হরিয়ানা
মিস নেহা কুস্বাহা
উত্তর প্রদেশ
শ্রী চেতন মহাদু পর্দেসি
মহারাস্ত্র
শ্রী রঞ্জিৎসিং সঞ্জয়সিং রাজপুত
মহারাস্ত্র
শ্রী মহম্মদ অজাম
তেলঙ্গনা
শ্রী মনিস কুমার দাবে
রাজস্থান
শ্রী পর্দীপ মহালা
হরিয়ানা
লূপ
মনা ভুরু মনা বধ্যথা
অন্ধ্র প্রদেশ
য়ুবা দিশা কেন্দ্র
গুজরাত
থোঝান
তামিল নাদু
সিনর্জী সঙ্সথান
মধ্য প্রদেশ
এন.ৱাই.এ. ২০১৮-১৯
সে: নম্বর
মীং
স্তেত
লনাই মীওই
শ্রী সুভম চৌহান
মধ্য প্রদেশ
শ্রী গুনাজী মন্দ্রেকর
গোৱা
শ্রী অজয় ওলি
উত্তরাখন্দ
শ্রী সিদ্ধার্থ রোই
মহারাস্ত্র
শ্রী প্রহার্স মোহনলাল পতেল
গুজরাত
মিস দিব্যা কুমারি জেন
রাজস্থান
শ্রী য়স্বীর গোয়ল
পঞ্জাব
লূপ
লাদ্লি ফাউন্দেসন ত্রস্ত
নই দিল্লী
নেসনেল য়ুথ এৱার্দীশিংগী মচা খায়বা ৱাফমশিংগীদমক মসিদা নম্বিয়ু
নহারোল থৌরম অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ য়ুথ এফ্যার্সনা নেসনেল য়ুথ এৱার্দ (এন.ৱাই.এ.) অসি লনাই মীওইশিং (চহি ১৫-২৯ ফাওবদা লৈবা) অমসুং লূপশিংদা হকশেল, মীওইবগী হক য়োকখৎপা, সিতিজন অমা ওইবগী থৌদাং, খুন্নাইগী থৌগলনচিংবা চাউখৎপগী অমদি খুন্নাই থৌগলগী তোঙান তোঙানবা হীরমশিংদা মশক থোক্না থবক তৌবগীদমক পীবনি‍।
মনা অসি লান্থোকপগী পান্দমদি নহাশিংবু লৈবাক্কী চাউখৎপা অমদি খুন্নাই থৌগলগী লমদা মাঙজিল থানা শরুক য়াননবা, নহাশিংবু খুন্নাইগী থৌদাং খঙনা হিংনবা অমদি সিতিজন অমা ওইবগী মশাগী মতিং শেমগৎনবা অমসুং লৈবাক চাউখৎনবা অমদি খুন্নাই থৌগলগী লমদা নহাশিংগা পুন্না চৎমিন্নদুনা মশক থোকপা থবক তৌরিবা ভোলুন্তরী ওর্গনাইজেসনশিংবু শকখঙনবনি‍।
এস.ও.এল.ভি.ই.দি. চেলেঞ্জকী মনা ফংলবশিংগী মমীং মথা মখাদা পীরি:
সে: নম্বর
মীং
শ্রী নিক্কী কুমার ঝা
শ্রী উতকর্স বতসা
শ্রী দিব্যরাজসিঞ্ঝালা
শ্রী বিনোজ পি.এ. রাজ
মিস কিরন ত্রিপার্থি
শ্রী বিনোদ কুমার সাহু
শ্রী হলক বিসাল সাহ
শ্রী বুদ্দালা রুসিকেশ
শ্রী অহমের বসির সাহ
১১
শ্রী অমন জেন
নহারোল থৌরম অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়না য়ুনাইতেদ নেসন্স ভোলুন্তিয়র্স অমসুং য়ুনাইতেদ নেসন্স দেবেলপমেন্ত প্রোগ্রামগা খুৎশম্নরগা দিসেম্বর ২০২০দা খুঙ্গঙ, সব-অর্বান অমসুং ময়োল্লম ভারতকী নহারোলশিংগীদমক এগ্রি-ফুদ ভেল্যু চেনগী লমদা অনৌবা মওংগী ওইবা নহাশিংনা লুচিংবা ওন্ত্রপ্রিন্যুরগী পাম্বৈ খঙদোক্তুনা মখোঙ শোম্বিনবগীদমক এস.ও.এল.ভি.ই.দি. চেলেঞ্জ হৌদোকখিবনি‍। ভারত পুম্বদগী নহা ৮৫০ হেনবনা মসিগীদমক চে থারকখি অদুগা চাংদম্নবা অমদি ত্রেনিং রাউন্দ কয়ামরুম পাঙথোক্লবা মতুংদা জম্মু অমসুং কাস্মির, বিহার, কেরলা, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্র, ছত্তিসগর, কর্নাতকা, গুজরাত্তগী অথোইবা ১০ থোরকখি‍।
এস.ও.এল.ভি.ই.দি. চেলেঞ্জ মনা ফংলবশিংগী মচা খায়বা ৱাফমশিংগীদমক নম্বিয়ু

Ministry of Youth Affairs and Sports
Union Minister of Youth Affairs and Sports Shri Anurag Singh Thakur confers the National Youth Awards 2017-18 and 2018-19 to 22 awardees on International Youth Day today
India’s Youth are the drivers of AI–‘AatmaNirbhar Innovation’: Shri Anurag Thakur
Shri Anurag Thakur also gives awards to winners of S.O.L.V.E.D Challenge
12 AUG 2021 2:56PM by PIB Delhi
Key Highlight
• Total 14 awards for NYA 2017-18 and 8 awards for NYA 2018-19 were given
• The award comprises of a medal, a certificate and a cash prize of Rs 1,00,000/- to individual and a cash prize of Rs. 3,00,000/- to organization respectively
Union Minister of Youth Affairs and Sports, Shri Anurag Singh Thakur conferred the National Youth Awards 2017-18 and 2018-19 at Vigyan Bhawan in New Delhi today. Commemorating the International Youth Day 2021, ten young winning entrepreneur teams of the agri-enterprise challenge S.O.L.V.E.D 2021 (Social Objectives-Led Volunteer Enterprise Development) were also felicitated by Shri Anurag Thakur. Secretary, Department of Youth Affairs, M/o YAS Smt. Usha Sharma; UN Resident Coordinator, Ms. DeirdeBoydand Joint Secretary , Youth Affairs,ShriAsit Singh were among those present on the occasion.
Speaking on the award ceremony Shri Anurag Thakur said ,“Today marks the annual celebration of International Youth Day, designated by the United Nations (UN). International Youth Day is not just a day on the calendar. The youth of India while being the “Future of India” is more importantly “India’s Present”. They are the drivers of ideas and innovation in this age of AI - “AatmaNirbhar Innovation”.
Shri Anurag Thakur added, “This year the International Youth Day theme focuses on transforming food systems; youth engagement is key to this transformation. Agri-Tech innovations led by the youth are driving new emerging trends in this sector. The success of such a global effort will not be achieved without the meaningful participation of young people. The Government under the leadership of Shri Narendra Modi has prioritised various initiatives towards professional education, skilling, startup funding for our young citizens. We aim to make India’s youth the world’s largest skills. I congratulate all the National Youth Award Winners. Our objective in conferring the awards has been to motivate young persons to achieve excellence.”
Speaking on the occasion, Ms. DeirdeBoyd said that India has much to share with the world, it has a large population of young people. Young people have power to effect change, they have fresh and innovative ideas for the progress of the country. Young people across the world play a critical role in sustainable development.
Secretary Department of Youth Affairs, Smt. Usha Sharma said that Youth of India have been playing a multifaceted role as change maker, innovator, young entrepreneur and selfless volunteer safeguarding community interests.
Total 22 National Youth awards were given in individual and organisations categories. Total 14 awards were given for NYA 2017-18, which includes 10 awards in individual category and 4 awards in Organization category. Total 8 awards were given for NYA 2018-19 which includes 7 awards in individual category and 1 award in Organization category. The award comprises of a medal, a certificate and a cash prize of Rs 1,00,000/- to individual and a cash prize of Rs. 3,00,000/- to organization respectively.
Details of the Awardees
NYA 2017-18
Sr No
Name
State
INDIVIDUAL
1.
Shri Saurabh Navande
Maharashtra
1.
Shri Himanshu Kumar Gupta
Madhya Pradesh
1.
Shri Anil Pradhan
Odisha
1.
Ms. Devika Malik
Haryana
1.
Ms. Neha Kushwaha
Uttar Pradesh
1.
Shri Chetan MahaduPardeshi
Maharashtra
1.
Shri RanjitsingSanjaysing Rajput
Maharashtra
1.
Shri Mahammad Azam
Telengana
1.
Shri Manish kumardave
Rajasthan
1.
Shri Pardeep Mahala
Haryana
ORGANIZATION
1.
Mana Vuru Mana Badhyatha
Andhra Pradesh
1.
Yuva Disha Kendra
Gujarat
1.
Thozhan
Tamilnadu
1.
Synergy Sansthan
Madhya Pradesh
NYA 2018-19
Sr No
Name
State
INDIVIDUAL
1.
Shri Shubham chouhan
Madhya Pradesh
1.
Shri GunajiMandrekar
Goa
1.
Shri Ajay oli
Uttarakhand
1.
Shri Siddharth Roy
Maharashtra
1.
Shri Praharsh Mohanlal Patel
Gujarat
1.
Ms. Divya Kumari Jain
Rajasthan
1.
Shri Yashveer Goyal
Punjab
ORGANIZATION
1.
Ladli Foundation Trust
New Delhi
Click for the more details of National Youth awardees details
The Ministry of Youth Affairs and Sports, Department of Youth Affairs confers the National Youth Awards (NYA) on individuals (aged between 15-29 years) and organizations for excellent work and contribution in different fields of development and social service such as health, promotion of human rights, active citizenship, community service etc.
The objective of the awards is to motivate young persons to achieve excellence in the field of national development and social service, to encourage young people to develop a sense of responsibility to the community and thus to improve their own personal potential as good citizens and to give recognition to the outstanding work done by voluntary organizations working with the youth for national development including social service.
Names of the S.O.L.V.E.D Challenge awardees are as under:
S. No.
Name
1
Sh. Nikky Kumar Jha
2
Sh. Utkarsh Vatsa
3
Sh. Divyarajsinhzala
4
Sh. Vinoj P A Raj
5
Ms. Kiran Tripathi
6
Sh. Vinod Kumar Sahu
7
Sh. Halak Vishal Shah
8
Sh. BuddalaRushikesh
9
Sh. Ahmer Bashir Shah
10
Sh. Aman Jain
The Ministry of Youth Affairs and Sports in collaboration with United Nations Volunteers and United Nations Development Program had launched the S.O.L.V.E.D Challenge in December 2020 for youth from rural, sub-urban and urban India, to identify and nurture innovative, youth-led entrepreneurial solutions in the agri-food value chain. Over 850 youth applied from across India and after many rounds of contests and training, 10 winners emerged from a spread of states including Jammu & Kashmir, Bihar, Kerala, Madhya Pradesh, Maharashtra, Chhattisgarh, Karnataka, Gujarat.
Click for the more details of S.O.L.V.E.D Challenge awardees