মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা দিয়রনেস এলাৱেন্স অমসুং দিয়রনেস রিলিফ হেনগৎপদা অয়াবা পীখ্রে
14 JUL 2021 4:03PM by PIB Imphal
ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ঙসি ফমখিবা কেবিনেৎ কম্মিতিনা হৌজিক লৈরিবা বেসিক পে/পেন্সনগী চাং চাদা ১৭ ওইরিবা অসিদা চাদা ১১ হেনগৎতুনা ০১.০৭.২০২১দগী চৎনবা হৌদুনা চাদা ২৮ ওইহন্দুনা কেন্দ্র সরকারগী কর্মচারীশিংগী দিয়রনেস এলাৱেন্স অমসুং পেন্সনরশিংগী দিয়রনেস রিলিফ হেনগৎহনবদা অয়াবা পীখ্রে।
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা অমুক্তা ওইখিদ্রিবা ফীভম অসি য়েংলগা ০১.০১.২০২০, ০১.০৭.২০২০ অমসুং ০১.০১.২০২১গী ওইনা কেন্দ্র সরকারগী কর্মচারীশিংগী দিয়রনেস এলাৱেন্স (দি.এ.) অমসুং পেন্সনরশিংগী দিয়রনেস রিলিফ (দি.আর.)কী পীগদবা অহেনবা ইনস্তোলমেন্ত অহুম ফ্রোজন তৌদুনা লৈরকখিবনি।
হৌজিক সরকারনা বেসিক পে/পেন্সনগী চাং চাদা ১৭ ওইরিবা অসিদা চাদা ১১ হেনগৎতুনা ০১.০৭.২০২১দগী চৎনবা হৌদুনা চাদা ২৮ ওইহন্দুনা কেন্দ্র সরকারগী কর্মচারীশিংগী দিয়রনেস এলাৱেন্স অমসুং পেন্সনরশিংগী দিয়রনেস রিলিফ হেনগৎহন্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। হেনগৎহল্লিবা অসিদা ০১.০১.২০২০. ০১.০৭.২০২০ অমসুং ০১.০১.২০২১গী লৈরিবা অহেনবা ইনস্তোলমেন্তশিং য়াওরি। ০১.০১.২০২০দগী ৩০.০৬.২০২১গী মতমগী ওইনদি দিয়রনেস এলাৱেন্স/দিয়রনেস রিলিফকীচাং অসি চাদা ১৭ অদুমক ওইগনি।

Cabinet
Cabinet approves increase in Dearness Allowance and Dearness Relief
14 JUL 2021 4:03PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee chaired by the Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi today has approved increase the Dearness Allowance to Central Government employees and Dearness Relief to pensioners with effect from 01.07.2021 to 28% representing an increase of 11% over the existing rate of 17% of the Basic Pay/Pension.
In view of the unprecedented situation which arose due to the COVID-19 pandemic, three additional instalments of Dearness Allowance (DA) to Central Government employees and Dearness Relief (DR) to pensioners, which were due from 01.01.2020, 01.07.2020 and 01.01.2021, had been frozen.
Now, the Government has decided to increase the Dearness Allowance to Central Government employees and Dearness Relief to pensioners with effect from 01.07.2021 to 28% representing an increase of 11% over the existing rate of 17% of the Basic Pay/Pension. The increase reflects the additional instalments arising on 01.01.2020, 01.07.2020 and 01.01.2021. The rate of Dearness Allowance/Dearness Relief for the period 01.01.2020 to 30.06.2021 shall remain at 17%