মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা মিনরেল রিসোর্সশিংগী লমদা ভারত অমসুং আর্জেন্তিন রিপাব্লিক্কী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং অয়াবা পীখ্রে
02 JUN 2021 12:53PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা পাঙথোকখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দল মীফমনা ভারত সরকারগী মাইন্স মন্ত্রালয় অমসুং আর্জেন্তিন রিপাব্লিক্কী প্রদক্তিব দিবেলপমেন্ত মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরিএৎ ওফ মাইনিং পোলিসীগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দরস্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.) খুৎয়েক পীনবদা অয়াবা পীখ্রে।
এম.ও.য়ু. অসিনা মিনরেল রিসোর্সশিংগী লমদা কোওপরেসন পীননবা ইন্সতিত্যুস্নেল মেকানিজম অমা লৈহল্লগনি।
এম.ও.য়ু. অসিগী পান্দমদি লিথিয়ন লৌথোকপা, মাইনিং অমসুং বেনিফিসিএসন তৌবা; নাকল অনিমক্তা কান্ননবা বেজ মেতলশিং, ক্রিতিকেল অমসুং স্ত্রেতেজিক মিনরেলশিংগী লমদা জোইন্ত ভেঞ্চর শেম্বগী ওইথোকপশিং; তেক্নিকেল অমসুং সাইন্তিফিক ওইবা ই-পাউ একচেঞ্জ তৌবা অমসুং ৱাখল্লোশিং অমসুং লৌশিং অমনা অমতা তাকপা; ত্রেনিং অমসুং কেপাসিতী বিল্দিং; অমসুং মাইনিংগী থবক-থৌরমশিংগী লমদা ইনভেস্তমেন্ত অমসুং চাউখৎ-থৌরাং থৌগৎপা য়াওনা মিনরেলশিং থিদোকপা অমসুং দিবেলপ তৌবদা থৌগৎনবা কোওপরেসন পীনবা অসিগুম্বা থবক-থৌওংশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অসিনি, মসিনা ইন্নোভেসনগী পান্দম অদুসু থুংহল্লগনি।

Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding between India and Argentine Republic on cooperation in the field of Mineral Resources
02 JUN 2021 12:53PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the Memorandum of Understanding (MoU) to be signed between the Ministry of Mines, Government of India and the Secretariat of Mining Policy of the Ministry of Productive Development of the Argentine Republic.
The MoU will provide an institutional mechanism for cooperation in the field of Mineral Resources.
The objectives of the MoU are to strengthen the activities involved like cooperation for encouraging minerals exploration and development, including extraction, mining and beneficiation of lithium; possibilities of forming joint venture in the field of base metals, critical and strategic minerals for mutual benefit; exchange of technical and scientific information and interchange of ideas and knowledge; training and capacity building; and promotion of investment and development in the area of mining activities, would serve the objective of innovation.