স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
নতুন ঘটনা অৱনমনৰ ধাৰা অব্যাহতৰে ভাৰতৰ দৈনিক নতুন ঘটনা ১.৫২ লাখলৈ হ্ৰাস পাইছে
যোৱা ৫০ দিনৰ ভিতৰত দৈনিক নতুন ঘটনা সৰ্বনিম্ন
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৮৮,৪১৬ হ্ৰাসেৰে, সক্ৰিয় কেছল’ড ২০,২৬,০৯২ লৈ হ্ৰাস
একেৰাহে ১৮ দিনৰ বাবে দৈনিক আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাই দৈনিক নতুন ঘটনাক অতিক্ৰম কৰি আহিছে
আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৯১.৬০% লৈ বৃদ্ধি
একেৰাহে ৭ দিনৰ বাবে দৈনিক পজিটিভিটি হাৰ ১০% ৰ কম হৈ থাকি বৰ্তমানে ৯.০৭%
টেষ্টিং ক্ষমতা যথেষ্ট পৰিমাণে বৃদ্ধি – এতিয়ালৈকে ৩৪.৪৮ কোটি মুঠ টেষ্ট সম্পন্ন
ৰাষ্ট্ৰজোৰা টিকাদান অভিযানৰ অধীনত এতিয়ালৈকে ২১.৩ কোটিৰো অধিক পালি ভেকচিন প্ৰদান
31 MAY 2021 10:38AM by PIB Guwahati
দৈনিক নতুন ঘটনাৰ নিৰৱচ্ছিন্ন হ্ৰাসৰ অংশ হিচাপে, যোৱা ৫০ দিনৰ ভিতৰত ভাৰতৰ দৈনিক নতুন ঘটনা সৰ্বনিম্ন ১.৫২ লাখ হৈ পৰিছে।
একেৰাহে ৪ দিন ধৰি দেশখনৰ দৈনিক নতুন ঘটনা ২ লাখৰ নিম্ন হৈ আছে।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ১,৫২,৭৩৪ দৈনিক নতুন ঘটনা লাভ কৰা হয়।
ভাৰতত সক্ৰিয় কেছল’ডৰ নিৰৱচ্ছিন্ন হ্ৰাস পৰিলক্ষিত হৈছে। আজি সক্ৰিয় ঘটনাৰ সংখ্যা ২০,২৬,০৯২ লৈ হ্ৰাস পাইছে।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত ৮৮,৪১৬ টা ঘটনা হ্ৰাস পায় আৰু এতিয়া সক্ৰিয় ঘটনাসমূহৰ হাৰ দেশখনৰ মুঠ পজিটিভ ঘটনাৰ মাত্ৰ ৭.২২%।
একেৰাহে ১৮ দিনৰ বাবে ভাৰতৰ দৈনিক আৰোগ্য লাভৰ ঘটনাই দৈনিক নতুন ঘটনাক অতিক্ৰম কৰি আহিছে। যোৱা ২৪ ঘন্টাত ২,৩৮,০২২ ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰে।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত দৈনিক নতুন ঘটনাৰ তুলনাত ৮৫,২৮৮ অধিক ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰে।
মহামাৰীটোৰ আৰম্ভণিৰেপৰা সংক্ৰমিত লোকসকলৰ ভিতৰত ২,৫৬,৯২,৩৪২ লোকে ইতিমধ্যে ক’ভিড-১৯ ৰপৰা আৰোগ্য লাভ কৰিছে ও যোৱা ২৪ ঘন্টাত ২,৩৮,০২২ ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰে। ইয়াৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত সামগ্ৰিক আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৯১.৬০% হৈছেহি।
যোৱা ২৪ ঘন্টাত দেশখনত ১৬,৮৩,১৩৫ টা টেষ্ট সম্পন্ন কৰা হয় আৰু এতিয়ালৈকে ভাৰতত ৩৪.৪৮ কোটি টেষ্ট সম্পন্ন কৰা হৈছে।
সমগ্ৰ দেশখনতে টেষ্টিং বৃদ্ধি কৰাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত সাপ্তাহিক পজিটিভিটি হাৰ হ্ৰাস হোৱাটো পৰিলক্ষিত হৈছে। সম্প্ৰতি সাপ্তাহিক পজিটিভিটি হাৰ ৯.০৪% ৰ বিপৰীতে দৈনিক পজিটিভিটি হাৰ হ্ৰাস পাইছে আৰু আজি ৯.০৭% হৈছে। এই হাৰে একেৰাহে ৭ দিন ধৰি ১০% ৰ নিম্ন হৈ আছে।
ৰাষ্ট্ৰজোৰা টিকাদান অভিযানটোৰ অধীনত দেশখনত প্ৰদান কৰা ক’ভিড-১৯ ভেকচিন পালিৰ মুঠ সংখ্যাই আজি ২১.৩১ কোটি অতিক্ৰম কৰে।
আজি পুৱা ৭ বজালৈকে লাভ কৰা অস্থায়ী প্ৰতিবেদন অনুসৰি, ৩০,২৮,২৯৫ ছেচনজুৰি মুঠ ২১,৩১,৫৪,১২৯ পালি ভেকচিন প্ৰদান কৰা হয়।
ইয়াৰ অন্তৰ্ভুক্ত হৈছেঃ
হেল্থ কেয়াৰ কৰ্মী
১ম পালি
৯৮,৬৭,৩১০
২য় পালি
৬৭,৭৬,৬৪৪
ফ্ৰন্ট লাইন কৰ্মী
১ম পালি
১,৫৫,৯২,৩২৫
২য় পালি
৮৪,৯৭,১২০
১৮-৪৪ বছৰ বয়স
১ম পালি
১,৮৯,৬৪,৫৯৫
২য় পালি
১০,০৫৮
৪৫-৬০ বছৰ বয়স
১ম পালি
৬,৫৬,৬০,৬৯৩
২য় পালি
১,০৫,৭৪,৪৪১
৬০ বছৰৰ উৰ্ধ
১ম পালি
৫,৮৫,২৮,৪৪৮
২য় পালি
১,৮৬,৮২,৪৯৫
মুঠ
২১,৩১,৫৪,১২৯

Ministry of Health and Family Welfare
India reports low Daily New Cases of 1.52 Lakh maintaining the continuous trend of declining new cases
Daily New Cases are lowest in last 50 days
With a decrease by 88,416 in last 24 hours, Active Caseload further declines to 20,26,092
Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for 18th consecutive day
Recovery Rate further climbs to 91.60%
Daily Positivity Rate at 9.07% continues the streak of less than 10% positivity for 7 continuous days
Testing capacity substantially ramped up- 34.48 Cr total tests conducted so far
More than 21.3 Cr. Vaccine Doses administered so far under Nationwide Vaccination Drive
31 MAY 2021 10:38AM by PIB Delhi
As part of continued decline in the daily new cases, India has reported lowest Daily New Cases in last 50 days with 1.52 Lakh cases.
The country has recorded less than 2 lakh Daily New Cases for 4 continuous days now.
1,52,734 Daily New Cases were registered in the last 24 hours.
India has been witnessing a continuous fall in the active caseload. The Active Caseload has further decreased; 20,26,092 active cases have been reported today.
A net decline of 88,416 is witnessed in the last 24 hours and active cases are now only 7.22% of the country's total Positive Cases.
India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for the 18th consecutive day. 2,38,022 recoveries were registered in the last 24 hours.
85,288 more recoveries were reported during the last 24 hours as compared to the daily new cases.
Out of the people infected since beginning of the pandemic 2,56,92,342 people have already recovered from COVID-19 &2,38,022 patients have recovered in the last 24 hours. This constitutes an overall recovery rate of 91.60%.
A total of 16,83,135 tests were conducted in the last 24 hours in the country and cumulatively India has conducted 34.48 crore tests so far.
While on one side testing has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 9.04% while the Daily Positivity rate has reduced and is at 9.07% today. It has remained less than 10% for 7consecutive days now.
The cumulative number of COVID-19 vaccine doses administered in the country has exceeded 21.31 Cr today under the Nationwide Vaccination Drive.
A total of 21,31,54,129 vaccine doses have been administered through 30,28,295sessions, as per the provisional report till 7 am today.
These include:
HCWs
1st Dose
98,67,310
2nd Dose
67,76,644
FLWs
1st Dose
1,55,92,325
2nd Dose
84,97,120
Age Group 18-44 years
1st Dose
1,89,64,595
2nd Dose
10,058
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
6,56,60,693
2nd Dose
1,05,74,441
Over 60 years
1st Dose
5,85,28,448
2nd Dose
1,86,82,495
Total
21,31,54,129