ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନିମ୍ନମୁଖୀ ଧାରାରେ ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ୨୩,୪୩,୧୫୨କୁ ହ୍ରାସ, ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟାରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ୭୬,୭୫୫ ହ୍ରାସ
ଗତ ୪୪ ଦିନରେ ସବୁଠାରୁ ସର୍ବନିମ୍ନ, ୧.୮୬ ଲକ୍ଷ ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ଚିହ୍ନଟ
କ୍ରମାଗତ ଦ୍ୱାଦଶ ଦିନରେ ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ତିନି ଲକ୍ଷରୁ କମ୍ ରହିଛି
କ୍ରମାଗତ ପଞ୍ଚଦଶ ଦିନରେ ଦୈନିକ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ଠାରୁ ଅଧିକ ରହିଛି
ସୁସ୍ଥତା ହାର ୯୦.୩୪% କୁ ବୃଦ୍ଧି
ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ୯.୦୦%, କ୍ରମାଗତ ଚତୁର୍ଥ ଦିନରେ ୧୦%ରୁ କମ୍
28 MAY 2021 10:43AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ଏବେ ୨୩,୪୩,୧୫୨ କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ୨୦୨୧ ମେ ୧୦ରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଶୀର୍ଷରେ ରହିବା ପରେ କ୍ରମେ ହା୍ରସ ପାଇ ଚାଲିଛି ।
ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୭୬,୭୫୫ ହ୍ରାସ ପାଇଥିବା ବେଳେ ଦେଶର ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ଏହା ୮.୫୦% ।
ଦୈନିକ ନୂଆ ସଂକ୍ରମଣରେ ନିମ୍ନମୁଖୀ ଧାରା ଲାଗି ରହିଥିବା ବେଳେ କ୍ରମାଗତ ଦ୍ୱାଦଶ ଦିନରେ ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ୩ ଲକ୍ଷରୁ କମ୍ ରହିଛି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ୧,୮୬,୩୬୪ ଆସିଛି ।
କ୍ରମାଗତ ପଞ୍ଚଦଶ ଦିନ ପାଇଁ ଦୈନିକ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲାକୁ ପଛରେ ପକାଇ ଦେଇଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୨,୫୯,୪୫୯ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ତୁଳନାରେ ୭୩,୦୯୫ ଜଣ ଅଧିକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଦେଶରେ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣ ହେବା ପରଠାରୁ ମୋଟ ୨,୪୮,୯୩,୪୧୦ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୨,୫୯,୪୫୯ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ମୋଟ ଉପରେ ସୁସ୍ଥତା ହାର ରହିଛି ୯୦.୩୪% ।
ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ ୨୦,୭୦,୫୦୮ ଟେଷ୍ଟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ମୋଟ ଟେଷ୍ଟ ହୋଇଛି ୩୩.୯୦ରୁ ଅଧିକ ।
ଦେଶବ୍ୟପୀ ଏକ ପକ୍ଷରେ ଟେଷ୍ଟିଂ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥିବା ବେଳେ ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ସାପ୍ତାହିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ଏବେ ୧୦.୪୨% ଥିବା ବେଳେ ଦୈନିକ ପଜିଟିଭିଟି ହାର ହ୍ରାସ ପାଇ ଆଜି ୯.୦୦% ରହିଛି । କ୍ରମାାଗତ ଚତୁର୍ଥ ଦିନରେ ଏହା ୧୦%ରୁ କମ୍ ରହିଛି ।
ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଚାଲିଥିବା କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ ଅଭିଯାନରେ ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୨୦.୫୭ କୋଟି ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । ୨୦ କୋଟି ଡୋଜରୁ ଅଧିକ ଟିକା ଦେବା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ର ଆମେରିକା ପରେ ଭାରତ ଦ୍ୱିତୀୟ ।
ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ମୋାଟ ୨୯,୩୮,୩୬୭ ସେସନରେ ୨୦,୫୭,୨୦,୬୬୦ ଡୋଜ୍ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି ।
HCWs
1st Dose
98,28,401
2nd Dose
67,48,360
FLWs
1st Dose
1,53,49,658
2nd Dose
84,25,730
Age Group 18-44 years
1st Dose
1,52,65,022
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
6,36,22,329
2nd Dose
1,02,22,521
Over 60 years
1st Dose
5,77,84,682
2nd Dose
1,84,73,957
Total
20,57,20,660

Ministry of Health and Family Welfare
On a declining trend, India’s Active Caseload further dips to 23,43,152; Active Cases decrease by 76,755 in last 24 hours
At 1.86 Lakh Cases, Daily New Cases are lowest in last 44 days
Less than 3 lakh Daily New Cases for 12 consecutive days
Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for 15th consecutive day
Recovery Rate increases to 90.34%
Daily Positivity Rate at 9.00%; less than 10% for 4 consecutive days
28 MAY 2021 10:43AM by PIB Delhi
India’s Active Caseload has now reduced to 23,43,152. Active Cases have decreased since its last peak on 10th May 2021.
A net decline of 76,755 is witnessed in the last 24 hours and active cases are now only 8.50%of the country's total Positive Cases.
As part of continued decline in the daily new cases, the country has recorded less than 3 lakh Daily New Cases for the twelve consecutive days now.
1,86,364 Daily New Cases were registered in the last 24 hours.
India’s Daily Recoveries continue to outnumber the Daily New Cases for the 15th consecutive day. 2,59,459 recoveries were registered in the last 24 hours.
73,095 more recoveries during the last 24 hours as compared to the daily new cases.
Out of people infected since beginning of the pandemic 2,48,93,410 people have already received from COVID-19 & 2,59,459 patients have recovered in the last 24 hours. This constitute an overall recovery rate of 90.34%.
A total of 20,70,508 tests were conducted in the last 24 hours in the country and cumulatively India has conducted 33.90 crore tests so far.
While on one side testing has been enhanced across the country, a continued decline in weekly case positivity is noticed. Weekly Positivity Rate is currently at 10.42% while the Daily Positivity rate has reduced and is at 9.00% today. It has remained less than 10% for 4 consecutive days now.
20.57 Cr cumulative number of COVID-19 vaccine doses have been administered in the country as on today as part of Nationwide Covid-19 Vaccination Drive. India is the second country after the US to achieve the vaccination landmark of 20 Crore.
A total of 20,57,20,660 vaccine doses have been administered through 29,38,367sessions, as per the provisional report till 7 am today.
These include :
HCWs
1st Dose
98,28,401
2nd Dose
67,48,360
FLWs
1st Dose
1,53,49,658
2nd Dose
84,25,730
Age Group 18-44 years
1st Dose
1,52,65,022
Age Group 45 to 60 years
1st Dose
6,36,22,329
2nd Dose
1,02,22,521
Over 60 years
1st Dose
5,77,84,682
2nd Dose
1,84,73,957
Total
20,57,20,660