কল্চর মন্ত্রালয়
ঙসি মালেমগী য়োগ নুমিৎ অসিদা ‘য়োগ, ভারতকী হেরিতেজ অমা’না থীম ওইদুনা ভারত্তা লৈরিবা হেরিতেজকী মফম ৭৫দা য়োগ প্রোগ্রামশিং শিনখ্রে
হকচাং ফবা অমসুং য়াইফবা তুং অমগীদমক য়োগ শান্ননবা নহাশিংদা শ্রী প্রহলাদ পতেলনা হায়খ্রে
21 JUN 2021 1:04PM by PIB Imphal
ঙসি তরেৎশুবা মালেমগী য়োগ নুমিৎকী পাংথোকপা থৌরমদা য়োগ এক্সপর্তশিং, য়োগ পামজবশিং, কলচর অমসুং তুরিজম মন্ত্রালয়গী ওফিসরশিংগা লোইননা কলচর অমসুং তুরিজমগী রাজ্যগী মন্ত্রী(আই/সি), শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা য়ৌগ উৎখ্রে৷ “অজাদি কা আমরিত মাহোতসব”কী শরুক অমা ওইনা কেন্দ্রগী মন্ত্রী অসিনা “য়োগ, ভারতকী হেরিতেজ অমা” হায়রিবা দ্রাইব অসি লমজিংলম্মী৷ লৈবাক অসিনা মনিং-মখা তম্লকপা চহি ৭৫ মপুং ফারকপা অসি নিংশিংনবা মন্ত্রালয়গী ইন্সতিত্যুসন/বোদী পুম্নমক শরুক য়াদুনা কলচরেল হেরিতেজকী মফম ৭৫দা প্রোগ্রাম অসি শিনখি৷ হৌজিক লৈরিবা লাইনা-লাইচৎ অসিগী ফিভম অসি যেংলগনা, য়োগগীদমক শরুক য়ারিবা মীশিং অসি মফম অমমমদা মীওই ২০দগী হেনবা য়াহনখিদে৷ য়োগ উৎত্রিঙৈগী মমাংদা, প্রোগ্রাম অদুবু শরুক য়াখিবা মীওইশিং অমসুং কেন্দ্রগী মন্ত্রীনা মালেমগী য়োগ নুমিৎকী পাংথোকপা থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পীখিবা ৱারোল অদুগী লাইব তেলিকাস্ত য়েংখি৷
ঙসি তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা পাংথোকখিবা কলচর মন্ত্রালয়গী য়োগ প্রোগ্রামশিং অসিদা কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকরি; গোৱাগী সি.এম. শ্রী প্রহলোদ সভান্ত;লদাখকী এম.পি. শ্রী জময়াঙ্গ সেরিঙ্গ নমগ্যাল অমসুং মশক নাইরবা মীওই কয়া অমনা শরুক য়াখি৷
রেদ ফোর্দতা পাংথোকখিবা য়োগগী থৌরম অসিগী মতুংদা মেদিয়াগী মীওইশিংদা য়োগ অসি ঐখোয়গী খ্বাইদগী মমল লৈরবা হেরিতেজনি হায়না শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা ফোংদোকখ্রে৷ মসিগী রেল্নেস মন্ত্রা অসি মালেম অসিগী মফম শিনবা থুংনা শন্দোক্তুনা মমিং চৎহল্লিবা অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ক্রেদিৎনি৷ অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা, ঙসিদি মালেম পুম্নমক্না মালেমগী য়োগ নুমিৎ পাংথোক্লি অমসুং মসিবু মীয়ামশিংনা মখোয়গী পুন্সিগী য়াম্না মরু ওইবা শরুক অমা ওইহনখ্রে৷ লৈবাক অসিনা মনিং-মখা তমখিবা চহি ৭৫ শুরকপা অসি নিংশিংনবা পাংথোক্লিবা আমরিত মাহোতসবকী শরুক অমা ওইনা আই.দি.ৱাই. ২০২১ অসি পাংথোক্লি হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখি৷ মসিগী মতুং ইন্না, কলচর মন্ত্রালয়না লৈবাক অসিগী হেরিতেজকী মফম ৭৫দা য়োগ প্রোগ্রামশিং শিনখ্রে৷ হকচাং ফবা অমসুং য়াইফবা তুং অমগীদমক য়োগ শান্ননবা নহাশিংদা মহাক্না হায়খ্রে৷
ঙসি মালেম অসিনা এময়োগ এপ ফংলগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা লাওথোকখ্রে হায়না শ্রী পতেলনা মখাতানা ফোংদোকখি৷ মসিনা কম্মন য়োগ প্রোতোকোলগী মতুং ইন্না তোঙান তোঙানবা লোনশিংদা য়োগ ত্রেনিং তৌবগী ভিদিও কয়া অমা ফংহল্লগনি৷ এময়োগ এপ অসিনা মালেম অসিদা লৈরিবা মীয়ামশিংনা হকচাং ফনা অমসুং পুন্সি নুংশাংনা হিংননবা মীওই পুম্নমক্তা মতেং পাংলগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
রেদ ফোর্ততা উৎখিবা য়োগ প্রোতোকল অদু অচারিয়া প্রতিশথাগী লুচিং মখাদা উৎখিবনি৷ মসিগী য়োগ দ্রাইব অসিদা জি.ও.আই.গী সেক্রেতরী(কলচর) শ্রী রঘভেন্দ্র সিংহ, জি.ও.আই.গী সেক্রেতরী (তুরিজম)শ্রী আর্বিন্দ সিংহ অমসুং মন্ত্রালয় অসিগী অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংসু শরুক য়াখি৷
কলচর মন্ত্রালয়না হেরিতেজকী মফমশিং খুদম ওইনা ইল্লোরা শুরুং(ঔরঙ্গবাদ), নালন্দা(বিহার), সবর্মতি আশ্রম(গুজরাত), হমপি(কর্নতাকা), লদাখ শান্তি স্তুপা(লেহ), সাঞ্চি স্তুপা(ভিদিশা), শীশ মহল(পতিয়লা), রজিব লোচন লাইশঙ(ছত্তিশগর), বোমদিলা(অরুনাচল প্রদেশ)শিংদসু য়োগ অমসুং কলচরেল প্রোগ্রামশিং শিনখি৷
শীশ মহল, পতিয়লা
ৱারঙ্গল ফোর্ত, ৱারঙ্গল
ইল্লোরা শুরুং, ইল্লোরা, ঔরঙ্গবাদ
গঙ্গাইকোনদা চোলাপুরম
বোমদিলা(অরুনাচল প্রদেশ)
রজিব লোচন শুরুং, ছত্তিশগর
হমপি সর্কল

Ministry of Culture
Yoga programmes organised at 75 heritage locations across India with the theme 'Yoga, An Indian Heritage' on International Day of Yoga today
Shri Prahlad Singh Patel urges the youth to take up Yoga for a healthy and happy future
21 JUN 2021 1:04PM by PIB Delhi
Minister of State for Culture and Tourism (I/C), Shri Prahlad Singh Patel performed yoga with officers of Ministries of Culture and Tourism as well as yoga experts and yoga fans at the historic Red Fort in Delhi on the occasion of seventh International Day of Yoga today. The Union Minister was leading the drive“Yoga, An Indian Heritage” as a part of “Azadi ka Amrit Mahotsav” campaign. The program was organisedat 75 cultural heritage locations with the active participation of all institutions/bodies of the Ministry to commemorate 75 years of Independence. Considering the current pandemic situation, the number of participants for Yoga was restricted to 20 at each site. Before the Yoga demonstration, the Union Minister and those attending the programme watched live telecast of the address of Prime Minister Shri Narendra Modi on the occasion of International Day of Yoga.
Union Minister Shri Nitin Gadkari;Goa CM Shri Pramod Savant;MP from Laddakh Shri Jamyang Tsering Namgyal and many other dignitaries participated in yoga programmes of Culture Ministry at different places today.
Speaking to mediapersons after the yoga celebrations at Red Fort, ShriPrahlad Singh Patel said that Yoga is our greatest heritage. It goes to the credit of Prime Minister Shri Narendra Modi of having popularized this wellness mantra all over the world. And as a result, today the whole world celebrates International Day of Yoga and people have made it part and parcel of their lives. He further added that IDY 2021 is being celebrated as part of AmritMohatsav to commemorate 75 years of Independence. Accordingly, the Culture Ministry has organised yoga programmes at 75 heritage locations across the country. He urged the youth to take up Yoga in their lives to enjoy a healthy and happy future.
Shri Patel further said that Prime Minister has announced that world is getting mYoga app today, which will provide many videos of yoga training based on common yoga protocol in many languages. He added that mYoga app will definitely help all the people of this world to live healthy and happier life.
Yoga protocol demonstration at Red fort was performed in the guidance of Acharya Pratishtha. Secretary (Culture) GoI Shri Raghvendra Singh, Secretary (Tourism) GoI, Shri Arvind Singh and other senior officials of the Ministry also attended this yoga drive.
Culture Ministry organised yoga and cultural programmes at heritage locations like Ellora Caves (Aurangabad), Nalanda (Bihar), Sabarmati Ashram (Gujarat), Hampi (Karnataka) , Ladakh Shanti Stupa (Leh), Sanchi Stupa (Vidisha), Sheesh Mahal (Patiala), Rajiv Lochan temple (Chhattisgarh), Bomdila(Arunachal Pradesh) among others. The zonal cultural centres and Sangeet Natak Akademi of the Ministry of Culture organised several cultural performances from different states and regions at the locations of Yoga programmes. The colourful programmes held in the backdrop of heritage sites brought out the spirit of Ek Bharat Shrestha Bharat. There was also a sense of celebration and enthusiasm among artists who came out to perform enthusiastically after drastic improvement in covid situation.
Sheesh Mahal, Patiala
Warangal fort, Warangal
Ellora caves, Ellora, Aurangabad
GangaikondaCholapuram
Bomdila (Arunachal Pradesh)
Rajiv lochan temple,Chhattisgarh
Hampi circle