প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৭ আগষ্টত মধ্য প্ৰদেশৰ পিএমজিকেএৱাইৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে মত-বিনিময় কৰিব
05 AUG 2021 6:59PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ৭ আগষ্ট ২০২১ তাৰিখে পুৱা ১১ বজাত মধ্যপ্ৰদেশৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী গৰিব কল্যাণ অন্ন যোজনাৰ (পিএমজিকেএৱাই) হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে মত-বিনিময় কৰিব।
আঁচনিখন সন্দৰ্ভত অধিক সজাগতা সৃষ্টিৰ উদ্দেশ্যে ৰাজ্য চৰকাৰৰ দ্বাৰা এক তীব্ৰ অভিযান আৰম্ভ কৰা হৈছে যাতে কোনো যোগ্য ব্যক্তি এই আঁচনিৰ পৰা বাদ নপৰে। ৰাজ্যখনে ৭আগষ্ট, ২০২১ তাৰিখটো প্ৰধানমন্ত্ৰী গৰিব কল্যাণ অন্ন যোজনা দিৱস হিচাপে উদযাপন কৰিব।
পিএমজিকেএৱাইৰ অধীনত মধ্য প্ৰদেশৰ ৪.৮৩ কোটি হিতাধিকাৰীয়ে ২৫০০০ তকৈও অধিক ন্যায্য মূল্যৰ দোকানৰ পৰা বিনামূলীয়া ৰেচন লাভ কৰিছে।
এই অনুষ্ঠানত মধ্য প্ৰদেশৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰী মাংগুভাই পেটেল আৰু মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী শিৱৰাজ সিং চৌহান উপস্থিত থাকিব। অনুষ্ঠানটোত উত্তৰাখণ্ড, হিমাচল প্ৰদেশ, অৰুণাচল প্ৰদেশ, অসম, ত্ৰিপুৰা, হাৰিয়ানা আৰু গোৱাৰ খাদ্য দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী আৰু বিষয়াসকলেও অংশগ্ৰহণ কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to interact with beneficiaries of PMGKAY in Madhya Pradesh on 7th August
05 AUG 2021 6:59PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with the beneficiaries of Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PMGKAY) in Madhya Pradesh on 7th August 2021 at 11 AM, via video conferencing.
An intensive campaign to create more awareness about the scheme is being conducted by the state government so that no eligible person is left out. The state will celebrate 7th August, 2021 as Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana Day.
Under PMGKAY, 4.83 crore beneficiaries in Madhya Pradesh are getting free ration from over 25000 fair price shops.
MP Governor Shri Mangubhai Patel and CM Shri Shivraj Singh Chauhan will be present on the occasion. The event will also witness participation of Ministers and officials of the food sector from the states of Uttarakhand, Himachal Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Tripura, Haryana and Goa.