হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা কোবিদ১৯ ভেক্সিন কাপ্পা কোতি ৩০ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৬৪.৮৯ কাপখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারত্তা অনৌবা কেস ৫৪,০৬৯ লাকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ মখাতানা ৬,২৭,০৫৭তা হন্থখ্রে
নোংমদা লাকপা অনৌবা কেস মশিংদা নোংমদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফরকখিবগী মশিংনা হেনখিবা নুমিৎ ৪২নি শুরে
রিকোভরী রেত ৯৬.৬১%দা হেনগৎখ্রে
নোংমদা পোজিতিব ওইবগী চাং ২.৯১% ওইরি, ৫%দগী হেন্না তানা পোজিতিব ওইখিবা নুমিৎ ১৭নি শুরে
24 JUN 2021 11:06AM by PIB Imphal
অৱাংবা থাক্কী এচিবমেন্ত অমা ওইনা, ভারত্তা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপখিবা মশিং অসি ঙরাং পুন্না কোতি ৩০ হেনখ্রে৷ ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, সেসন ৪০,৪৫,৫১৬তা ভেক্সিন দোজ পুন্না ৩০,১৬,২৬,০২৮ কাপখ্রে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভেক্সিন দোজ ৬৪,৮৯,৫৯৯ কাপখ্রে৷
মসিগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০১,৫৮,৯১৫
অনিশুবা দোজ
৭১,৩২,৮৮৮
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৭৩,০৩,৬৫৮
অনিশুবা দোজ
৯১,৮৫,১০৬
চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৭,০৬,৬২,৬৬৫
অনিশুবা দোজ
১৫,০২,০৭৮
চহি ৪৫-৫৯ ফাওবদা মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৮,৩৯,৩৮,৬৮৩
অনিশুবা দোজ
১,৩৩,৫১,৪৮৮
চহি ৬০ হেল্লবা মীওইশিং
অহানবা দোজ
৬,৬১,৬১,০০৪
অনিশুবা দোজ
২,২২,২৯,৫৪৩
অপুনবা
৩০,১৬,২৬,০২৮
মীয়াম পুম্নমক কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্পগী অনৌবা ফেস ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে৷ লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কাপ্নবগী খোঙজেল অদু য়াংখৎনবা অমসুং চাওথোক্নবা কেন্দ্র সরকারনা য়াম্না কন্না হোৎনরি৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারত্তা অনৌবা কেস ৫৪,০৬৯ লাকখি৷
হৌজিক্তি নোংমদা অনৌবা কেস লাখ ১গী মখাদা লাকখিবা নুমিৎ ১৭নি শুরে৷ মসিনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা য়াম্না কন্না হোৎনবগী মহৈনি৷
ভারত্তা এক্তিব কেসকী মশিং লেপ্পা-লৈতনা তারক্লি৷ লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি ৬,২৭,০৫৭ ওইখ্রে৷
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস ১৬,১৩৭ তারকখি অমসুং হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব ওইখিবা কেস মশিংগী ২.০৮% খক্তনি৷
কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মীওই কয়া অমা হেন্না-হেন্না ফগৎলকপনা, ঙসিদি ভারতকী ওইনা নোংমদা লাকপা অনৌবা কেস মশিংদগী নোংমদা লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফগৎলকখিবগী মশিংনা হেনখিবা নুমিৎ ৪২নি শুরে৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৬৮,৮৮৫ লাইনা-লাইচ অসিদগী ফগলকখ্রে
নোংমদা লাক্লিবা অনৌবা কেসশিং অসিগা য়েংনবা মতমদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ১৪,০০০ হেন্না(১৪,৮১৬) লাইনা-লাইচৎ অসিদগী ফগৎলকখি৷
লাইনা-লাইচৎ অসি হেক হৌরকপদগী নারকখিবা মীওইশিংগী মনুংদা, মীওই ২,৯০,৬৩,৭৪০দি কোবিদ-১৯ অসিদগী মাংজৌননা ফখ্রে অমসুং হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা পেসেন্ত ৬৮,৮৮৫না লাইনা-লাইচৎ অসিদগী মপুং ফানা ফগৎপা ঙমখ্রে৷ মসিনা লৈবাক অসিগী রিকোভরী রেত অসি ৯৬.৬১% ওইহন্দুনা লেপ্পা-লৈতনা লাইচৎ অসিদগী ফগৎলকপগী শক্তম উৎলি৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং কা-হেন্না হেনগৎলক্তুনা, হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পু্ন্না তেস্ত ১৮,৫৯,৪৬৯ তৌখ্রে৷ ঙসি ফাওবদা, ভারতনা পুন্না তেস্ত কোতি ৩৯.৭৮ হেন্না(৩৯,৭৮,৩২,৬৬৭) তৌখ্রে৷
লৈবাক অসিদা তেস্ত তৌবগী চাং হেনগৎলক্লিবা চৈরক অসিদা, চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইবগী চাংসু লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লি৷ চয়োলগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি হৌজিক হৌজিক ৩.০৪% ওই অদুগা নুংতি-নুমিৎ খুদিংগী ওইনা পোজিতিব ওইখিবগী চাং অসি ঙসি ২.৯১% ওইখ্রে৷ হৌজিক্তি ৫%গী মখাদা লৈখিবা নুমিৎ ১৭নি শুরে৷

Ministry of Health and Family Welfare
India’s COVID19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 30 cr
64.89 lakh vaccine doses administered in last 24 hours
India reports 54,069 New Cases in the last 24 hours
India's Active Caseload further declines to 6,27,057
Daily Recoveries outnumber Daily New Cases for 42nd consecutive day
Recovery Rate increases to 96.61%
Daily Positivity Rate stands at 2.91%, less than 5% positivity for 17 consecutive days
24 JUN 2021 11:06AM by PIB Delhi
In a milestone achievement, India’s cumulative vaccination coverage has exceeded 30 Crores yesterday. A total of 30,16,26,028 vaccine doses have been administered through 40,45,516 sessions, as per the provisional report till 7 am today. 64,89,599 vaccine doses were administered in the last 24 hours.
These include:
HCWs
1st Dose
1,01,58,915
2nd Dose
71,32,888
FLWs
1st Dose
1,73,03,658
2nd Dose
91,85,106
Age Group 18-44 years
1st Dose
7,06,62,665
2nd Dose
15,02,078
Age Group 45-59 years
1st Dose
8,39,38,683
2nd Dose
1,33,51,488
Over 60 years
1st Dose
6,61,61,004
2nd Dose
2,22,29,543
Total
30,16,26,028
The new phase of universalization of COVID19 vaccination commenced from 21 June, 2021. The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID19 vaccination throughout the country.
India has reported 54,069 new cases in the last 24 hours.
Less than 1 lakh Daily New Cases have been reported for 17 continuous days now. This is a result of sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs.
India has also been witnessing a continuous fall in the active caseload. The country’s Active Caseload today stands at 6,27,057 today.
A net decline of 16,137 is witnessed in the last 24 hours and active cases are now only 2.08% of the country's total Positive Cases.
As more people are getting recovered from COVID-19 infection, India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for 42 consecutive days now. 68,885 recoveries were registered in the last 24 hours.
More than14,000 (14,816) recoveries were reported during the last 24 hours as compared to the daily new cases.
Out of the people infected since the beginning of the pandemic, 2,90,63,740 people have already recovered from COVID-19 and 68,885 patients have recovered in the last 24 hours. This constitutes an overall recovery rate of 96.61%, which is showing a sustained increasing trend.
With substantially ramped up testing capacity across the country, a total of 18,59,469 tests were conducted in the last 24 hours in the country. Cumulatively, India has conducted over 39.78 crore (39,78,32,667) tests so far.
While on one side testing has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 3.04% while the Daily Positivity rate stands at 2.91% today. It has remained less than 5% for 17 consecutive days now.