Prime Minister's Office
PM interacts with the CMs of 6 states to discuss Covid situation
PM lauds states for cooperation, united efforts and collaboration
CMs thank PM for lending all possible help
The trend of increase in cases in Maharashtra and Kerala is a cause of concern: PM
Test Track, Treat and Teeka is tested and proven strategy: PM
We have to take proactive measures to prevent the possibility of the third wave:PM
Fill the infrastructural gaps, especially in the rural areas: PM
Corona is not over, pictures of post unlocking behaviour worrisome: PM
16 JUL 2021 1:44PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with CMs of Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Karnataka, Odisha, Maharashtra and Kerala to discuss Covid related situation. Union Home Minister, Health Minister were also present in the meeting.The Chief Ministers thanked the Prime Minister for lending all possible help and support in tackling Covid. They briefed the Prime Minister about the progress of vaccination and steps that are being taken to contain the spread of the virus in their states. They also provided feedback about the vaccination strategy.
The Chief Ministers talked about the steps taken to boost medical infrastructure and gave suggestions on dealing with any possible rise of cases in future. They also discussed post-Covid issues being faced by patients and steps being taken to provideassistance in such cases. They gave assurance that they are doing their best to control the surge of infection.
Union Home Minister mentioned that these six states account for more than eighty percent of the total cases during the month of July , while some of these states have very high test positivity rate as well. Union Health Secretary discussed the Covid cases in the country, and talked about the need to reinforce Covid appropriate behaviour and containment measures in the districts with high case load. He also suggested that opening up of these districts should be done in a graded and calibrated manner.
In his closing remarks the Prime Minister lauded the state governments for their mutual cooperation and learning in their fight against the pandemic. The Prime Minister said that all of us are at a point where apprehensions of the third wave are continuously expressed. Despite experts giving positive signals due to the downward trends increasing number of cases in few states is still worrisome. The Prime Minister pointed out that during the last week 80 per cent cases as well as 84 per cent unfortunate deaths came from the states present in the meeting. Initially experts believed that states where the second wave originated will see the normalization first. However, increasing numbers in Kerala and Maharashtra are cause of grave worry, said the Prime Minister.
The Prime Minister cautioned that similar trends were seen in January-February before the second wave. That’s why, the Prime Minister insisted, that in the states where cases are rising, we have to take proactive measures to prevent the possibility of the third wave.
The Prime Minister underlined the expert’s view that if the cases keep on rising for long time, chances of mutation of the Corona virus will also increase and dangers of new variants will also rise. Therefore, said the Prime Minister, we need to continue with the strategy of Test, Track, Treat and Teeka (vaccination) while putting special focus on Micro-containment zones. Districts with large numbers should be focussed on. Shri Modi stressed increased testing in entire states. Terming vaccine as a strategic tool for high infection areas, the Prime Minister stressed the effective use of vaccination. The Prime Minister praised the states who are using this time to improve their RT-PCR testing capacity.
The Prime Minister talked of the financial help that is being provided for enhancing medial infrastructure like ICU beds and testing capacity. Referring to the recently approved Rs 23000 emergency Covid response package, the Prime Minister asked the states to use the funds to strengthen medical infrastructure.
The Prime Minister exhorted the states to fill the infrastructural gaps, specially in the rural areas. He also asked to strengthen IT systems, control rooms and call centres so that citizens get access to resources and data in a transparent manner and patients are spared the hassle. Shri Modi said that out of 332 PSA plants allocated to the states present in the meeting, 53 plants have been commissioned. He asked the Chief Ministers toexpedite the completion of the plants. The Prime Minister made special mention of the need to protect children from being infected and make all possible arrangement in this regard.
The Prime Minister noted with concern the rise of number of cases in Europe, America and Bangladesh, Indonesia Thailand and many other countries. This should alert us and the world, said the Prime Minister.
The Prime Minister reiterated that Corona is not over and expressed deep concern over the pictures that are coming post lockdown. He emphasized need to follow protocol and avoid crowding as many states in the meeting have metropolitan cities with dense population. He also called upon political parties, social organizations, and NGOs to spread awareness among people.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কোবিদকী ফিভম খন্ন-নৈননবা প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য ৬কী সি.এম.শিংগা ৱারি শানখ্রে
রাজ্যশিংনা কোওপরেসন, অমতা ওইনা খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবা অমসুং কোলাবোরেসন তৌবগীদমক রাজ্যশিংবু পি.এম.না থাগৎখ্রে
পি.এম.না পাংবা য়াবা মতেং পুম্নমক পাংলকপগীদমক সি.এম.শিংনা থাগৎখ্রে
মহারাস্ত্র অমসুং কেরলাদা কেসশিং হেনগৎলকপগী ত্রেন্দ অসি য়েংশিন্নিংঙাই ওই: পি.এম.
তেস্ত, ত্রেক, ত্রিত অমসুং তীকা অসি তেস্তেদ অমসুং প্রুভন স্ত্রাতিজীনি: পি.এম.
অহুমশুবা ৱেব লাকহন্দনবা ঐখোয়না অফবা খোঙথাংশিং লৌখৎকদবনি:পি.এম.
মরু ওইনা খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর গেপ অসি মেনশিনগদবনি: পি.এম.
কোরোনা অসি লোইদ্রি, পোস্ত অনলোক্কিং বিহেবিয়রগী পিকচরশিং অসি নুংনাংনিংঙাই ওই: পি.এম.
16 JUL 2021 1:44PM by PIB Imphal
কোবিদকা মরী লৈনবা ফিভমশিং খন্ন-নৈননবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তামিল নাদু, আন্ধ্র প্রধেশ, কর্নতাকা, ওরিশা, মহারাস্ত্র অমসুং কেরলাগী সি.এম.শিংগা ৱারি শানখ্রে৷ মীফম অদুদা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী, হকশেল মন্ত্রীসু শরুক য়াখি৷ কোবিদ-১৯ অসি লান্থেংনবা মতমদা প্রধান মন্ত্রীনা পাংবা য়াবা মতেং পুম্নমক পাংখিবা অমসুং সপোর্ত তৌরকখিবা অসিগীদমক প্রধান মন্ত্রীবু মুখ্য মন্ত্রীশিংনা থাগৎখ্রে৷ মখোয় মখোয়গী রাজ্যশিং অসিদা লাইচৎ শন্দোক্লিবা অদু লাকশিনবা ঙম্নবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিং অমসুং ভেক্সিনেগী প্রোগ্রেস অদুগী মতাংদা মখোয়না প্রধান মন্ত্রীদা তেল্লপনা ফোংদোকখ্রে৷ মখোয়নসু ভেক্সিনেসন স্ত্রাতিজীগী মতাংদা ফীদবেক্ত পীরকখি৷
মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎনবা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিং অদুগী মতাংদা মুখ্য মন্ত্রীশিংনা ৱারি শান্নখি অমসুং মতুং তারকপদা কেসকী মশিং অসি হেনগৎলকপা মতমদা মাই পাক্না থেংনবা ঙম্নবা সজেসনশিং পীখ্রে৷ পেসেন্তশিংনা থেংনরিবা পোস্ত-কোবিদ ইসুশিং অমসুং অসিগুম্বা কেসশিংদা মতেং পাংননবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা মখোয়নসু খন্ন-নৈনখি৷ লাইচৎ শন্দোরক্লিবা অসি মাই পাক্না লাকশিনবা ঙম্নবা মখোয়না হেক ঙমজবা থাক্তা হোৎনরি হায়না থাজবা পীরকখ্রে৷
হায়রিবা রাজ্য তরুক অসিদা জুলাই থাদা লাক্লিবা কোরোনাগী কেস মশিং অসি অপুনবা কেস মশিংগী চাদা ৮০দগী হেল্লি অদুগা রাজ্যশিং অসিগী মনুংদা রাজ্য খরদা তেস্ত পোজিতিব ওইবগী চাং অসি অসুক্কী মতিক ৱাংই হায়না কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ লৈবাক অসিদা লৈরিবা কোবিদকী কেসশিং অসি কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরীনা খন্ন-নৈনখি অমসুং কেস লোদ য়াম্না ৱাংনা লৈরিবা জিলাশিংদা কোবিদ এপ্রোপ্রিয়েত বিহেবিয়র অমসুং কন্তেনমেন্ত স্ত্রাতিজীশিং লৌখৎপগী তঙাই ফদবা লৈরিবা অদুগী মতাংদা ৱারি শান্নখি৷ য়াম্না চেকশিন্না মথং-মনাউ নাইনা হায়রিবা জিলাশিং অসি কোমথোরক্কদবনি হায়নসু মহাক্না ফোংদোকখি৷
লাইচৎ অসি থেংনবা মতমদা রাজ্য সরকারশিংনা কোওপরেসন পীরকখিবা অসিগীদমকসু রাজ্য সরকারশিংবু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখ্রে৷ অহুমশুবা ৱেব লাক্লগনি হায়না লেপ্পা-লৈতনা ফোংদোক্নরক্তুনা ঐখোয় পুম্নমক অকিবা পোকপগী তাঙ্কক অমদা লৈরে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ দাউনৱার্দ ত্রেন্দশিংনা মরম ওইদুনা এক্সপর্তশিংনা পোজিতিব সিগনেলশিং পীরবসু, রাজ্য খরদা কেস মশিং হেনগৎলকপা অসি ৱানিংঙাই ওই৷ হৌখিবা চয়োল অসিদা লাকখিবা কেসকী চাদা ৮০ অমসুং শিখিবা মশিংগী চাদা ৮৪দি মীফম অসিদা শরুক য়ারিবা রাজ্যশিং অসিদগী ওইখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পনখি৷ অহানবদদি, অনিশুবা ৱেব শন্দোরক্লিবা রাজ্যশিং অসি হান্না হান্নগী ফিভমদা হঞ্জিল্লক্কনি হায়না এক্সপর্তশিংনা থাজনরম্মী৷ অদুমওইনমক, কেরলা অমসুং মহারাস্ত্রদা কেস মশিং হেনগৎলকপা অসি হেন্না পুক্নিং ৱানিংঙাইনি হায়না প্রদান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
অনিশুবা ৱেব লাক্ত্রিঙৈগী মমাংদা জানুৱারী-ফেব্রুৱারী থাদা অসিগুম্বা ত্রেন্দশিং অসি উবা ফংখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খ্রে৷ মসিনা মরম ওইদুনা, কেস মশিং হেনগৎলক্লিবা রাজ্যশিংদা, অহুমশুবা ৱেব লাকপা য়াবগী ওইথোকপা লৈরিবা অসি লাকহন্দনবা ঐখোয়না অফবা খোঙথাংশিং লৌখৎকদবনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
কেসশিংগী মশিং অসি মতম শাংনা হেনগৎতুনা লৈরবদি, কোরোনা ভাইরসকী ম্যুতেসন থোকপগী চাঞ্চশিং অসিসু হেনগৎলক্কনি অমসুং অনৌবা ভেরিয়েন্তশিংগী খুদোংথিবশিং অদুসু হেনগৎলক্লগনি হায়না এক্সপর্তশিংনা হায়রি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পনখ্রে৷ মরম অদুনা, ঐখোয়না মাইক্রো-কন্তেনমেন্ত জোনশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থমদুনা তেস্ত, ত্রেক, ত্রিত অমসুং তীকা(ভেক্সিনেসন)গী স্ত্রাতিজী অসি মখাতানা ইনবা দরকার ওই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ কেস মশিং য়াম্না লৈরিবা জিলাশিং অসি হেন্না মীৎয়েং চংগদবনি৷ রাজ্য পুম্নমক্তা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎননবা শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি৷ চাং ৱাংনা শন্দোরক্লিবা মফমশিংদা ভেক্সিন অসি স্ত্রাতিজিক তুল অমা ওইনা শিজিন্নদুনা, ভেক্সিনেসন অসি মাই পাক্না পাংথোক্ননবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ মতম অসিদা আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎননবা হোৎনরিবা রাজ্যশিংবু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখ্রে৷
তেস্ত কেপাসিতী অমসুং আই.সি.য়ু.ফমুংগুম্বা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎননবগী ফংহল্লিবা ফাইনান্সিয়েলগী ওইবা মতেং অদুগী মতাংদসু প্রধান মন্ত্রীনা পনখি৷ হন্দক্তা লুপা ২৩০০০ ইমর্জেন্সী কোবিদ রেস্পোন্স ওইনা এপ্রুব তৌখিবা অদু পল্লদুনা, ফন্দশিং অদু মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা থাদনবা রাজ্যশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি৷
মরু ওইনা খুঙ্গংগী মফমশিংদা লৈরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর গেপশিং অদু মেনশিন্নবা রাজ্যশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খ্রে৷ প্রজাশিংনা ক্রান্সপরেন্ত ওইবা মওং অমদা রিসোর্চশিং অমসুং দাতা অদু ফংবা ঙম্নবা আই.তি. সিস্তেমশিং, কন্ত্রোল রুমশিং অমসুং কোল সেন্তরশিং ফগৎহন্নবা মহাক্নসু হায়খ্রে৷ মীফম অসিদা শরুক য়াখিবা রাজ্যশিংদা য়েন্থোকখিবা পি.এস.এ. প্লান্ত ৩৩২গী মনুংদা, প্লান্ত ৫৩দি শিজিন্নবা হৌখ্রে হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি৷ প্লান্তশিং অদু অথুবা মতমদা মপুং ফানা শাবা লোইশিন্নবা মুখ্য মন্ত্রীশিংদা মহাক্না হায়খ্রে৷ লাইচৎ অসিদগী অঙাংশিং অসি ঙাকথোক্নবা প্রধান মন্ত্রীনা অখন্নবা মীৎয়েং চংখ্রে অমসুং হিরম অসিদা তৌবা য়াবা এরেঞ্জমেন্ত পুম্নমক শেমখ্রে৷
য়ুরোপ, অমেরিকা অমসুং বঙ্গলাদেশ, ইন্দোনেসিয়া, থাইলেন্দ অমসুং অতোপ্পা লৈবাক কয়া অমদা কেস মশিং হেনগৎলক্লিবা অসি চেকশিন্নিংঙাই ওই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পনখি৷ মসিনা ঐখোয়বু অমসুং মালেম অসিবু চেকশিনহল্লগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
কোরোনা লাইচৎ অসি লোইদ্রি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হঞ্জিন-হঞ্জিন হায়খ্রে অমসুং লোকদাউনগী মতুংদা থোক্লক্লিবা পিকচরশিং অসি য়াম্না চেকশিন্না য়েংশিন্নিংঙাই হায়না ফোংদোকখি৷ মীফম অসিদা শরুক য়ারিবা রাজ্য কয়া অমদা মী কুংনা তাবা মেত্রোপোলিতান শহরশিং লৈরিবনা রাজ্যশিং অসিদা প্রোতোকোল ইন্নবা অমসুং মী পুনবা মফমদা চংদনবা মহাক্না হায়খ্রে৷ পোলিতিকেল পার্তীশিং, সোসিএল ওর্গনাইজেসনশিং, অমসুং এন.জি.ও.শিংনা মীয়ামশিংগী মরক্তা এৱার্নেস শন্দোক্নবসু মহাক্না হায়খ্রে৷