ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-୧୯ ଅପଡେଟ୍
30 MAY 2021 9:30AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ ଦୈନିକ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣର ଧାରା ନିମ୍ନମୁଖୀ ଥିବା ବେଳେ ଏହା ୧.୬୫ ଲକ୍ଷକୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି
ଦୈନିକ ନୂଆ ସଂକ୍ରମଣ ୪୬ ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ସର୍ବନିମ୍ନ
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ୧,୧୪,୨୧୬ ହ୍ରାସ ପାଇ ୨୧,୧୪,୫୦୮ ରହିଛି
ଦେଶରେ ମୋଟ ୨,୫୪,୫୪,୩୨୦ ଜଣ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୨,୭୬,୩୦୯ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି
କ୍ରମାଗତ ୧୭ ଦିନରେ ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଦୈନିକ ନୂଆ ସଂକ୍ରମଣକୁ ପଛରେ ପକାଇଛି
ବୃଦ୍ଧି ପାଇବା ଧାରାରେ ସୁସ୍ଥତା ହାର ୯୧.୨୫%କୁ ବଢ଼ିଛି
ଏବେ ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ୯.୩୬%
ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ୮.୦୨%, ଯାହାକି କ୍ରମାଗତ ଷଷ୍ଠ ଦିନରେ ୧୦% ତଳେ ରହିଛି
ଟେଷ୍ଟିଂ କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥିବା ବେଳେ ମୋାଟ ୩୪.୩ କୋଟି ଟେଷ୍ଟ ହୋଇଛି
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନରେ ୨୧.୨ କୋଟି ଡୋଜରୁ ଅଧିକ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୩୦.୩୫ ଲକ୍ଷ ଡୋଜରୁ ଅଧିକ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 UPDATE
30 MAY 2021 9:30AM by PIB Delhi
India’s Daily New Cases further decline to 1.65 Lakh Cases, maintaining the continuous declining trend.
Daily New Cases are lowest in last 46 days.
With decrease by 1,14,216 in last 24 hours, Active Caseload further dips to 21,14,508.
Total of 2,54,54,320 patients have Recovered across the country so far.
2,76,309 patients have recovered during last 24 hours.
More Daily Recoveries than Daily New Cases for 17th successive days.
On a rising trajectory, Recovery Rate increases to 91.25%.
Weekly Positivity Rate currently at 9.36%.
Daily positivity rate at 8.02%, less than 10% for 6 consecutive days.
Testing capacity substantially ramped up- 34.3 cr tests total conducted.
More than 21.2 Crore Vaccine Doses administered so far under Nationwide Vaccination Drive.
More than 30.35 Lakh vaccinations in the last 24 hours.