মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা সেন্ত্রেল লিস্ততা অদর বেকৱার্দ ক্লাসশিংগী মনুংদা লৈবদা সব-কেতগোরাইজেসন ইসু তৌবা য়েংশিন্নবা কন্সতিত্যুসনগী আর্তিকল ৩৪০গী মখাদা শেমখিবা কম্মিসনগী মতম শাংদোকপদা অয়াবা পীখ্রে
14 JUL 2021 4:05PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ঙসি ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা সেন্ত্রেল লিস্ততা অদর বেকৱার্দ ক্লাসশিংগী (ও.বি.সি.শিং)গী মনুংদা লৈবদা সব-কেতগোরাইজেসন ইসু তৌবা য়েংশিন্নবা কন্সতিত্যুসনগী আর্তিকল ৩৪০গী মখাদা শেমখিবা কম্মিসনগী মতম অসি জুলাই ৩১, ২০২১দগী জনুৱারী ৩১ ২০২২ ফাওবা থা ৬ অমগা শাংদোকপদা অয়াবা পীখ্রে।
কান্নবা
তেনর শাংদোকপগী প্রপোজ তৌখিবা অমসুং তর্ম ওফ রিফরেন্সতা হাপচিনবা অসিনা “কম্মিসন” অসিনা তোঙান তোঙানবা স্তেক হোল্দরশিংগা লোইননা খন্নরবা মতুংদা ও.বি.সি.শিংগী সব-কেতগোরাইজেসন ইসু তৌবগী পুম্নমক শুনা য়াওরবা রিপোর্ত অমা পীখৎপা ঙমহল্লগনি।
ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী মতম:
“কম্মিসন”গী মতম ৩১.৭.২০২১দগী ৩১.০১.২০২২ ফাওবা থা ৬ অমগা শাংদোকপগী ওর্দর অসি রাস্ত্রপতিগী অয়াবা য়াওরগা নোতিফাইদ তৌগনি।

Cabinet
Cabinet approves Extension of term of the Commission constituted under Article 340 of the Constitution to examine the issue of Sub-categorization within Other Backward Classes in the Central List
14 JUL 2021 4:05PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi today has approved the Eleventh Extension of the term of the Commission constituted under Article 340 of the Constitution to examine the issue of Sub-categorization within Other Backward Classes (OBCs) in the Central List by 6 months beyond 31st July 2021 and upto 31st January 2022.
Benefit
The proposed extension of tenure and addition in its terms of reference shall enable the “Commission” to submit a comprehensive report on the issue of sub-categorization of OBCs, after consultation with various stake holders.
Implementation Schedule:
The Order of extension of the term of the “Commission” by 6 months beyond 31.7.2021 and till 31.01.2022 would be notified with the approval of the President.