କ୍ୟାବିନେଟ
କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ତାଲିକାଭୁକ୍ତ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅନଗ୍ରସର ଶ୍ରେଣୀର ଉପଶ୍ରେଣୀଭୁକ୍ତ ଜାତି ସମସ୍ୟା ଅନୁଧ୍ୟାନ ନିମନ୍ତେ ସମ୍ବିଧାନର ୩୪୦ଧାରା ଅଧୀନରେ ଗଠିତ ଆୟୋଗର ସମୟ ସୀମା ବୃଦ୍ଧିକୁ କ୍ୟାବିନେଟରେ ଅନୁମୋଦନ
14 JUL 2021 4:05PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ କ୍ୟାବିନେଟ ବୈଠକରେ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ତାଲିକାଭୁ୍‌କ୍ତ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅନଗ୍ରସର ଶ୍ରେଣୀର ଉପଶ୍ରେଣୀଭୁକ୍ତ ଜାତି ସମସ୍ୟାର ପରୀକ୍ଷା ନିରୀକ୍ଷା କରୁଥିବା ଆୟୋଗର ଏକଦଶତମ ସମୟ ସୀମା ବୃଦ୍ଧି ଅନୁମୋଦିତ ହୋଇଛି । ସମ୍ବିଧାନର ୩୪୦ ଧାରା ଅଧୀନରେ ଏହି ଆୟୋଗ ଗଠିତ ହୋଇଛି । ଏହି ସମୟ ସୀମା ୩୧ ଜୁଲାଇ ୨୦୨୧ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଥିବାବେଳେ, ଏହାକୁ ୩୧ ଜାନୁୟାରୀ ୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି ।
ସୁବିଧା
ଆୟୋଗର ପ୍ରସ୍ତାବିତ ଅବଧି ବୃଦ୍ଧି ଫଳରେ ଆୟୋଗ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ହିତାଧିକାରୀମାନଙ୍କ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା ହୋଇ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅନଗ୍ରସର ଶ୍ରେଣୀ ଅନ୍ତର୍ଗତ ଉପଶ୍ରେଣୀଭୁକ୍ତ ଜାତିଙ୍କ ସମ୍ପର୍କରେ ବିସ୍ତୃତ ରିପୋର୍ଟ ପ୍ରଦାନରେ ସମର୍ଥ ହେବେ ।
ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ ସୂଚୀ
ଆୟୋଗଙ୍କ ୩୧.୭.୨୦୨୧ରୁ ୩୧,୦୧.୨୦୨୨ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମିଆଦ ବୃଦ୍ଧି ଆଦେଶ ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଅନୁମୋଦନ ପରେ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଆକାରରେ ପ୍ରକାଶ ପାଇବ ।

Cabinet
Cabinet approves Extension of term of the Commission constituted under Article 340 of the Constitution to examine the issue of Sub-categorization within Other Backward Classes in the Central List
14 JUL 2021 4:05PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi today has approved the Eleventh Extension of the term of the Commission constituted under Article 340 of the Constitution to examine the issue of Sub-categorization within Other Backward Classes (OBCs) in the Central List by 6 months beyond 31st July 2021 and upto 31st January 2022.
Benefit
The proposed extension of tenure and addition in its terms of reference shall enable the “Commission” to submit a comprehensive report on the issue of sub-categorization of OBCs, after consultation with various stake holders.
Implementation Schedule:
The Order of extension of the term of the “Commission” by 6 months beyond 31.7.2021 and till 31.01.2022 would be notified with the approval of the President.