মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা হেল্থ রিসর্চ তৌবগী লমদা ভারত অমসুং ম্যন্মারগী মরক্তা লৈরিবা এম.ও.য়ু.দা অয়াবা পীখ্রে
30 JUN 2021 4:17PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলদা ২০২০গী ফেব্রুৱারীদা ভারতকী ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্চ (আই.সি.এম.আর.) অমসুং ম্যন্মারগী হেল্থ অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ মেদিকেল রিসর্চ (দি.এম.আর.)গী মরক্তা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) অমগী মতাংদা খঙহনখ্রে।
এম.ও.য়ু. অসিগী পান্দমদি নাকল অনিমক্কী ওইবা রিসর্চকী হীরমশিংদা হেল্থ রিসর্চকী মরী শেমগৎপনি। মপুং ওইবা পান্দমশিংদি:
1. লৌনগনবা লাইনাশিং ইলিমিনেৎ তৌবা (নাকল অনিনা পুন্না ৱারেপ তৌগদবা)
2. থোরক্কদবা অমসুং ভাইরেল ইনফেক্সনশিংগী নেৎৱর্ক প্লেৎফোর্ম দিবেলপ তৌবা
3. রিসর্চ মেথোদোলোজী মেনেজমেন্ত, ক্লিনিকেল ত্রাইএলশিং, ইথিকশিং অসিনচিংবদা ত্রেনিং / কেপাসিতী বিল্দিং তৌবা
4. রিগুলেতরী মেকানিজমদা হরমোনাইজেসন তৌবা।
মতম অদুদা ফংবা ফন্দশিংগী মতুং ইন্না মতম মতমগী ওইনা ৱর্কশোপশিং/মীফমশিং অমসুং রিসর্চ প্রোজেক্তশিংগী ফন্দ পীবগী ৱারেপ লৌগনি। ওর্গনাইজেসন অমমমদগী দেলিগেৎশিং য়াওবা জোইন্ত ৱর্কিং গ্রুপ (জে.দবল্যু.জি.) অমা পার্তীশিংনা লিংখৎকদবনি। জে.দবল্যু.জি.গী সেসনশিং অসি মথং মনাউ নাইনা ভারত অমসুং ম্যন্মারদা পাঙথোক্কনি। ভিজা এন্ত্রী, লৈফম, নোংমগী চাদিং, হেল্থ ইন্সুরেন্স, জে.দবল্যু.জি. মেম্বরশিংগী লোকেল ত্রান্সপোর্তেসন য়াওনা ত্রেবেলগা মরী লৈনবা চাদিংশিং অসি থারিবা পার্তীনা পুথোক্কনো অমরোমদা জে.দবল্যু.জি.গী মীফমশিং পাঙথোকপগী চাদিংশিং শিল্লিবা পার্তীনা পুথোক্কদবনি।

Cabinet
Cabinet approves MoU between India and Myanmar in the field of health research
30 JUN 2021 4:17PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi was apprised of a Memorandum of Understanding (MOU) signed between Indian Council of Medical Research (ICMR), India and the Department of Medical Research (DMR), Ministry of Health and Sports of Myanmar signed oin February, 2020 at New Delhi.
The objective of this MoU is to build on the health research relationship in the topics of mutual research. The main objectives are:
1. Elimination of infectious diseases (to be decided mutually)
2. Development of network platform of emerging and viral infections
3. Training /capacity building in research methodology management, clinical trials, ethics etc.
4. Harmonization of regulatory mechanism
Commitment of funds for workshops/meetings and research projects will be decided from time to time as per the funds available at that time. The Parties shall establish a Joint Working Group (JWG) consisting of delegates from each organization. JWG sessions shall be held alternatively in India and in Myanmar. The expenses related to travel, including visa entry, accommodation, per diem, health insurance, local transportation of its JWG members, shall be borne by the Sending Party whereas the organizational expenses of the JWG meetings shall be borne by the Host Party.