ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପି.ଏମ୍ କେୟାର୍ସ ପାଣ୍ଠିରୁ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗର ମୁର୍ଶିଦାବାଦ ଓ କଲ୍ୟାଣୀରେ ୨୫୦ ଶଯ୍ୟା ବିଶିଷ୍ଟ କୋଭିଡ୍ ହସ୍‌ପିଟାଲ
16 JUN 2021 2:14PM by PIB Bhubaneswar
ଜରୁରୀକାଳୀନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନାଗରିକ ସହାୟତା ଓ ରିଲିଫ (ପିଏମ କେୟାର୍ସ) ପାଣ୍ଠିରୁ ୨୫୦ଶଯ୍ୟା ବିଶିଷ୍ଟ ଦୁଇଟି କାମଚଳା କୋଭିଡ୍ ହସ୍‌ପିଟାଲ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗର ମୁର୍ଶିଦାବାଦ ଓ କଲ୍ୟାଣୀରେ ସ୍ଥାପନ ପାଇଁ ୪୧.୬୨ କୋଟି ଟଙ୍କା ମଞ୍ଜୁର ହୋଇଛି । ଡିଆରଡିଓ ଦ୍ୱାରା ତିଆରି ହେବାକୁ ଥିବା ଏହି ହସ୍‌ପିଟାଲ ନିମନ୍ତେ କେତେକ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସହାୟତା ମଧ୍ୟ ରାଜ୍ୟ ସରକାର ଓ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଯୋଗାଇଦେବେ ।
କୋଭିଡ ପରିସ୍ଥିତିରେ ସୁଧାର ଆଣିବା ପାଇଁ ଏହି ପ୍ରସ୍ତାବିତ ଯୋଜନା ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବୃଦ୍ଧି ଦିଗରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହେବ ।
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ପିଏମ୍ କେୟାର୍ସ ପାଣ୍ଠି ପକ୍ଷରୁ ବିହାର, ଦିଲ୍ଲୀ, ଜମ୍ମୁ ଓ ଶ୍ରୀନଗରରେ ମଧ୍ୟ କୋଭିଡ ହସ୍‌ପିଟାଲମାନ ସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଛି ।

Prime Minister's Office
Establishment of two 250 bedded makeshift COVID Hospitals at Murshidabad and Kalyani in West Bengal through PM CARES
16 JUN 2021 2:14PM by PIB Delhi
The Prime Minister’s Citizen Assistance and Relief in Emergency Situations (PM CARES) Fund Trust has decided to allocate Rs. 41.62 crores for establishment of two 250 bedded makeshift COVID Hospitals by DRDO at Murshidabad and Kalyani, West Bengal. For this, certain infrastructural support would also be provided by the State Government and MoHFW, Govt. of India.
This proposal will augment health infrastructure in West Bengal to effectively manage the COVID situation.
The Prime Minister’s Citizen Assistance and Relief in Emergency Situations (PM CARES) Fund Trust had, in its endeavor to support the augmentation of health infrastructure, helped establish COVID Hospitals in Bihar, Delhi, Jammu and Srinagar also.